Thursday, June 24, 2010

Knight and Day

Malam semalam aku membawa emak Adam menonton filem Knight and Day lakonan Tomcat Cruise dan Cameron Highlands Diaz di GSC One Utama. Dah lama betul kami tak pergi menonton di pawagam. Kali terakhir kami menonton ialah cerita Cinta. Masa tu Adam belum lahir lagi.

Mula2 tu emak Adam keberatan nak pergi kerana memikirkan Adam yg terpaksa ditinggalkan. Kalau nak bawa ke panggung takut dia tak tahu diam pula. Nak ditinggalkan rasa kesian pula. Macamlah nak ditinggalkan berhari2.

Aku suruh Atikah pergi dgn kawannya, emak dia tak konfiden pula remaja2 perempuan ni balik lewat malam.

Aku suruh Hazwan pergi tapi dia tak minat pula. Dia nak jual tiket aku tu kat black market. Nasib baik emak Adam nak pergi akhirnya. Kalau tak aku ajak kawan blogger ajelah hehehe

Tayangan sebenar hanya bermula hari ini.

Bukan murah aku beli tiket tu tau. Satu tiket berharga RM150. Dua tu dah RM300. Tapi dengan niat membantu Majlis Sukan, Kebajikan dan Kebudayaan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia oklah tu. Harap2 dapat juga pahala.

Ceritanya best. Sesiapa ada masa bolehlah pergi menonton. Tak payahlah aku nak buat review ngeh3x

56 comments:

  1. agak2 kawan blogger mana yg yb nak ajak kalo mak adam tak nak ikut,wink,wink :P

    ReplyDelete
  2. patutlah kaklina berseri2 tadi, rupanya semalam deting ngan yb,ehehehehe.

    ReplyDelete
  3. ada acara rebut2 popcorn tak semalam?

    ReplyDelete
  4. oooooooo

    semalam yu janji nak bawak ai.... penat ai tunggu tau!!!



    sampai ati!!!!

    nak merajuk la camni!!!!!!!!!!!






    bye!!!

    ReplyDelete
  5. Kali terakhir kami menonton ialah cerita Cinta. Masa tu Adam belum lahir lagi.

    hmm.. lepas ni Adam dapat adik aa.hehe..

    ReplyDelete
  6. nim teransang nak nengok cite ni, cite karate kid pun best gak apabila jackie chan menjadi serius

    ReplyDelete
  7. WWAAAHH!!! dah tgok dlu upenye... baru planning nak g sabtu ni.

    tahniah (stuju dgn Mr PenyuBiru)

    ReplyDelete
  8. Auw..berpacaran ya..

    Musykil..kwn blogger yg mana eh..?(sambil mengangkat tangan ni..nmpk tak?)

    ReplyDelete
  9. ha ha ha ha ha

    suka komen penyu!!!

    ekekeke
    erk!
    aku bawah umur!
    opss!

    ReplyDelete
  10. abang nak tunggu dia main kat tv tak berbayar baru nak tengok.

    ReplyDelete
  11. mahal nye harga tiket...
    kaklong harga tiket yg 10hengget pun tak penah jejak tau...
    huhuhu...!

    ReplyDelete
  12. bila la kali terakhir aku tengok wayang masuk panggung... 1994 rasanya

    ReplyDelete
  13. Juliet No 1,
    Boleh pulak main cop cop.
    Tapi ko punya pasal aku tak kisah. Buatlah apa saja asalkan ko bahagia.

    ReplyDelete
  14. Juliet No 2,
    nak baca pun boleh tulis dulu? ngeeee

    ReplyDelete
  15. Juliet,
    kawan blogger yg senang saya konteklah.
    Jadi kalau nak termasuk dlm senarai tu sila tinggalkan alamat emel dan no hp hehehe

    ReplyDelete
  16. Juliet No 4,
    Hari tu dah dating kat Cameron Highlands. Lagi berseri ngeee

    ReplyDelete
  17. Juliet No 5 (terlebih kuota nampak hehehe),
    rebut2 tak mainlah. Kami suap menyuap gitewww

    ReplyDelete
  18. kts,
    nampaknya ko gagal mengekalkan tempat pertama hari ni. Takpe. Esok cuba lagi. Start dari kosong semula hehehe

    ReplyDelete
  19. kts,
    asudaalaaa ko. Aku yg penat call ko tau tapi tak angkat tepon huhuhu

    Nasib aku beli 2 tiket aje. Kalau beli 3 kan dah terbazir ngeeee

    ReplyDelete
  20. Penyuk,
    Berapa tahun lepas cerita Cinta tu baru Haikal dapat adik. Kalau Adam nak tunggu lamalah lagi. Rasa takde lah tuuuuu

    ReplyDelete
  21. anjang,
    banyak aksi2 stunt dlm citer ni. Tak rugi kalau pergi tengok ngeee

    ReplyDelete
  22. Has_mimi,
    Ini tayangan amal. Jadi ditayangkan sebelum tayangan biasa. Pergilah Sabtu ni. Tapi kena booking tiket cepat takut tak dapat hehehe

    psst - tahniah utk apa tu?

    ReplyDelete
  23. sahromnasrudin,
    lagi hebat dari knight rider. Kapalterbang terhempas hero dan heroin tak mati ngeee

    ReplyDelete
  24. mamayaya,
    alaaa bukan selalu berpacaran. Jaja lagi kerap. Keep it up!

    Kawan blogger yg senang saya hubungi ie yg saya tahu no hp atau emelnya. Jaja termasuk dlm senarai tu tapi jauh sgt nak ajak dari KB tu huhuhu

    psst - papayaya tak marah ke kalau saya ajak? hahaha

    ReplyDelete
  25. sI tEDI,
    nyampesss.

    yalah sangat awak bawah umur. Cerita ni SX18 tau. Budak bawah umur tak boleh tengok ahaks

    ReplyDelete
  26. al-lavendari,
    kalau sanggup tunggu 3-4 tahun lagi keluarlah kat tv tu hehehe

    ReplyDelete
  27. kaklong,
    Ini tayangan amal. Itu sbb harga tiket tu mahal - utk mengisi tabung persatuan kebajikan.

    Sekali sekala pergi ke panggung tengok wayang sedap jugak. Cubalah.

    ReplyDelete
  28. pB,
    niat menderma dan sbg penghargaan kpd pegawai dan ahli2 bomba yg banyak berkorban utk masyarakat.

    ReplyDelete
  29. Shifu,
    mak ai lama giler tu. Kalau semua org mcm ko ni, tutup panggung wayang hehehe

    ReplyDelete
  30. ingatkan night and day...
    ingat night jer ari ni.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
  31. salam yb..

    "banyak aksi2 stunt dlm citer tu"

    opsss..terlupe la plak...

    arini kan org gomen kene pakai baju batik...hehehehehehe

    ReplyDelete
  32. a.z.r.i.n.a.03.07,
    knight tu nama keluarga hero tu.

    tahulah malam ni malam Jumaat. Kiranya dah tak merajuk lagilah awak ni? Untunglah Abe hahaha

    ReplyDelete
  33. kak ct,
    wsalam.

    itulah kalau hari Khamis senang nak bezakan org gomen dgn org swasta atau org yg kerja sendiri mcm saya ni. Saya ni selalunya pakai t-shirt aje hatta ketika pergi meeting hehehe.

    psst - esok org gomen senyum lebarlah ngeeee

    ReplyDelete
  34. enariq tengok karate kid hari tu sonyap ajo..
    hehehe..yolah nak dating berduo ngan ibu adam ye..:o

    ReplyDelete
  35. YB
    td sya lalu bkt tinggi baru perasan sheel yg ado tu
    lain kali calling2 yo, kalau nak dengar lagu rayo..;o

    ReplyDelete
  36. amboih YB...romanticnyeee!!! sha nak tgk...tp dah takde kawan2 nak gi. kena cari blogger iza de bintang la kalau macam nieh!:)

    ReplyDelete
  37. lain kali jangan beli dua je beli la sepuloh ke baru boleh ajak kawan blogger hehe

    ReplyDelete
  38. Salam YB.

    Auntie ni dah berkurun tak masuk panggung wayang. Kebetulan, si Hero (Tamil) Auntie tu memang tak minat wayang-wayang ni.
    Ada masa bila baca blog, orang dok cerita pasal wayang rasa nak jugak pergi...tapi...ya ampun rasanya berat betul kaki nak melangkah ke panggung....rasa macam dah tak sesuai benor...

    ReplyDelete
  39. Eja,
    baik sungguh enariq tu ya. Masa malam tu ada seorg kanak2 perempuan baya Adam yg dibawa oleh keluarganya duduk sebelah kami. Dia pun tak bising. Siap duduk di riba emak Adam lagi. Tapi Adam ni lasak budaknya. Kami takut dia tak tahu nak diam.

    Kalau nak dating dgn emak Adam lebih baik pilih tempat yg lebih romantik dari kat panggung hehehe

    ReplyDelete
  40. Eja lagi,
    Haah itulah Shell yg baru. Dah 2 bulan siap tapi belum dapat CCC lagi. Macam2 hal org nak meniaga kat Malaysia ni.

    Ok lain kali kita calling2 ngeeee

    ReplyDelete
  41. Sha,
    jgnlah cakap mcm tu. Segan ai ngeee

    Sha tulis aje kat blog ajak sesiapa nak tengok wayang dgn Sha. Mesti berebut org menawarkan diri. Silap2 nama saya pun termasuk sama kah kah kah.

    ReplyDelete
  42. zino,
    kalau tiket biasa bolehlah beli sampai 10. Tiket tayangan amal tak mampu nak beli banyak2 ngeeeee

    ReplyDelete
  43. Kak Yan,
    wsalam.

    Org2 veteran ramai yg tak pergi panggung utk tengok wayang. Kebanyakan yg pergi remaja2 aje kak. Malam tu pun ada org yg tak pernah atau jarang2 (mcm kami ni) yg pergi menonton tayangan amal tu. Mereka ni nak cari tempat duduk pun teraba2. Dah habis wayang mereka keluar ikut jalan mereka masuk sedangkan ada pintu keluar yg khas hehehe

    ReplyDelete
  44. cakap pasal cc teringat rumah, tak dapat cf lagi
    alahai..berjanggut menunggu...

    ReplyDelete
  45. Eja,
    Macamana takde CF boleh masuk dan duduk? Ini kes pemaju lepas tanganlah ni.

    ReplyDelete
  46. Jaja x suspen sangat dgn papayaya, tapi suspen dgn mak Adam..

    ReplyDelete
  47. mamayaya,
    hahaha.

    saya saspen dua2 nya ngeee

    ReplyDelete
  48. wah...bnyknya derma utk kebaikan..alhamdulillah

    ReplyDelete
  49. belum duduk lagi,bau kunci pun tak ado..
    tu yang berjanggut menunggu tu

    ReplyDelete
  50. HEMY,
    Sebagai penghargaan utk jasa dan pengorbanan mereka.

    ReplyDelete
  51. Eja,
    Laaaa ingat dah duduk. Kat mana tu? Buatlah Aduan Rakyat kat karam singh ngeee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails