Wednesday, April 3, 2013

Yeah! Yeah! Dah Nak Raya


PM baru saja mengumumkan pembubaran Parlimen. Ini tanda dah nak raya ..... oopss nak pilihanraya.

Gambar hiasan: Adam dah siap-siap ukur baju raya

20 comments:

  1. Replies
    1. Pileyyyy lah malaysia

      Pileyyyy aiskrim malaysia. Sedap dan murah berbanding aiskrim Dinding, Sarang Burung atau Raja...... hehehe

      Delete
  2. bagus la buat baju awal, kurang sket trafik utk org len kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau lambat-lambat tukang jahit pun dah tak nak terima

      Bila Elly nak buat baju raya utk famili?

      Delete
  3. prepare baju raya awal2 mmg bagus, tapi keseronokan tu tak best...kalau last minit ni best lesh tengok orang ramai & feel dia lain sikit:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat kerja last minit dah jadi budaya masyarakat kita. Adrenalin yg mengalir masa berebut nak beli baju siap atau rasa cuak yg timbul sebab kebanyakan tukang jahit dah tak nak terima tempahan adalah sebahagian daripada keseronokan tersebut.

      Kalau kami nak tetap merasakan keseronokan itu bolehlah ke Jalan Masjid India dekat2 nak raya utk beli sepasang lagi baju raya ..... hehehe

      Delete
  4. Replies
    1. Pilihanraya meriah mengalahkan raya ..... ngeeeee

      Delete
  5. Pilihanraya lebih hebat duit rayanya... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah masanya semua org nak jadi budak supaya boleh dapat duit raya ..... huhu

      Delete
  6. Kali ni Aina raya kat Kajang je...first time.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat Kajang pun dah meriah sekarang.

      Kami dah biasa betul beraya di KL sehinggalah tahun lepas baru beraya di kampung emak Adam sebab emak saya dah tiada. Kat KL tak kurang meriahnya pada hari raya.

      Delete
  7. Amboi.. si kecik pelak yg cpt2 nak pilihanraya yea..
    sorry lmbt singgahbalas.. dari http://kucenkucenbelog.blogspot.com ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si kecik ini ikut ayah dan abg2nya. Lambat takut tak siap ..... ngeeee

      Terima kasih singgahbalas w/pun lambat.

      Delete
  8. Tema kaler apa tahun ni Bang YB? Saya nak tiru. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Warna emas.

      Ada bran nak tiru? .... hehehe

      Delete
  9. adam kena puasa tahun ni ya dah ada baju raya tu :D

    kak juliet beli di tesco sajok :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum puasa pun adam dah kurus. Nantilah adam cuba puasa sekerat hari ..... hehe


      Kak juliet dah beli ke baju raya? Nanti datang rumah adam tau masa raya.

      Delete
  10. uih..
    advance sungguh mama adam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambat2 nanti tailor dah tak nak ambil tempahan ..... ngeeee

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails