Thursday, February 25, 2010

Kembung Perut Aku Minum Air Hari Ini - Projek Belum Tentu Lagi

Hari ini opps semalam (Rabu) aku ada banyak perbincangan dgn so-called rakan niaga. Semua ada idea bernas nak bincang dgn aku. Aku dahlah sibuk dgn kerja aku. Tapi layan jugalah.

Perbincangan pertama dgn seorg Perancang Bandar yg agak senior di sebuah restoran makanan Melayu di Shah Alam. Aku order limau ais dan dia order air Milo. Mula2 tu bincang pasal projek kami di Perak. Lepas tu mcm2 projek lain.

Petang tadi jumpa kawan yg lain pula. Dia minta aku beri sebut harga kerja2 kerangka bumbung utk projek dia di Johor. Kami jumpa di kedai nasi kandar di Batu Caves. Aku minum teh tarik.

Malam ni jumpa pula seorg bekas pegawai kanan kerajaan dari Utara. Mula tu dia ajak jumpa di sebuah hotel. Dalam hati kopak aku. Sementara tunggu dia tiba, kawan aku yg lain roger aku kata meeting kami yg sepatutnya ditunda jadi pula malam ni.

Aku telefon kawan yg dari Utara yg entah dah sesat ke mana supaya cepat sikit. Tak payah minum kat coffee house di hotel tu. Akhir kami jumpa di restoran berhampiran hotel tu. Aku pesan kopi O. Bincang pasal tanah yg nak buat stesen minyak. Lepas bertukar2 dokumen aku pun chow.

Jumpa pula kawan yg seorg lagi tu. Kali ni di kedai roti canai. Dia dah sampai dgn seorg kawan lain. Pengusaha kilang kerusi.
"YB nak order apa?" tanya kawan aku tu.
"Bagilah roti canai dan teh tarik," kataku walaupun perut aku dah naik kembung minum dari siang tadi.

Kalaulah semua projek yg kami bincangkan hari ini dan malam ni tadi menjadi, berbaloilah aku minum sampai kembung. Masa tu poket aku pulak yg kembung insyaAllah........

43 comments:

  1. errr... bukan ke perut YB dah tersedia maklum kembung....

    ReplyDelete
  2. dengar2 Petronas akan memulakan projek besar! lepas ni.... YB ada terlibat tak.............

    mmg kembung ler poket....

    ReplyDelete
  3. Hmm..insyaAllah. nnti kembung poket boleh la tumpang kembung perut jugak..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. kalau ajak teh tarik tanpa projek boleh tak agak nya hehe

    ReplyDelete
  6. banyak minum air kena banyk buang air untk melawaskan perut,

    salamm,

    ReplyDelete
  7. kalau hari-hari makan ikan kembung, boleh kembung perut gak ke?

    ReplyDelete
  8. NL,
    kembung perut tu tanda 'kemakmuran' hehehe

    NL lagi,
    yg tu besar sgt. Aku setakat buat stesen minyak dan stesen NGV utk Petronas aje baru ngeh3x

    ReplyDelete
  9. hani@debumelukut,
    insyaAllah takde masalah. Skrg pun kalau nak tumpang kembung perut pun boleh ngeeeee

    zino,
    eh tentulah boleh. bila zino nak ajak saya?

    ReplyDelete
  10. tunbegia,
    betul tu. Malam tadi berapa buang air sebelum tidur. Pukul 5 pun kena bangun nak buang air kecil lagi. Nasib tak 'ngompol' muahaha

    kakpah,
    kalau hari2 makan ikan kembung mahu cacing dlm perut ngeh3x

    ReplyDelete
  11. x per minum banyak air di musim2 panas ni..

    ReplyDelete
  12. Perut kembung takper YB..kembung oleh air jangan kembung kerana lain..

    ReplyDelete
  13. Che' Pit,
    minum air banyak2 mmg bagus terutama musim panas ini tapi kalau dah banyak sgt sampai kembung, susah jugak.
    Itu pun nasib baik dlm 3 dari 4 perjumpaan tu saya tak makan apa2. Kalau tak perut bukan setakat kembung tapi terus jadi roy hehehe

    ReplyDelete
  14. relevan,
    kita lelaki ni tak risau sgt kembung yg lain tu kecualilah kita yg menyebabkan org lain tu kembung muahaha

    ReplyDelete
  15. minum banyak baik utk kesihatan YB...

    ReplyDelete
  16. huh..byknya minum...
    asik kencing jelah lepas tu

    ReplyDelete
  17. ~O~,
    kalau banyak sangat pun boleh mudarat jugak.

    Itu tak masuk minum kat rumah sambil buat kerja esp mengira tender projek kat Melaka tu huhuhu

    ReplyDelete
  18. PUTUBAMBU,
    haah. Nasiblah pundi2 saya ni masih elok berfungsi. Kalau tak tak lena tidur malam tadi kerana asyik ke bilik air hehehe

    ReplyDelete
  19. hah hah hah, tak per, kalu sakit perut sbb kembung, makan eno plaks.

    ReplyDelete
  20. Mak Su,
    nasib kembung sementara aje smlm. Dah dibuang legalah hehehe

    ReplyDelete
  21. tak sangka di batu caves ada kedai nasi kandar :P

    ReplyDelete
  22. lain kali bawak air jampi .. kata kat dio orang, bomoh tak bagi minum air lain !

    ReplyDelete
  23. Ass-salam YB
    musim panas ni memang kena banyak minum...hahaha!
    tak per...kak hazel nak tunggu YB cerita kebung poket pulak ...soon insyaAlah...atas kerja kuat tu.

    ReplyDelete
  24. kembong perut susah hati
    kenyang perut suka hati
    semoga murah rezeki..
    amin...

    ReplyDelete
  25. juliet,
    kami pergi kat Zameer di Sunway Batu Caves smlm.

    psst - aku roger kts tapi dia segan. Nak roger ko aku takde no hp ko huhuhu

    ReplyDelete
  26. al=lavendari,
    abg pandai ke menjampi2 air ni? Boleh bagi saya 5 botol? hehehe

    hazeleyed lady,
    wsalam.

    Musim panas ni mmg tak puas2 minum.

    Segan saya nak citer kembung poket. Nanti org kata nak menunjuk2 pulak huhuhu

    ReplyDelete
  27. sayangsayangibu,
    kenyang perut ala kadar senang hati. Kalau sampai mcm nak meletup, risau jugak ngeeee

    Terima kasih atas doa tu. Semoga makbul. Amin

    ReplyDelete
  28. jangan lupa pegi periksa kencing manis pulak!!!

    ReplyDelete
  29. ONE ZABA,
    harap2 tak kenalah kencing manis. Kalau tak, poket kembung pun tak guna kalau dpt sakit kencing manis. Lagi rugi kalau poket kempis tapi kena penyakit huhuhu

    ReplyDelete
  30. tempat meeting kamu semua di restorsn ja?...isk isk..

    ReplyDelete
  31. Cikgooden,
    awak apa kabar? Lama tak jumpa kita ni ya.

    Projek belum jalan meeting kat restoran atau warung tepi jalan ajelah. Kalau dah masyuk takpelah sekali sekala kat tempat elok sikit.

    ReplyDelete
  32. wohooo! sok poket dah kembung bolehla belanja kamii! hihi

    ReplyDelete
  33. ~mrs azmi~,
    setakat nak belanja kawan2 tak payah tunggu poket kembung hehehe

    ReplyDelete
  34. hahahaha

    tu la eksen. dah kembung perut lagi mau ajak aku minum..

    ReplyDelete
  35. salam YB

    semoga bertambah kembung....(projek jadi)

    ReplyDelete
  36. kembung perut tak pa kot cepat kecut ... perut buncit yg susah nak kecut.

    ReplyDelete
  37. Tijah,
    itu tandanya aku ingat kengkawan masa nak minum. Aku tahu ko selalu ronda kawasan Shah Alam. Itu yg aku roger ko tu.
    Sorrylah ko hampir nak kena saman pasal tak pakai handsfree masa jawab tepon aku tu.

    ReplyDelete
  38. AZANI,
    wsalam.

    Mudah2an. Projek no 3 itu insyaAllah jadi. Yg lain kena kerja kuat utk dapatkannya.

    kuina,
    selalunya poket yg cepat kecut. Perut ni lambat sikit huhuhu

    ReplyDelete
  39. kembung perut sendiri takpe,jgn kembung perut anak orang sudah.hehe

    ReplyDelete
  40. Penyuk,
    kembung perut anak org lah best. Dah banyak kali aku kembungkan perut anak org!!!!

    Yg last sekali ini kami namakan Adam hehehe

    ReplyDelete
  41. hahaha... malam ni projek kembungkan perut lagi la tu.hahaha...

    ReplyDelete
  42. Penyuk,
    org kerja sendiri mcm aku ni tak payah tunggu malam muahaha

    Ah Fatt,
    aku bisnesman yg belum busy sangat. Jadi kembong pun sekali sekala je huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails