Wednesday, March 14, 2012

Belajar Zaman Sekarang

Ustaz yg juga Pengerusi surau kami mengajar menggunakan iPad.  Dia seorang yg IT savvy.  Para jemaahpun tak nak kalah.



Lihat gambar ni.  Ada yg guna iPhone dan ada yg guna iPad (yg di tengah2 tu) manakala yg lain masih menggunakan kitab.  Aku guna Blackberry.  Yang penting mendapat ilmu.

Yang guna iPhone tu bukan berfb ya.  Kalau aku, bila tengok BB tu kadang2 sempat juga update status kat fb masa ustaz tu mengajar .... hehehe

22 comments:

  1. YB, jangan culas. Saya report kat Pengerusi surau nanti..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ish mana ada culas doc.

      Tapi kalau nak report kat Pengerusi tu pun takpe. Dia sporting.

      BTW, dia mengajar anak2nya yg di Manchester mengaji menggunakan skype setiap malam .... hehehe

      Delete
  2. manfaatkan teknologi - kita pun kena suaikan diri dgn arus IT ni...klu tak - habis kena klentong aje le

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Takkanlah IT hanya digunakan utk urusan duniawi. Bila nak belajar agama, gunakan kertas dan pen mcm dulu juga. Kenalah ikut kemajuan. Org2 yg belajar dan mengajar tu pun ramai yg terer IT.

      Delete
  3. ikut peredaran zaman katanya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru boleh memenafaatkan kemudahan yg ada.

      Takkan iPad dan iPhone tu utk berfb aje kan ... hehehe

      Delete
  4. ustaz pun nak yang canggih jugak...heheheh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ustaz tu memang canggih. Nota2 dia semua di dalam iPad dia tu. Mungkin nak suruh dia guna projector di masa depan. Kat surau kami memang dah lama ada projector tapi lebih utk mesyuarat saja.

      Delete
  5. teknologi digunakan dgn sebaik mgkin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.

      Surau kami ada websitenya sendiri tapi masih kurang di update. Harap lepas ni lebih kerap dikemaskini utk memaksimakan kemudahan teknologi.

      Delete
    2. dulu abg pernah buat entri lebih kurang macam ni .. tapi awak perli. tapiabg tak nak pulangkan paku buah keras. tak baik.

      Delete
    3. Maaflah kalau abg rasa saya memerli abg pada masa itu. Sebahagian komen saya ni agak liar sikit kalau org tak biasa .... ngeeee

      Terima kasih kerana tak memulangkan pakku buah keras. Abg seorang yg berjiwa murni.

      Delete
  6. errrkkkkk....sempat update fb dalam surau? canggih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh apa pulak tak sempat. Saya gunakan BB saya utk mengambil nota. Jadi kalau nak update fb tak jadi masalah.... hehehe

      Delete
  7. motip update fb time ustaz tgh mengajar?
    nak kena rotan yb ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Update itu semuanya berkenaan apa yg ustaz ajar. Mana2 yg saya rasa elok utk dikongsi, terus saya update.

      Kalau nak tengok boleh rujuk kpd update saya pada setiap malam Rabu dan Khamis antara Maghrib dan Isyak. Minggu lepas ada satu update utk setiap malam tersebut.

      Malam ni saya tak update sebab awak dah tegur ... huhuhu

      Delete
  8. Heppp amboi berfb pulak, mana boleh nanti tak kusyuk, hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya berfb waktu ustaz tu mengajar dan bukan waktu solat. Saya guna fb itu utk berkongsi ilmu yg saya rasa berfaedah dgn rakan2 fb.

      Rasanya awak pun ada komen pada minggu2 yg lepas... hehehe

      Delete
  9. Replies
    1. cekap utk kebaikan takpe rasanya .... hehehe

      Delete
  10. nampak sangat tak fokus taim belajor.. leh lagi tu update fb.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. update tu sebahagian dari nota yg saya masukkan dalam BB saya.... hehehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails