Thursday, November 19, 2009

Kembang Se Taman

Sekarang ni ada mcm2 social networking - spt facebook, YM, blog .........

Dulu masa aku muda remaja antara saluran social networking yg popular ialah melalui suratkhabar atau majalah. Dan yg ramai org gunakan ialah ruangan "Kembang Se Taman" di URTV.

Kalau nak org kontek kita, hantarlah gambar (tapi susah nak beraksi lebih2 sbb gambar muka aje dan hitam putih pulak tu) dan tulis latar belakang diri termasuk kegemaran. Selalunya org tulis gemar membaca (biar nampak educated hehehe), berkenalan (mestilah kalau tak siapa nak hantar surat utk berkenalan), bersiar-siar (masa tu kurang org pergi bersiar2 sbb mat rempit pun belum wujud), melancong (ini kes nak cari kenalan jauh), memasak (selalu anak dara yg nak cepat cari suami).

Gambar hiasan. Bunga yg kembang di Sg Buloh semasa aku beli tanah hari tu

Inilah saja utk hari ini. Aku nak menjemput Afifah dari asrama dia di Serting pagi ni. Sesiapa yg gemar berkenalan dan melancong bolehlah ikut aku pagi ini hehehe

36 comments:

  1. oooooooooppppssss..

    teringat URTV dulu2..

    ReplyDelete
  2. masa tu aku kecik lagi...
    patutulah muka ko familiar...

    hahahaha
    rupanya ko slalu anta gambar kat kembang setaman eh


    .
    .
    .


    hahahaha

    ReplyDelete
  3. Hahaha...Dulu-dulu tak berani baca URTV. Mak Abah marah...Tapi sekarang ni pun tak baca URTV jugak...Husband marah... Hehehe

    ReplyDelete
  4. kts,
    ko pembaca tegar URTV rupanya.

    kts lagi,
    tolong sikit ya. Mana aku ada masuk kembang setaman. Kalau tak dari dulu aku dah popular ngeh3x.

    Entah2 ko yg masuk kot. Takpun ko masuk Agebu (Aku Geng Bujal) wakaka

    ReplyDelete
  5. Na Shari,
    Eloklah KM tak payah buang masa baca perkara2 yg melalaikan tu. Banyak lagi benda lain yg lebih berfaedah yg boleh kita baca.

    ReplyDelete
  6. soklan saya...
    YB ada hantar jugak ker kat ruangan tuh.

    ReplyDelete
  7. patutlah kembang semangkuk huhuhuhu

    ReplyDelete
  8. ArPeGGiOS,
    Apa kelas hantar situ. Tapi saya ada suruh kawan saya masa kami belajar di luar negara hantar ke rancangan "Destinasi" kelolaan Chuari Selamat di RTM.

    Berguni2 surat dia dapat!

    ReplyDelete
  9. NL,
    wakaka.

    Itu yg jadi mangkuk hanyun agaknya hehehe

    ReplyDelete
  10. pagi ni baru bagitahu nak pergi...
    sajalah tu ta nak kasi ikut huhuhu

    ReplyDelete
  11. NL,
    Aku ingat ko kerja pagi ni. Jom kalau nak ikut. Dalam kol 10 aku nak bertolak. Ko tunggu kat tol Sg Besi hehehe

    ReplyDelete
  12. kalau YB ada helikopter kan senang tak payah tunggu kat tol tunggu atas bangunan jer errrrrrr

    ReplyDelete
  13. ooo.. ada yer.. nmpk sgt aku x baca majalah tu kan....

    errr... blh tny x, serting kat mana????? aku buta jalan sket, bukan buta hati...

    btw.. aku ada masalah ngan address book aku di yahoo. sumer ilang. sila anta email yer. nk save

    ReplyDelete
  14. ade lagi ke URtV Yb??hahahaha

    ReplyDelete
  15. URTV -unit radio dan tv. hehe.. dedulu kakak aku selalu baca. tak beli pun,pinjam dari kawan.pandai kan.hehe

    ReplyDelete
  16. ahaha.. lawak komen penyuk..

    oohh camtuh cara berkenalan mase dulu2.... yb join gak ke? ehehe

    ReplyDelete
  17. Hatiku juga berbunga-bunga bak kembang setaman hari ini...Alhamdulillah!!!

    ReplyDelete
  18. adoi...tak sangka betul sha jumpa jugak org yang hantar gambo kat urtv! dulu punyalah sha dok gelak2 tgk mamat2 dalam majalah tuh...harapnya sha tak gelakkan YB.

    sebab gelak?
    semua orang suka kontrol macho.

    skang dalam blog, apa kurangnya...ramai jugak yang buat macam tuh:)

    ReplyDelete
  19. wakakaka. aku bz tolll niari bang.

    ReplyDelete
  20. salam YB
    macam kenal jer tempat yg ada banyak bunga2 tu . he he he

    ReplyDelete
  21. saya lebih gemar baca komik dari urtv, tapi dlm komik pun ada ruangan berkenalan.

    ReplyDelete
  22. Salam YB....

    Dulu2 aku pun pernah baca URTV. Sekali my mom nampak daaaaaa. Apa lagi bising la dia kat aku.

    "Dalam SPM, takde cerita artis tau. Buang masa, buang duit je. " - itu lah kemurkaan my mom.

    YB...
    Aku ada good news regarding my step son yg amik UPSR. Dia dapat 5A. Alhamdulillah. Hubby aku nak masukkan dia ke Sek. Men. Keb. Agama Kedah....sekolah cemerlang di Alor Setar. Aku pulak suggest my hubby masukkan my step son ke MRSM Bitara Langkawi. Tapi dia tak nak.....katanya budak tu nak jadi ustaz.

    :)

    ReplyDelete
  23. betul-betul touching kembang setaman ni. Pernah member aku kena dajal oleh kawan. Diletaknya gambar kawan tu dalam ruangan kemban setaman. berguni dapat surat

    ReplyDelete
  24. NL,
    nantilah kalau bisnes aku dah maju betul aku beli heli sebijik. Cuma masalah bila malam aku nak parking heli tu kat mana kuang3x

    zonaku,
    ko ni mcm inesen aje hehehe

    Cuba ko baca komen rakan2 blogger yg rata2 tahu keujudan kembang setaman kat majalah tu. Sampaikan yg peringkat muda (ya ke muda) mcm kts pun tahu ngeh3x

    Serting itu dalam daerah Jempol, NS. Terletak lebih kurang 140km dari rumah aku tapi nak ke sana ambil masa 2 jam lebih sbb kena lalu Bukit Putus sblm ke Kuala Pilah. Skrg tak payah lalu Bahau kerana boleh ikut Felda Raja Alias. Cukup tak penerangan aku ni?

    Nanti aku emel kat ko. Simpan baik2 kali ni.

    ReplyDelete
  25. ~O~.
    rasanya ada lagi sebab masa aku hantar emak Adam dandan rambut kat kampung ada nampak majalah tu kat salon tu.

    Kalau ada lagi ko nak masuk kembang setaman tu ke? wakakaka

    ReplyDelete
  26. pB,
    awak jadi geng bujal ke melalui AGEBU tu? hehehe

    PenyuBiru,
    Pembetulan: bukan unit tapi Utusan Radia & TV.

    Ko pun selalu baca jugak ya tapi nak cover line kata kakak ko yg baca. Kalau aku check balik mahu jumpa muka ko kat Kembang Setaman tu agaknya muahaha

    ReplyDelete
  27. Jard,
    Ko suka komen atas komen Penyuk. Ko pakat ke dgn dia setiap kali ko baca n3 aku ni? hehehe

    Dulu mana ada tenet. Jadi kenalah pakai surat. Nak cari kawan utk berkenalan gunalah ruangan mcm Kembang setaman tu.

    Aku tak buat kerja2 ni. Nak makan pun tak cukup macamana nak beli setem utk balas surat "peminat" keh keh keh

    ReplyDelete
  28. cklah,
    Tahniah kpd Nabil di atas kejayaan cemerlang dia. Tahniah juga kpd awak dan pak zahan kerana berjaya mendidik anak menjadi pelajar cemerlang.

    Semoga bunga2 itu terus berkembang di taman ahaks.

    ReplyDelete
  29. sha,
    eh siapa pulak yg sha maksudkan tu? Saya takde hantar gambar ke situ ya. Sungguh saya cakap ni.

    Alah bukan mamat2 aje yg kontrol macho, minah2 pun kontrol ayu. Dah lah tu masa tu ramai yg tak pakai tudung. Rambut mengermang mcm hantu.

    Betul kata sha tentang mereka yg cuba kontrol macho atau ayu kat blog skrg. Ramai juga yg cuba2 nak sorok muka biar org tercari2. Nyampes hehehe

    ReplyDelete
  30. Tijah,
    Ko hari2 pun bz sejak bisnes ko tambah maju dan pelanggan ko dah beribu2 lemon ni.

    Takde rezeki aku nak makan ayam rosmeri ko arini. Last2 aku balik makan kat rumah huhuhu

    ReplyDelete
  31. ummi,
    wah ummi pun selalu jugak ke Sg Buloh tu. KD dgn Sg Buloh bukan jauh mana pun.

    juliet,
    ko baca komik apa? Bambino, Bujal, Gila2?

    Jadi ko masuk ruangan berkenalan kat situ ya.

    ReplyDelete
  32. Zyma,
    Wsalam.
    Betul kata emak ko tu. Tapi ada artis yg tak dpt Gred 1 dlm SPM pun kaya raya. Itu yg menjadi inspirasi pembaca2 tegar majalah hiburan agaknya ahaks.

    Tahniah kpd anak tiri ko tu. Kalau dia cenderong nak jadi ustaz eloklah masuk sek agama tu. Semoga dia terus cemerlang di dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  33. anjang,
    Saya rasa mesti awak pun ikut baca surat2 yg berguni tu. Ada tak yg berkenan? ahaks

    ReplyDelete
  34. seingat aku , aku baca URTV ni kat rumah jiran yang kakak2nya beli...akupun curi2 baca majalah yang dah lunyai! aku cari2 jugak gambar ko yang comei lotei tu, tapi tak berapa nak cam....!
    kalu tak mau ko dapat surat berkilo2 meter panjangnya dari aku....

    ReplyDelete
  35. sonata,
    Ini seorg lagi nak cover line wakakaka.

    Mmg ramai antara kita yg tumpang baca tanpa belipun sbb takut kena marah emak bapak hehehe

    eh ko pun selalu tengok kembang setaman tu? Nasib baik aku tak hantar penyertaan kat situ. Kalau tak melepaslah Pak Sheikh muahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails