Friday, January 28, 2011

Nah Ambik Kau

Stesen Shell yg baru dibina semula di RnR Tapah arah utara

Di dalam bisnes, saingan mmg lumrah. Ini termasuk perniagaan stesen minyak.

Sejak sekian lama Shell adalah satu2 sykt yg ada stesen di RnR Tapah arah utara. RnR ini adalah natural stop bagi pengguna lebuhraya PLUS y yg hendak ke utara. Jualan minyak sangat bagus sehingga sykt minyak berwarna hijau terpanggil utk mendirikan stesen mereka di situ beberapa tahun lepas.

Kulit kerang tak berdiam diri. Akhir tahun lepas, kulit kerang merobohkan stesen mereka yg masih elok itu utk membina sebuah stesen yg lebih besar dgn 9 pam utk kenderaan ringan + 2 lagi pam utk kenderaan berat. Di samping itu sebuah bangunan surau utk lelaki dan wanita (secara berasingan) dan kemudahan tandas juga dibina.

Kerja aku memastikan semua kelulusan utk projek ini diperolehi.
Sent via BlackBerry from Maxis

35 comments:

  1. salam en YB..

    tahniah dan good luck..

    persaingan yg bagus..masing2 menunjukkan persaingan perniagaan yg bagus..bile ada saingan..masing2 akan buat yg terbaik..

    hehehe..adakah saya 1st?heheh

    ReplyDelete
  2. ya... mmg pilihan untuk pit stop aku dulu.



    moga kemudahan yang bagus makin menggamit pelanggan...

    ReplyDelete
  3. u mmg tak bole dipisahkan dgn minyak.

    ReplyDelete
  4. eh.. pesal x rancak komen2 kat sini??????


    mood raya cina dah sampai ker?

    ReplyDelete
  5. SyidaGorjes, YB ni blh juga kot nk dipanggil orang minyak

    heheheheeeee

    ReplyDelete
  6. suke tuang mnyk kt stesen kulit kerang hulu bernam. ada bangla tukang isi.. kehkehkeh!!

    ReplyDelete
  7. kerja aku pulak isi minyak dan bayar.hehe

    ReplyDelete
  8. bolehkah kita hidup tanpa minyak

    ReplyDelete
  9. Saya kenal owner shell R&R Tapah ni..dia kawan baik mertua saya

    ReplyDelete
  10. raya cina ni boleh aar singgah sblm smpi cameron

    :D

    ReplyDelete
  11. ponn ponnn,

    bestari206 nak tumpang isi minyak.

    Ai mmmg pakai minyak kulit kerang ni. kalau pake yg stesen hijau tu enjin tak power dan myk pun cepat hbs.

    kenapa ye?

    ReplyDelete
  12. iyer ker AiTotYati?

    kaklong rasa lebih kurang sama jer kot?


    errr...entah lah...meh kita tanya saudagar miyak,betul ker tuan YB...?

    ReplyDelete
  13. salam YB
    ini pengalaman saya
    kalau 97 kerang
    kalau 95 hujau..
    dari segi milage...laju kejap slow kejap, highway pasir gudang...

    ReplyDelete
  14. la...kulit kerang baru tahu apa itu kulit kerang yb.lambat na saya pickup.hehehehhe.saya nak gelakkan diri saya hari ni.

    ReplyDelete
  15. kaklong,

    Ai dah buat eksperimen. klu kulit kerang tu seminggu sekali je isi full tank.

    klu stesen hijau tu biasanya 2-3 kali full tank.

    tu yg beralih kpd kulit kerang walaupun stesen hijau tu 500m je dari umah. heheheh

    ReplyDelete
  16. ermmm...

    sy gunakan syarikat minyak ijau ...

    kulit kerang bila dah terdesak je ...


    *sajer nyibuk sini .. lama dah tak nyibuk ...*

    ReplyDelete
  17. Dah siap ke YB? Last balik Baling hujung bulan sebelas aritu... Hohohohoh :D :D

    ReplyDelete
  18. Sekarang kemudahan surau di petrol pum pun selesa

    ReplyDelete
  19. bagus jugak shell buat surau. sebab antara sebab org suka singgah di sesuatu stesen minyak tu adalah kerana kemudahan yg ada. huu~

    ReplyDelete
  20. sy lah penyokong syarikat minyak kulit kerangggg...

    ReplyDelete
  21. salam yb,

    bila dah ada saingan
    baru ada rasa nak buat yg terbaik

    bagus lah macam ni..
    pengguna yg dapat manafaatnya..

    ReplyDelete
  22. saya dari mula beli kete sampai skarang , masih guna kulit kerang.. makin kayo kulit kerang

    ReplyDelete
  23. jarang singgah sbb aku exit tang bidor.




    .

    ReplyDelete
  24. cikceriacorner,

    Wsalam.

    Hari ini lawatan yg berhasil. InsyaAllah lepas CNY akan diadakan lawatan oleh pihak2 berwajib.

    Biasanya di mana ada stesen kulit kerang maka adalah stesen hijau tu nak menyelit huhuhu

    ReplyDelete
  25. zonaku,

    ramai org berhenti kat Tapah tu kalau nak ke Utara sebab lebih kurang pertengahan jalan.

    Target kami bulan Mac ni nak buka semula. Bolehlah isi minyak dan gunakan kemudahan lain nanti.

    ReplyDelete
  26. Syida,

    Nak buat mcmana? Saya ada kontrak dgn sykt antarabangsa utk tolong mereka buat projek management. Bulan Feb ni nak sambung lagi kontrak tu.

    ReplyDelete
  27. zonaku lagi,

    citer sempoi aje. Itu yg tak rancak komen pagi tadi kot.

    Nak raya cina pun mungkin jugak.

    ReplyDelete
  28. Agak-agak harga minyak kulit kerang boleh kurang skit dari logo lain tak? :)

    ReplyDelete
  29. zonaku lagi dan lagi,

    Dah tak boleh panggil org minyak sbb sikit aje buat projek berkaitan minyak ni ngeeeee

    ReplyDelete
  30. kakngah,

    Itu kami panggil Tg Malim. Ulu Bernam baru nak masukkan pelan. Ini yg R&R Ulu Bernam arah selatan.

    Baik betul Bangla tu? Tak boleh buat mcm tu sebenarnya.

    ReplyDelete
  31. Sekarang pam petronas aje.
    itu aje yang terdekat di ofis.


    kat rumah ni ntah bila ntah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails