Thursday, January 6, 2011

Mencari Peluang Baru

Berbincang sambil menikmati kopi Arabica

Smlm aku ada menulis bahawa satu cara utk menghadapi kenaikan harga barang adalah dgn menambah pendapatan. Cakap aje tak guna kalau tak buat.

Pagi tadi aku berjumpa beberapa org rakan utk merancang meluaskan sumber pendapatan. Rakan aku teruja memasuki bidang kerja renovasi pejabat dan rumah. Menurutnya, sama ada keadaan ekonomi baik atau tidak, org tetap buat renovasi. Aku rasa ada betulnya.

Petang ni aku nak ikut dia cari projek.

Kalau ada sesiapa nak renovate rumah atau pejabat, bolehlah hubungi aku. Harga dijamin sungguh berpatutan dan kualiti kerja yg terbaik!
Sent via BlackBerry from Maxis

44 comments:

  1. YB tak mau jadi tukang sponsor bukak klinik?

    Hari2 orang sakit. Ekonomi down, lagilah org sakit.

    Hehehee...

    Tapi kena betul2 perancangan. Kalau mengena, wowww!!

    ReplyDelete
  2. secawan kopi arabic tu pun naik harga gak ker?


    degan secawan shj..boleh masyuk juta2...heheheehe!

    ReplyDelete
  3. saya pun tengah riki2 part time nih...

    ReplyDelete
  4. me pun nak cari peluang nihhh ...
    ada vacant tak YB

    ReplyDelete
  5. kovi satu..
    hujan hujan ni sodap pekena kovi panas kan?

    ReplyDelete
  6. rumah sya dah siap sblm duduk tahun lepas
    kalau belum mahu gak upah YB ;p

    ReplyDelete
  7. Saya sangat ingin, tapi rumah sekarang atas nama suami. Nanti dia marah saya memandai nak ubah rumah.

    So saya tunggu time dia baik hati nak tukar nama rumah tu ke atas nama saya.. heheheheehe

    ReplyDelete
  8. saya nak renovate rumah saya. tapi lambat lagi. tunggu bila saya nak duduk dulu.

    rate terbaik ye YB... :D

    ReplyDelete
  9. bagus .. mula2 cari peluang, bila dah jumpa, ambil peluang. jangan lepaskan peluang. kalau ada peluang abang nak juga mencari peluang !

    ReplyDelete
  10. aiseh, abeslaa abah saya takleh carik makan kat kl area pasnih... hahahahahah :P :P :P

    ReplyDelete
  11. kopi tu selalu saya bancuh kat ofis ni. hehe.

    ReplyDelete
  12. kalau nk guna khidmat wyring man sekitar jajahan batang kali hingga hulu selangor, blh la roger2 kat Abem... :P

    ReplyDelete
  13. mmg nak sgt tambah belakang umah saya tu, tp bajet mmg x cukup, tunggu pencen kot...kehkeh...

    ReplyDelete
  14. i nak ikut u.
    sbb nak opis dekat dengan umah.

    ReplyDelete
  15. Reno kena ambil yg besar lah, kalau2 kecik2 jer, sanggup ker?

    ReplyDelete
  16. kalau bukak kedai donat pun ok. apa jua keadaan ekonomi , aku tetap akan mkn donat.

    nak donat free boleh?? :P

    ReplyDelete
  17. kalo company tuan YB kekurangan pekerja utk kerja baru nie, saya mau isi tempat kosong tue yea.

    :)

    ReplyDelete
  18. Daddy Ziyyad,

    Belum berani nak sponsor buka klinik sbb modal masih terhad. Buat masa ini biarlah perkara itu diuruskan oleh mereka yg dalam line perubatan spt Daddy Ziyyad.

    ReplyDelete
  19. kak long,

    Tak pasti pula kopi arabica tu dah naik harga ke belum. Kawan saya yg beli tadi w/p saya yg bagi dia duit.

    Kami ni bisnes kecil aje kak long. Itu sebab tak minum di coffee house.

    Bincang di kedai mamak selalunya tak menjadi. Elok jgn buang masa bincang di sana kalau nak buat bisnes hehehe

    ReplyDelete
  20. ~mrs azmi~,

    Eloklah tu. Maksimakan kebolehan awak tu. Jgn under utilised. Rugi tau.

    ReplyDelete
  21. T@sh Sch@,

    Lama tak datang sini. Apa kabar awak?

    Peluang kena dicari sbb peluang yg datang sendiri tu kadang2 aje.

    Buat masa ni takde vacancy. Nanti kalau ada rezeki bisnes dah kencang mungkin perlukan ramai pembantu. Masa tu bolehlah kalau nak join hehehe

    ReplyDelete
  22. Eja,

    Petang ni pun masih hujan. Kalau nak kopi jemputlah ke sini. Tapi bukan kopi arabica. Kopi Hang Tuah hehehe

    ReplyDelete
  23. Eja lagi,

    Nanti mana tahu awak nak buat rumah lain. Bolehlah kontek saya. Boleh bagi special diskaun.

    ReplyDelete
  24. azieazah,

    Kisahnya. Apa kata malam ni masa nak tidur nanti awak bisik kat cik abg awak tu hahaha

    ReplyDelete
  25. gadisBunga,

    Dah ada yg merisik tu mungkin tak lama lagilah tu hehehe.

    Awak nak saya jadikan rumah tu biasa2 sebelah luar tapi mcm mahligai di dalam pun boleh.

    ReplyDelete
  26. al-lavendari,

    Kita hanya mampu berusaha mencari peluang tapi rezeki dari Allah. Sama2lah kita berdoa.

    ReplyDelete
  27. syah,

    Pasaran KL ni besar. InsyaAllah kita sama2 cari makan, sama2 kenyang hehehe

    ReplyDelete
  28. -GC-,

    Hebat opis awak guna kopi arabica. Opis saya setakat nescafe aje huhuhu

    ReplyDelete
  29. kakngah,

    No problem kalau ada projek kat sana. Tapi buat masa ni tak projeklah kat sana tu. Very quiet area huhuhu

    ReplyDelete
  30. Hati2 gak, jangan sampai tidak dibayar.

    ReplyDelete
  31. wahida,

    Kumpullah duit sikit2. Nanti bolehlah tambah sikit2 ooppss berperingkat2 ngeeee

    ReplyDelete
  32. Syida,

    Kerja saya pergi merata. Mcmana awak nak ikut saya?

    ReplyDelete
  33. Marina Monroe,

    Kalau dapat yg besar mmg best. Tapi sementara tu, yg kecil pun sapu juga. Kecil2 pun kalau setahun dapat dalam 10 ok juga sbb team yg nak buat tu dah ada.

    ReplyDelete
  34. kts,

    Ok juga tu buka kedai donut. Nanti kalau duit saya dah lebih boleh lah buka satu kedai. Awak jaga kedai tu ya. Setakat nak makan free sikit2 tu takde masalah.

    psst - mcm mak datin jaga butik.

    ReplyDelete
  35. ikan emas,

    Amin.

    Sebenarnya belum cukup kaya. Itu yg kena buat mcm2 ni huhuhu

    ReplyDelete
  36. MasZuber,

    Saya takut tak larat nak bayar gaji awak. Sykt ini kecil aje huhuhu

    ReplyDelete
  37. Yan,

    Terima kasih atas nasihat tu. InsyaAllah kami akan cari client yg boleh dipercayai.

    ReplyDelete
  38. Kalau kat Melaka terima tak?

    ReplyDelete
  39. aNIe,

    kalau ada untung kat mana pun saya terima hehehe

    ReplyDelete
  40. ada bincang pasal renovation dalaman kapal tak?

    ReplyDelete
  41. MENTIBANG LAUT,

    Renovation dalaman kapal belum lagi tapi kalau kapal terbang eksekutif boleh kot hahaha

    ReplyDelete
  42. Saya nak renovate umah.. bajet 50sen cukup tak...? ahahaha

    ReplyDelete
  43. Lieya,

    Eh lebih dari cukup - rumah hamster hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails