Tuesday, December 1, 2009

Ikan Bakar Tangling dan Plaza Low Yat

Tengahari semalam aku membawa keluarga aku makan ikan bakar di Jalan Tangling. Aku masih lagi 'bercuti' sempena cuti sekolah dan cuti IPTA. Selain dari sambutan hari raya, tempoh hari kami banyak menghabiskan masa cuti pergi bersiar2 dan makan2 di sekitar KL.
(Kalau aku rajin nanti aku buat n3 tentang itu kemudian.)

Semasa kami sampai di gerai makan di Tangling semalam org begitu ramai sehingga takde tempat makan di dalam lalu kami memilih makan di meja open air di bawah pokok sena yg besar di sebelah tepi gerai makan tersebut. Nasi dan sayur atau lauk selain ikan bakar stail layan diri.

Ikan bakar yg sudah siap dibakar

Mana satu nak makan dulu - ikan kembung ini atau sotong?

Ikan keli mmg faberet Haikal (yg nampak tangan aje tu)

Setelah selesai makan kami bersiar2 di kawasan kebun bunga: taman burung, taman orkid, taman rusa, Museum Polis, Pusat Islam dan Masjid Negara sambil bercerita kenangan silam di tempat2 tersebut. Masing2 ada kisah mereka tersendiri.

Dari situ kami ke Plaza Low Yat utk . . . . geng geng geng




Aku dah beli broadband Maxis utk senang blogging anak2 senang akses internet kalau balik kampung atau kami bercuti di luar daerah

Anak2 aku juga memilihkan sebuah handphone baru utk emak mereka. Yang ada sekarang dah boleh buat sendal pintu tapi Haikal dah kecek supaya emak dia berikan kpdnya kerana dia seorg saja selain dari Adam yg tiada hp di rumah kami. Aku beritahu isteri aku telefon bimbit yg baru tu aku hadiahkan kpdnya sempena aniversari kami.

Budak dua org ini yg masih belum ada hp lagi

Itulah kisah kami semalam.

38 comments:

  1. pB,
    wsalam.

    Boleh main chup chup ke?

    ReplyDelete
  2. sonoknya kerja sendiri nie

    nak cuti , cutiii

    nak kerja , kerjaaa


    tak yah isi isi borang cuti ...

    ReplyDelete
  3. pB,
    bab cuti tu seronoklah tapi bila tang gaji itu yg tak seronok sbb kerja sendiri ada kerja ada gaji, takde kerja takdelah gaji huhuhu

    Apapun yg penting kita hepi lalala

    ReplyDelete
  4. btol2 menarik ikan bakar tue..kena try nie..

    ReplyDelete
  5. kaklina, henpon saya pon jenis yg buleh buat sendal pintu tapi takde org yg sudi belikan baru, sayunya hati.

    psttt : apa agaknya kenangan di lake garden tu? skodeng anak dara org kot,hahahahaha.

    ReplyDelete
  6. ni blog yb ke blog kaklina? konpius pulak ku disitu.

    ReplyDelete
  7. dah lama tak makan ikan nih, asyik makan ayam dan daging... last bila ye? Lupa plak dah...

    Tak bleh jadik... Nanti malam nak bakar ikan kembung lah... Terliur pulak... heheheheheh :P :P :P

    ReplyDelete
  8. henpon saya bukan takat buat sendal pintu, buat pemberat kertas pun buleh... hahahahahah :P :P :P

    ReplyDelete
  9. ~O~,
    Kalau nak cuba ikan bakar kat situ kena dtg awal. Kalau lambat (lps pukul 1:30) takut dah habis. Dpt makan asap aje lah hehehe

    ReplyDelete
  10. juliet,
    ko mintaklah kat bakal tunang(?) ko tu utk bagi henpon masa hantaran esok hehehe

    Ada sorang tu aku tengok mcm ko masa kena skodeng. Ini ke kerja ko selama ini wakakaka

    juliet lagi,
    blog saya blog dia juga hehehe

    psst - mcm blog ko dan kts. Selalu citer yg sama ngeh3x

    ReplyDelete
  11. citahrudin,
    kat Kuala Selangor kat mana tempat makan ikan bakar yg best eh? Lain kali kita boleh dating kat sana ngeh3x

    ReplyDelete
  12. syah,
    mentang2lah musim raya ni awak asyik makan daging dan ayam aje le. Incik Firdaus dah lama tak mancing ke?

    Ikan kembung mmg sedap kalau dibakar. Makan pulak dgn nasi panas2. Lapar pulak rasa petang2 ni huhuhu

    syah lagi,
    henpon jenis apa tu syah? Kalau yg besar gedabak tu buat baling anjing pun elok tu muahaha

    ReplyDelete
  13. selera nampak ikan bako tuh...kat melaka ni dah jemu dah...nak rasa kat tempat len pulak..

    ReplyDelete
  14. suhaila,
    dah lama tak pekena ikan bakar melaka. Kali terakhir makan ikan bakar umbai tahun lepas. Nanti kalau ada masa nak ke Melaka makan ikan bakar lagi. Pergh

    Awak boleh ke KL pulak utk tukar selera hehehe

    ReplyDelete
  15. 'buat sendal pintu'? hina betul! hahaha :D

    ReplyDelete
  16. kenapa uncle blurkan muka dorg???
    adakah disebabkan mereka bersalah kerana makan tanpa mempelawa uncle??
    hehehe

    ReplyDelete
  17. Akmal,
    Bukan niat mahu menghina tetapi hanya utk mempelbagaikan kegunaan henpon yg dah tamat usia hehehe

    Uncle mula2 dulu pun pakai henpon yg mcm bekas air budak sekolah masa org lain dah pakai jenis sendal pintu ni huhuhu

    ReplyDelete
  18. siddiq,
    bukan uncle yg blurkan muka mereka tapi Hazwan yg buat sendiri. Dia takut ramai pulak yg minat kat dia dua beradik ahaks

    (tolong jgn percaya)

    ReplyDelete
  19. sodap ko ikan bakar tangling ni bang? bleh lawan belamy tak?

    ReplyDelete
  20. esok boleh try brsfat Secret Recipe roti bakat aku.... hehehe

    ReplyDelete
  21. salam YB..

    hp ummi pun sama gak , bkn sendal pintu tp boleh buat sendal bilik air jer,apa2 pun bersyukur jer , ada org mau beli , kalu tak, berangan jer ler.
    kat Kelana Jaya pun ada gak kedai ikan bakar..lps ni leh ler g situ lak.

    ReplyDelete
  22. Sebelum buat sendal pintu sedekah kat aku la. Sedapnya ikan bakar

    ReplyDelete
  23. Kami makan ikan bakar 'made in dewe' je hari tu....
    Lauk kenduri tengahari tu 'pecel lele'. Ikan keli salai disiram kuah lemak pedas bercekur. Kalau Haikal datang, ckLah bungkuskan berkat keli tu tawww...



    cklah pakai henpon cap ayam je....



    Pssst: Asyik gelar kak Lina 'mak Adam' je...kesian tau yang lain-lain....PakZahan selalu sebut 'mak budak-budak tu'...he..he..

    ReplyDelete
  24. Betullah YB...
    Kalau pose ambil gambar duduk...memang nampaklah tanda tanda 'lambang koporat' kat depan tu...




    PJK tu....hi..hi..

    ReplyDelete
  25. Tijah,
    Boleh tahanlah. Tapi cicah dia cuma air asam aje - takde kicap cili.
    Harga di tangling lagi murah. Lain kali ko datang boleh lah cuba kat tangling pulak.

    Esok ko ada kat KL ke? Dah lama kita tak dating muahahaha

    ReplyDelete
  26. Shifu,
    Stok roti aku dah habis. Esok rasanya emak Adam nak goreng pisang yg kami tebang tadi petang hehehe

    ummi,
    wsalam.

    jadi ummi dah trade in hp ummilah. Kita yg dah berumur ni hp janji boleh buat panggilan dan sms dah kira ok. Budak2 muda yg suka hp canggih manggih ni.

    Ikan bakar kat Kelana Jaya saya pernah cuba yg di van tu dan yg di kedai kat kawasan berhampiran TH. Ada lagi kat tempat lain ke?

    ReplyDelete
  27. anjang,
    haikal dah encem hp emak dia tu ngeee

    Ikan bakar elok utk kesihatan sbb kurang minyak ngeh3x

    ckLah,
    Ikan bakar awak tu lagi best sbb fresh dari kolam.

    Leleh pecel haikal kurang gemar. Dia lebih suka kalau digoreng. Lain kali bolehlah bungkuskan keli goreng 2-3 ekor utk Haikal. Kalau ada banyak bungkuskan lebih pun ok sbb adik beradik dia pun suka ikan keli hehehe

    Banyaklah awak punya cap ayam tu. Henpon E90 mana pulak cap ayam? Ini kira ayam belandalah ni hehehe

    Emak Adam sbb Adam yg ragel.

    ReplyDelete
  28. ckLah lagi,
    Dah siap mandi ke masa awak baca komen ni?

    Lambang koperat tu saki baki kerja sykt kulit kerang dulu. InsyaAllah setahun dua lagi hilanglah tu hehehe

    ReplyDelete
  29. loh..nape pixelkan muka tu hazwan ni..
    macam pesalah dah ha..

    ReplyDelete
  30. tangling? kat mana yerk.. tapi rasa mcm pernah member bawak makan kat situ.. macam lah, hehehe..

    ReplyDelete
  31. zaren,
    Dia kira pesalah juvanalah tu. Bukan setakat pixelkan muka tapi siap tutup dgn tangan hehehe

    Che'Pit,
    Tangling kat kawasan lake garden. Saya ada beri panduan mcmana nak ke sana dlm komen balas saya kat n3 sebelum ini.

    Selain ikan bakar Tangling terkenal dgn nasi lemaknya.

    ReplyDelete
  32. Bellamy pernah la pergi tangling belum lagi...

    ReplyDelete
  33. Daun Bidara,
    Lepas ni boleh cuba yg kat Tangling pulak hehehe

    tasekM,
    terima kasih.
    Aku tabik ko lah baru 8 tahun kawin katil dah berapa kali patah. Sofa pulak sampai koyak2 ngeh3x

    ReplyDelete
  34. Tertidur kat bilik air lah...wakaka!

    ReplyDelete
  35. ckLah,
    penat sangatlah tu..... ngeh88x

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails