Friday, December 9, 2011

Parlimen Bubar .... sah

Khutbah Jumaat tadi tentang pemerintahan DYMM SPB Yang Di Pertuan Agong Tuanku Mizan yg akan tamat pada 12 hb Disember ini. Khatib takde pula sebut pasal Parlimen akan dibubarkan ... hehehe.

Aku pinjam tajuk di atas dari blog Shinju Lala. Dia kata trafik ke blog dia naik mencanak2 selepas dia post kan n3 bertajuk Parlimen Bubar. Tapi dia ada kata org yg seranah dia pun mungkin ramai. Aku kata aku nak buat mcm apa yg dia buat. Dia kata eloklah tu. Maka ini akupun buatlah .... hehehe

(harap jgn ada yg seranah aku petang2 Jumaat ni).

Aku nak citer pasal Semanis Kurma malam tadi yg membawa tajuk "Kasih Ibu Tiri". Ibu tiri yg menjadi tetamu malam tadi ialah Memey. Siap bawa anak2 Norman dgn isteri dulu dia iaitu Abby Abadi. Budak dua org tu kira anak tirinyalah.

Sempatlah aku tengok sekejap. Bukan main puji memuji lagi antara ibu tiri dan anak2 tirinya. Kalau semua org macam tu, aman dunia ni.

Belum lama aku menonton rancangan tu, kawan bisnes aku pun sampai ke rumah utk berbincang projek2 kami. Bincang punya bincang sampai pukul 12:15 tengah malam. Mujurlah malam tadi malam Jumaat. Kalau tak, mahu sampai pukul 2 pagi .... ngeeee

26 comments:

  1. adakaa buh tajuk cam tu.. bikiin saspen jer.. sebab dengar2, PRU not la that soon kannn..

    ReplyDelete
  2. huh ! baru nak daftar ngundi..

    ReplyDelete
  3. meh saya nak sumpah seranah sikit..... :D

    ReplyDelete
  4. Anaa,

    sekali sekala bikin gempar apa salahnya... ngeee

    PRU ada yg kata bulan 3 tahun depan masa cuti sekolah. Sepupu saya yg nak kahwinkan anak daranya dlm bulan Mac 2012 sampai tak berani nak konfomkan tarikh nak sewa dewan sebab bakal menantu dia pegawai tentera. Kalau jadi PRU, cuti polis dan tentera dibekukan.

    ReplyDelete
  5. relevan,

    Cepat pergi daftar. Kalau tak, tak dapat mengundi nanti rugi. Ini ibu segala pilihanraya katanya .... ngeeee

    ReplyDelete
  6. gadisBunga,

    alaaa jgnlah mcm tu GB. Kita kan kawan .... hehehe

    ReplyDelete
  7. Tuan,

    Terkejut den.Sobar.Lambek lai.

    ReplyDelete
  8. sabor jer la kau ni.. Tokojut den.

    ReplyDelete
  9. ujang kutik,

    Kalau lambat lagi pun bagus jugak supaya kita tumpukan pada agenda2 lain yg lebih penting. Tapi ada org, bab politik ini seperti segala2nya ... hehehe

    ReplyDelete
  10. ibundo,

    ish tak sangka kakpah pun tokojut. Kakpah nak bertanding ke?

    Kawasan Kajang dijangka sengit ... ngeee

    ReplyDelete
  11. Miahahahahaha... ;p

    Dia buat betul2 upenyer...kihkih
    Kompem org pcaya sbb blog 'YB' kannn... ;)

    ReplyDelete
  12. hmmmm, camnelah perasaan Abby ye?

    ReplyDelete
  13. Cik SHiNJU,

    dah awak suruh saya buat saya buatlah.

    Nasib baik setakat ni cuma gadisBunga aje yg nak sumpah seranah saya. Yang lain tu mungkin dalam hati aje ... hehehe

    Walaupun blog YB tapi saya jarang citer pasal politik. Kalau tak mesti lagi ramai yg percaya ... hahaha

    ReplyDelete
  14. AiTotYati,

    meluat agaknya Abby kalau dia tengok rancangan malam tadi.... ngeeeee

    ReplyDelete
  15. bukan abby jer meluat..kaklong bertmabh-tambah meluat!

    ReplyDelete
  16. hahahahah...memang gempak tajuk tu, tapi kan yb sebelum klik tadi terfikir eh sejak bila pulak yb ni buat en3 yg serius sangat nih
    sekali bila dah baca cesss...baik punya gempak

    ReplyDelete
  17. perenggan memula tu buat sya terrindu enpakwe, sbb kan selalu kalau dia balik dari jumaat mesti dia bgtahu sikit2 pasal khutubah jumaat :(

    ReplyDelete
  18. kaklong,

    tak baik meluat kat mereka tu. Kalau kaklong mengandung nanti kenan ... hehehe

    ReplyDelete
  19. Eja no 1,

    kan saya dah kata saya ambil dari tajuk kat blog Shinju. Kalau saya buat n3 yg serius, mana pulak saya nak letak kisah keluarga kami yg biasanya agak lucu tu spt kisah Adam masak ikan guna monyet ... hahaha

    ReplyDelete
  20. Eja no 2,

    DUN Sg Panjang pun macam best jugak .... hehehe

    ReplyDelete
  21. Eja no 3,

    Skrg ni belum daftar lagi ke?

    Mengundi di Selangor PRU 13 ni best sebab dijangka fight

    ReplyDelete
  22. Eja no 4,

    Suami yg baik akan berkongsi dgn isteri apa yg khatib sampaikan. Tapi bagi saya yg solat di KL ini emak Adam boleh ikuti khutbah di tv hehehe

    Cuti sekolah ini awak tak pergi tempat enpakwe ke?

    Jadi ke nak pindah tahun depan?

    ReplyDelete
  23. cadang nak balik petang ni, tp tengoklah dulu sbb ada masa nak drive dgn anak anak ni bercinta, lemas dgn gaduh2 manja dioarang tu
    Insya'allah tahun depan cuma tak pasti bila je

    ReplyDelete
  24. Eja,

    kayuh pelan2. Skrg ni petang selalunya hujan. Berapa lama nak sampai sana tu ek?

    Biasalah budak2 ni. Kalau tak gaduh adik beradik tak sah. Tapi dgn anak org lain tak berani pulak tu .... huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails