Saturday, March 12, 2011

Selera Besar

Boleh tahan kereta aku 'minum' huhuhu


Malam ni kami dinner di Restoran Big Plate, Subang Permai. Hidangan di sini portionnya besar. Kalau seorang sepinggan memang susah nak habis. Nanti kalau ada masa kesempatan aku buat update
Sent via BlackBerry from Maxis

26 comments:

  1. YB, kami sekeluarga pernah makan kat situ...kami order sikit pinggan sahaja...sebab share...satu pinggan 2 orang...huhu...airnya pun gelas besarrrr...kami share jugak...huhu

    Nurazzah8

    ReplyDelete
  2. Dulu kalau isi tangki penuh kalau tak silap lebih kurang rm60 jer. Tapi sekarang dapat separuh tangki, dengan harga yang sama.

    ReplyDelete
  3. YB...restoran tu dah depan rumah akak dah...kenapa tak beritau awal2 nak dtg sini...boleh kita dua beranak tunggu depan restoran tu...hahahah

    ReplyDelete
  4. nak kabor dia bawak keta besar la nih...



    :)




    .

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum akhi YB...

    ummi tak pernah lg ke retoran tu...
    kalau dah pinggan besar ,
    gelas besar ,
    mesti bayarannya pun besar kannnnn...

    apa2 pun selamat menjamu selera...

    ReplyDelete
  6. Ai suke komen tasekM


    *tasek meh high five sikit*

    ReplyDelete
  7. kira.. kereta dengan tuannya agak sama..selera besar!

    ReplyDelete
  8. kalau badan besar, selera besar tak pe .. jangan badan kecik, selera besar.

    ReplyDelete
  9. Nurazzah,

    Kalau tak lapar sangat jgn makan kat situ. Mmg tak habis. Berkongsi mcm yg Azzah lakukan itu satu tindakan yg bijak. Kami pun share2 juga smlm.

    ReplyDelete
  10. Tie,

    Dulu masa saya mula kerja bahagian hiliran sykt kulit kerang ni harga minyak dalam RM1.08 aje. Skrg dah RM1.90 utk RON95. Itu sebab dapat lebih kurang separuh aje skrg huhuhu

    ReplyDelete
  11. Kak Anie,

    Oh kak anie duduk situ? Kalau tahu mmg saya roger kak anie semalam. Boleh borak2 sambil nak habiskan Subang Chicken Chop hehehe

    ReplyDelete
  12. kakngah,

    Semalam minyak dah dekat nak E semasa isi tu. Biasanya kalau tinggal suku tangki saya dah isi. Itu yg kena sampai RM120 huhuhu

    ReplyDelete
  13. tasek,

    Ko kalau tak sakat aku tak sah. Nyampah.

    Ini bukan keretalah. Ini Naza Ria. Memanglah besar tangkinya. Kereta tak muat nak sumbatkan kami sekeluarga ngeee

    ReplyDelete
  14. Ummi Humaira,

    Waalaikum salam ummi. Harap ummi sekeluarga sihat.

    Harganya besar juga tapi taklah sampai mcm harga makan kat hotel 5 bintang. Kira berpatutanlah.

    Smlm masa nak balik kami lalu di Kota Damansara. Anak2 nak makan aiskrim McD. Singgah kejap kat situ. Teringat juga tentang ummi ngeeee

    ReplyDelete
  15. Yati,

    Menciklah korang berdua ni hehehe

    ReplyDelete
  16. Insan Marhaen,

    Kereta yg yg jeles bila dengar tuannya nak pergi makan kat big plate tu. Dia pulak yg minum banyak terlebih dulu huhuhu

    ReplyDelete
  17. al-lavendari,

    Kalau kadar metabolisma tinggi takpe kot bang. hehehe

    ReplyDelete
  18. Tetap setia dgn myk kulit kerang?

    ReplyDelete
  19. Nak five dengan Yati ngan Tasek..

    *jangan mencik saya ha..nanti saya nampak keta YB.. saya pancitkan..ahhaha

    ReplyDelete
  20. Daddy Ziyyad,

    Itu cukup utk sebulan kalau saya tak gunakan MPV tu hehehe

    Biasanya saya guna CRV utk ke mana2. MPV ni jika nak berjalan sekeluarga.

    ReplyDelete
  21. syida,

    Bukan setakat menggunakan minyak keluaran sykt kulit kerang tapi mengisinya di stesyen datin. Dua2 bekas majikan hahaha

    Sebenarnya skrg sedang ada peraduan. Itu yg semangat isi kulit kerang.

    ReplyDelete
  22. Lieya,

    mana boleh nak 5 dgn mereka? Mereka tu duduk Melaka. Lieya duduk Selangor hehehe

    Tak mencik dgn Lieya. Nyampess aje hahaha

    ReplyDelete
  23. saya pun dah pegi big plate ni...masa tu kwn bwk..skrg nak pegi blk dah lupa jalan...how ar??

    ReplyDelete
  24. MENTIBANG LAUT,

    Kalau dari utara, keluar di plaza tol Sg Buluh dan ikut jalan ke Subang. Selepas masjid Subang Permai, lihat ke arah kiri. Mesti nampak restoran tu. Kalau tak nampak maknanya salah jalan hehehe

    Call saya kalau tak sure.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails