Wednesday, November 28, 2012

Wordless Wednesday: Terkedu




28 comments:

  1. Replies
    1. teruk jugak tu. Itu sebab bengkel tu cadangkan tukar aje dgn bumper baru daripada nak ketuk

      Delete
  2. aduh...kesiannya..
    sabarlah,sudah ditakdirkan jadi begitu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah cuma kereta aje yg kemek teruk tapi orgnya tak apa2.

      Allah nak uji dgn kejadian ini.

      Delete
  3. nampaknya awak kenalah beli Swift baru !

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya mcm tu lah bang tapi keadaan kewangan belum mengizinkan .... huhu

      Delete
  4. Replies
    1. Budak student dgn student. Rupanya yg melanggar kereta Atikah tu budak jurusan sama dgn dia jugak

      Delete
  5. Replies
    1. dah dapat. Malam tadi saya dan abg Atikah pergi ambil kereta yg dah siap direpair tu di bengkel

      Delete
  6. Ooooo..ni la kereta anak YB tu ya....

    Eh, saya igt kan swift..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dulu dia nak Swift tapi bajet hanya cukup utk Myvi. Dah setahun lebih dia guna kereta ni.

      Ada satu entri tentang kereta ini kira 17 bulan yg lepas. No pendaftaran (4 angka) tu sama dgn CRV saya... hehehe

      Delete
  7. teruk juga kena tu...bila kena? Innalillahiwainnailaihiraajiuun... takpa YB..harap dapat bersabar ... Allah nak duga tu ...sebab kena keluar $$$ lagi ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena hari Isnin baru ni kat kampus. Ada student yg masih lesen P langgar kereta ni dari belakang. Nasib baik dia sanggup bayar ganti rugi repair kereta ni. Tapi inconvenience jugalah sebab kena ambil kereta ni dari Shah Alam dan hantar repair.

      Delete
  8. wah... mahe nk baik nie.. hu3...

    yeah YB

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena tukar bumper baru terus. Kalau ketuk pun lebih kurang harga tu jugak dan masa yg diambil jauh lebih lama kalau ketuk ... huhu

      Delete
  9. Assalamualaikum,
    remuk redam hatiku memandang huh u huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikum salam anyss,

      nak buat mcmana dah takdir. Hantar betulkan ajelah ... huhu

      Delete
  10. Sondol ke disondol bro... Tak apa spare part banyak lagi kat Produa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Disondol.

      Dah beli bumper baru dari Perodua ... huhu

      Delete
  11. Mau meleleh ayaq mata tengok...bukan pasai apa pun cuma geram (itu kalau Aina la...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedih sebab repair mcmana pun dah tak sama dgn yg ori.... huhu

      Delete
  12. Saya pun pernah dilanggar oleh pemandu P, kemek teruk juga lah kereta saya, pemandu nya seorang budak perempuan..siap menangis2 minta maaf dan beritahu dia bawak kereta bapa nya...dia takut bapa nya marah dan tak bagi bawak kereta...suka tak suka saya lepas kan je dia macam tu sebab kesian dan tak sampai hati...tapi bila balik rumah saya pulak kena marah dengan suami sebab tak minta apa2 dengan budak tu..apa nak buat tahan telinga je lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak kira samada pemandu P atau yg dah ada lesen betul, kalau kita kena langgar eloklah report polis kalau dia tak mahu settle atau kita tak yakin dia akan bayar sepenuhnya. Kadang kita ingat tak teruk sangat tp bila hantar repair kena beribu ringgit jugak ....huhu

      Saya pernah kena langgar oleh penunggang motor. Teruk juga dia dan motornya. w/pun memang salah dia tapi kerana melihatkan keadaaan dia yg teruk, saya tak buat report. Lagipun masa itu ingat tak banyak sangat kalau nak repair. Bila hantar bengkel kena 2 ribu lebih ... huwaaa

      Saya taklah kena tahan telinga sangat dgn leteran emak Adam sebab saya yg kena keluar duit tu .... ngeeee

      Delete
  13. Kereta makchaq pun baru ni kena langgaq dengan Merc. Makchaq tak dan nak pi buat lagi.. orang tu janji nak bayaq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Teruk ke kereta makchaq? Saya rasa elok buat cepat sebelum org tu tukar fikiran. Kalau jenis yg tak berpegang pada janji dia tiba2 tak nak bayar sebab dia tahu kita dah terlambat nak buat report.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails