Thursday, February 24, 2011

Diusha Oleh Awek-Awek

Ring ring telefon rumah ku berdering. (skema pula ayat ni tapi lantaklah).

Aku: "Hello" (tak elok beri salam kalau tak tahu siapa yg call kerana kadang2 ada yg bukan Islam pun tepon ke rumah aku ni.)

Dia: "Boleh cakap dgn Haikal?" suara budak perempuan. Mesti kawan Haikal.

Aku sambil berteriak dari kerusi kerja aku: "Haikal ada kawan kau tepon!"

Haikal yg berada di ruang tamu di bawah balas balik: "Tanya dia nak apa"

Aku pun tanya budak perempuan di hujung talian: "Haikal tanya awak nak apa?"

Dia: "Hari ni pakai baju sukan ke?"

Aku berteriak semula kpd Haikal: " Dia tanya hari ni pakai baju sukan ke?"

Haikal: "Pakai!"

Aku kpd budak perempuan tu: "Pakai"

Dia: "OK terima kasih"


Ini bukan kali pertama kawan-kawan Haikal terutama yg perempuan menelefon dia utk tanyakan macam2 persoalan. Dah jadi mcm biro pengaduan awam pula. Macamlah takde pelajar lain nak mereka tanya. Sejak dilantik menjadi Ketua Pengawas Sesi Petang baru2 ni semakin ramai 'peminat' yg call ke rumah ini nak cakap dgn Haikal.

Aku tanya kat Haikal: "budak2 tu nak usha kau ke?"

Haikal: "Takdelah. Kita org kawan aje"



Macam aku biasa dengar aje ayat yg akhir tu huhuhu

48 comments:

  1. maintain cool dari seorang ketua pengawas...

    ReplyDelete
  2. dulu dia baby je lagi pakai walker...
    sekarang dah besar dah ye...

    cukuplah 3...
    lama tak komen, hari ni lepas gian siap2....sapu 3 tempat sume

    ;p

    ReplyDelete
  3. biasanya ketua pengawas mmg ramai peminat. heheheh~

    ReplyDelete
  4. sbb dia ketua pengawas..bdk2 lain percaya kat dia...!

    ReplyDelete
  5. ayah nya jadi PA tak bergaji la...tolong jawap kan telefon...heheeh!!

    ReplyDelete
  6. tu belum lagi yb bagi dia guna hp...kalau tak...hp dia asyik berdering mengalahkan bb yb,,,hahahah!!

    ReplyDelete
  7. umangggg aih..jadi ketua pengawas pun dah bizi...

    ~no wonder ketua pemuda cawangan pun biziiiiii aje..kununnya lah :P

    ReplyDelete
  8. Hahahaha

    lawak gilerr n3 awak yg ini
    saya ketawa pecah perut

    kahkahkah ..

    Ring ring tone ...

    ReplyDelete
  9. YB..he he..bias dengar ke biasa guna dulu..
    haikal ikut ayahnya kot..

    ReplyDelete
  10. Belikan dia blackberry torch satu !

    ReplyDelete
  11. pakcik jangan belikan dia henset~haha~

    ReplyDelete
  12. salam YB
    aura tu YB aura... ha ha
    mesti ramai afundi dia...

    ReplyDelete
  13. zaren no 1,

    Memang ayat biasa tapi uncle tak biasa dengar dari budak berumur 10 tahun hehehe

    ReplyDelete
  14. zaren no 2,

    selalu Haikal akan jawab setiap panggilan. Tadi dia tahu siapa yg call agaknya dan malas nak jawab sendiri. Memang cool lah kalau mcm tu sbb boleh pilih2 siapa yg dia nak jawab hehehe

    ReplyDelete
  15. zaren no 3,

    itulah kan. Rasa baru aje lagi. Skrg dah besar dia.

    Oklah tu 3. Banyak2 nanti dikatakan giler koser pulak. Ini pun kts belum dtg lagi utk mengutuk hahaha

    ReplyDelete
  16. ayat tu dah cliche! digunakan zaman berzaman..muahaha!

    ReplyDelete
  17. ewah anak bujang da ramai peminat. hehe

    ReplyDelete
  18. ketua pengawas tu :D nak ngorat haikal gak laaaa....

    ReplyDelete
  19. tengokla anak siapa si haikal tu..

    anak rintik ..
    ikut jejak langkah

    ReplyDelete
  20. gadisBunga,

    Awak pun pernah usha ketua pengawas juga ke? hehehe

    ReplyDelete
  21. kak long,

    Setakat nak tahu samada kena pakai baju sukan ke tidak, budak lain pun tahu jawapannya kot. Saja nak cari alasan nak call lah tu hehehe

    ReplyDelete
  22. kak long lagi,

    Tak kuasa saya nak jadi PA dia huhuhu

    Kebetulan tepon tu atas meja saya tadi sebab saya baru gunakan. Terpaksalah angkat sebab org lain jauh.

    ReplyDelete
  23. Daddy Ziyyad,

    Ini baru seminggu memegang jawatan. Kalau lepas sebulan mahu kena gunakan PA agaknya.

    Jgnkan ketua pemuda cawangan, ketua biro pun bizi. Ke hulu ke hilir dok bawa beg dan fail hehehe

    ReplyDelete
  24. LiNda,

    n3 awak pun banyak yg lawak giler. Kita satu kepala kot

    hahaha

    ReplyDelete
  25. a.z.r.i.n.a,

    Tak serupa. Saya ni sekolah lelaki saja termasuk sekolah menengah. Kiranya inesen habis hehehe

    ReplyDelete
  26. kakngah,

    Saya dah letak jawatan selepas peristiwa tadi. Tak larat nak ingat nama semua awek2 dia hahaha

    ReplyDelete
  27. kak Erna,

    Saya takde peluang nak gunakan dulu huhuhu

    Haikal lebih maju dari ayahnya kot ngeee

    ReplyDelete
  28. al-lavendari,

    Dia mmg dah lama minta BB torch tu. Tadi dia pinjam hp kakaknya ke sekolah sebab malam ni mereka ada persembahan di UIAM. Kakaknya ada 3 hp termasuk satu iPhone.

    Kalah saya dgn anak2 huhuhu

    ReplyDelete
  29. bujal-X,

    Setakat ni mmg saya tak belikan sebab di sekolah tak benarkan hp. Tapi tadi dia dah pinjam hp kakaknya.

    ReplyDelete
  30. Syida,

    Itulah kan. Nak kata dia tengok Melodi takde pulak.

    ReplyDelete
  31. AZANI,

    Wsalam.

    Kalau betul aura tu kira boleh tahanlah.
    Terlampau muda dia nak masuk AF. Saya nak suruh dia masuk Imam Muda satu hari nanti.

    ReplyDelete
  32. makdara TERdiva,

    Nasib baik dia kata kawan. Kalau dia kata teman tapi mesra, pening saya ngeee

    ReplyDelete
  33. De'Nurul,

    Budak2 sekarang. Sekolah rendah dah pandai nak kapel kadang2 tu huhuhu

    ReplyDelete
  34. kts,

    Ketua pengawas sesi petang aje iaitu utk murid2 tahun 2, 3 dan 4. Murid2 tahun 1, 5 dan 6 sesi pagi. Sekolah tu ada 2500 murid semuanya. Makanya sesi petang pun ada 1250 org murid.

    Takkan ko nak ngorat budak sekolah. Cukuplah ngorat ayahnya hahaha

    ReplyDelete
  35. ikan emas,

    Anak emak Adam hehehe.

    Mana ada dia ikut jejak saya? Tak percaya cuba tanya dia ngeee

    ReplyDelete
  36. kak long lagi

    Maaf tertinggal satu tadi.

    Saya tak bagi dia guna hp tapi dia ada pinjam hp Atikah. Nasib baik kawan2nya tak tahu lagi no dia tu. Kalau tak letih kakak dia jawab bila Haikal pulangkan hp tu hehehe

    ReplyDelete
  37. ijha pun minat ngan ayat yg terakhir tu...ngehhh...
    kalo si haikal ada HP, jenoh lak nk kene balas sms mereka!

    ReplyDelete
  38. Hehehe...ayat cover line tu...

    Baik dia tak jawab... kami teman tapi mesra...dah macam artislah pulak...

    ReplyDelete
  39. haikal mungkin berkaki lebar orangnya :)

    ReplyDelete
  40. ijha,

    Minat ayat tu sebab ijha pun selalu gunakan bila emak ijha tanya ya? hehehe

    Haikal belum dibenarkan ada hp sendiri. Nanti tak jadi belajar budak tu ngeeee

    ReplyDelete
  41. zino,

    Pasaran saham dunia jatuh tapi saham Haikal naik. Kira hebatlah tu hehehe

    ReplyDelete
  42. aNie,

    Tak pasti samada ayat cover line atau mmg dia lurus.

    Kalau dia kat teman tapi mesra kira dah kes berat tu huhuhu

    ReplyDelete
  43. MasZuber,

    Memang kaki dia agak lebar sebab badan dia berisi.

    psst - apa maksud berkaki lebar tu?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails