Sedap sgt telor ikan mayong nie.. Lg sedap dibuat adam pedas.. Pastu jgn terlalu masak nanti mkn meletup n cair dimulut...fuhhh syurgaaa dunia...nikmat sgt;)
Saya tengok emak Adam rebus dulu telur tu untuk elakkan daripada pecah semasa dimasak. Yang jadi bubur tu mungkin dia masukkan terus dalam kuah mendidih..... huhu
sedap! Sedap dikunyah-kunyah!
ReplyDeleteYang kenyal memang sedap dikunyah-kunyah. Yang lembut akan meletup di dalam mulut ....
DeleteDah lamaaaaaaaaaaaaaaaa x makan
ReplyDeleteKat Melaka takde ke Yati?
DeleteYang ini kami beli di pasar Sg Besar weekend baru ni.
jarang g pasar bli ikan. hihihii
DeleteDah yg makan pun dua orang aje. Kadang2 tu Yati sorang aje kan? .... ngeeee
DeleteSedap sgt telor ikan mayong nie.. Lg sedap dibuat adam pedas.. Pastu jgn terlalu masak nanti mkn meletup n cair dimulut...fuhhh syurgaaa dunia...nikmat sgt;)
ReplyDeleteTelur mayong ni mmg sedap. Jadi feberet kami sekeluarga. Biasanya emak Adam masak lemak. Belum pernah dibuat asam pedas.
DeleteBila dimakan meletup dan cair tu yang tak boleh tahan tu. World.
susah nak dapat telor ikan ni
ReplyDeletemasa kekecik dulu kalau goreng ikan ada telur..angkat je dah dr kuali mesti gatal nak korek telur ikan tu.hahaha
Masa kekecik dulu atau dah besar ni pun masih gatal korek telur ikan? ..... hehehe
DeleteYB kalau kat Perlis ni kami buat kari...sedapnya. Bagi yang tak reti nak masak telur mayong ni kadang2 boleh kadi bubur pasai pecah dalam kuah.
ReplyDeleteOh kat Perlis depa buat kari ke? Sedap tu.
DeleteSaya tengok emak Adam rebus dulu telur tu untuk elakkan daripada pecah semasa dimasak. Yang jadi bubur tu mungkin dia masukkan terus dalam kuah mendidih..... huhu
kang YB, wak tengok telor pon dh geli..,iHHiks
ReplyDeleteRupanya mungkin menggelikan tapi rasanya menggiurkan .... ngeeee
Delete