Sunday, March 14, 2010

Hadiah Hari Lahir

Dah hampir seminggu hari ulang tahun kelahiranku. Selain dari n3 aku pada 9hb Mac tu, tiada sambutan atau hadiah yg hebat2. Yalah aku ni bukan mcm penyanyi yg dapat beg tangan LV berharga 40 ribu tu. Nak harap dapat hadiah kereta lagilah jauh. Tunggu SSP aku naik entah tak tahu bila huhuhu

Semalam Hazwan menelefon aku minta jemput dia dari UIAM kerana keretanya dihantar cat baru. Tiada letrik di sana katanya. Jadi tak boleh nak studi sbb tak boleh pakai komputer. HP nya pun dah habis bateri - tak sempat nak cas.

Sampai rumah dia sibuk update contact dalam hp aku. Aku bab2 ni kureng sikit hehehe

Setelah siap tiba2 dia beri aku satu beg kecil. Hadiah hari lahir utk ayah katanya. Nak tahu apa isinya?



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Blackberry Bold 9700



p/s: Siapa nak chat kat BBM, ni pin aku 21A44603


Sent via BlackBerry from Maxis

43 comments:

  1. fuh..

    kalau tak pakai pos la kt sini ye..hehe

    ReplyDelete
  2. Hazwan....
    Ajar ayah pakai...elok elok ya...


    Dan bersabar.....


    Mengajar murid dewasa memang mencabar...


    .....ada tak no ckLah? Kalau ada Hazwzn delete ya....ayah tak kan tau punya.....

    :)

    ReplyDelete
  3. wow..

    baik btul..

    err.. apa BBM tu? heheh

    nk tau bila uncle update blog, tgk la bila dia online kat fb, komfem blog ni dah siap update punye

    ReplyDelete
  4. hazwan, bile nak beli utk kak sha pulak nieh?:)

    ReplyDelete
  5. fuyyooo......hazwan no auntie ade tak? nasib le YB kalau hazwan dah terdelete...maka terputuslah hubungan kita - mati aku mak Adam tau...keh3x
    ( gelak aku dalam sakit...)

    ReplyDelete
  6. mahal tu 9700... baru ada gaya kontraktor

    ReplyDelete
  7. n@m@n,
    mestilah dipakai. Dah Hazwan berkorban utk beli benda tu hehehe

    ckLah,
    Ini pesan dari Hazwan.

    Ayah saja aje buat2 tak terer bab2 ni. Pelantar minyak beribu2 tan dia boleh buat apalah sgt benda ni KALAU DIA MAHU ahaks.

    No tepon semua masih ada sbb Hazwan cuma pindahkan (migrasi) dari tepon lama ke Blackberry ni. No makcik pun ada lagi. Wak Zahan punya pun ada hehehe

    ReplyDelete
  8. zaren,
    Hazwan yg suka gajet2 mcm ni. Uncle biasa2 aje.

    BBM tu Blackberry Messenger.

    Tak semesti uncle akan sentiasa update blog bila dah ada benda ni hehehe

    ReplyDelete
  9. sha,
    Hazwan suruh sha minta kat pakwe kak sha yg baru tu hehehe

    ReplyDelete
  10. wah...happy birthday uncle..may Allah bless u in wat ever u do uncle..wah2..best2...papa saya mmg xreti gajet2 ni..nak bg hadiah mahal2..msh blm mampu lagi..huhuhu

    ReplyDelete
  11. YB, banyakkan bersabar nak guna benda tu.. jangan sampai hempas ke lantai sbb x reti guna sudah lah yer.. rugi

    nak CP ajar pun boleh.. eh tak boleh sbb CP tak guna blackberry, CP guna iphone 3gs jer..

    ReplyDelete
  12. ya laaaa...ya laaaa....ayah Hazwan terror....



    Selamat berBlack Berry.....

    CkLah punya henpon cap strawbwrry je.....hu...hu....

    ReplyDelete
  13. ada gaya la yb.. tapi daun masih pakai hp yang tak ada kamera pun

    ReplyDelete
  14. mesti ko terkial-kial nak pakai kan keh..keh..

    ReplyDelete
  15. pesal tgn dgn jari tu nampak kembang je?

    ReplyDelete
  16. sonata,
    jgn risau no ko masih ada. Kalau terdelete pun kat ZYB boleh recall. Kalau tak pun aku call Pak Sheikh utk tanya no ko.

    Alhamdulillah mata ko dah mula sihat - buktinya ko dah boleh baca blog aku ni hehehe

    ReplyDelete
  17. ML,
    Hazwan yg belikan. Kalau aku tepon cap ayam tu pun dah ok.

    Kontraktor mcm aku ni masih baru dan kecil lagi. Belum layak nak pakai yg canggih2 huhuhu

    ReplyDelete
  18. zati,
    thank you for you kind wishes.

    Org mcm uncle dan papa zati mmg tak giler sgt ttg gajet2 ni. Kalau hp yg boleh buat call dan sms pun dah kira ok. Tapi ni dah org bagi hadiah utk harijadi, pakai ajelah hehehe

    Nanti bila zati dah kerja bukan setakat blackberry, kereta dan rumah pun zati boleh belikan utk parents zati ngeee

    ReplyDelete
  19. Che'Pit,
    Sehari dua ni tengoklah tahap kesabaran saya menggunakan benda ni. Kalau susah sgt tepon yg lama masih ada. Nak bagi Haizam gantikan tepon dia yg hilang dia tak minat. Tak cukup canggihlah tu ek alah.

    Oh awak pakai iPhone ya? Mcm Hazwan jugaklah. Kiranya awak tergolong dlm kategori pemuda gajet lah ni ngeh3x

    ReplyDelete
  20. ckLah,
    makcik lagi teror bab2 gajet ni. Ayah teror bab lain ngeeeeee

    Henpon cap strawberi tu ada rasa strawberi ya makcik? Kalau campur dgn teh Cameron Highlands sedap rasanya tu hehehe

    ReplyDelete
  21. Daun Bidara,
    mana ada gaya. Tengok Mentibang dah selamba aje kutuk tu huhuhu

    Tepon yg boleh buat call dan sms pun dah ok sbb selalunya itu ajepun kegunaannya.

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Untung Ayah Hazwan.. dapat BBM as birthday gift :) zaman moden skang kan..

    Wah, lepas neh update pakai Blackberry lah eh =P

    Happy Belated Birthday :)

    ReplyDelete
  24. Ass-salam YB
    Happy Belated Birthday
    Wah...baru sesuai...
    cayang Hazwan...hahaha!
    p/s nanti bila birthday hazwan kena claim hadiah lebih mahal ok..

    ReplyDelete
  25. YB - ko ni baca tak blog aku?ke ko silap? aku bukan operate mata....operate lain la...baik ko baca dari A - Z.....aku takut nak operate mata.....biarlah hingga akhir hayat aku pakai spect...

    ReplyDelete
  26. kakpah,
    bukan setakat terkial2, mata pun boleh rabun kalau hari2 baca blog pakai beri hitam ni huhuhu

    ReplyDelete
  27. ML,
    mana tangan dan jari tu tak kembang. Selalunya pakai keyboard besar, ini halus betul huhuhu

    Tapi bila aku dah pro, aku akan pakai 2 tangan.

    ReplyDelete
  28. wow..kompom dpt title ank mithali..sbb bg bapak BB..heheh

    ReplyDelete
  29. YB... henpon lama tu... bagi kat sape... Haizam tentu tak nak... bagi saya lah yer errrr...........

    ReplyDelete
  30. Salam YB.....

    Wahhhhhhh Blackberry gituuuuuu!!
    Canggih lagi cool!!!

    2 minggu aku m`hilangkan diri, byk n3 tak sempat aku nak baca.....
    Penyakit malas dah mula menular dgn kronik nya......

    :)

    ReplyDelete
  31. wow ! jelesnyaaaaa....

    hahaha

    ReplyDelete
  32. +a.z.i.e+
    Mahu Hazwan kena puasa satu semester nak belikan BBM tu hehehe

    Setakat ni rasanya tak nak update pakai blackberry dulu. Takut ketagihan melonjak ke peringkat gaban huhuhu

    Thank you for your kind wishes.

    ReplyDelete
  33. hazeleyed lady,
    waalaikum salam.

    Terima kasih mengucapkan slmt hari jadi walaupun dah nak seminggu ngee

    Saya rasa BBM ni canggih sgt utk saya. Tapi dah Hazwan bagi tu, cuba jugaklah seminggu dua ni.

    Kalau besday dia nanti saya bagi dia calon isteri wakakaka

    ReplyDelete
  34. sonata,
    ko tahu kan kenapa jadi mcm tu kat komen aku. Itulah gara2 baca pakai BBM ni huhuhu. Mata aku naik juling. Silap2 aku yg kena operate mata.

    Ko ada simpan tak batu yg sgt mahal nak keluarkan tu? Ada sedara emak Adam dulu batu dia lagi besar.

    Nape ko takut operate mata? Kalau mcm tu sama2lah kita pakai spek sampai tua hehehe

    ReplyDelete
  35. JMR,
    setakat ni kerajaan belum adakan anugerah anak mithali. Kalau tak boleh saya calonkan si Hazwan tu ngeh3x

    ReplyDelete
  36. NL,
    hp lama tu kena standby. Kalau BB ni ternyata susah utk digunakan (oleh saya) boleh tukar ke hp lama tu balik.

    Haizam tak nak tepon tu kalau kena bayar.

    ReplyDelete
  37. ni mesti ko paksa hazwan belikan 'berihitam' utk ko kan.. kan??

    hihihi


    .
    .




    errrr... selamat ber'BBM'

    ReplyDelete
  38. bertuah nyer badan
    aku nak anak aku hadiahkan banglo ler mcm ni

    ReplyDelete
  39. err...tetibe rasa nak ngorat hazwan...

    boleh x?


    hahahahaha :P

    ReplyDelete
  40. zyma,
    wsalam.

    Kalau ko ada berihitam tu senang aje ko nak update n3 ko atau baca n3 aku dan kengkawan lain hehehe

    Welcome to Malaysia oopss welcome back!

    ReplyDelete
  41. LiNda,
    dah rezeki saya nak buat mcmana hehehe


    kts,
    mana ada aku paksa Hazwan. Cuma dia sayangkan ayahnya. Dia kata apalah sgt harga berihitam tu kalau bandingkan dgn jasa2 aku kpdnya ngeee

    Ko dapatkanlah berihitam tu satu. Nanti senang kita berhubungan wakaka

    ReplyDelete
  42. Luffy,
    ko jgn lupa jemput aku ke banglo tu nanti. Aku teringin nak jumpa Sarah hehehe

    hanie,
    awak pergilah ke fb dia.

    Selamat mengorat muahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails