Sunday, November 15, 2009

Family Lunch

Tengahari tadi kami lunch di luar. Sepatutnya nak keluar makan malam semalam tapi setelah balik dari rumah sepupu aku yg buat doa selamat pindah rumah di Nilai, melawat sepupu yg seorg lagi yg dapat baby baru dan ziarah jiran yg buat kenduri nak pergi haji, niat nak keluar makan malam sekeluarga terpaksa ditunda kerana ramai yg dah kenyang.

Jadi sebagai ganti, kami keluar makan tengahari tadi. Pergi ke Jusco AU2 aje sbb aku ada perbincangan dgn rakan bisnes pukul 2:00 ptg di Mid Valley.

Kami makan mee aje hari ni. Hazwan dan Haikal order sizzling yee mee manakala aku dan Haizam sizzling kueh teow. Isteri aku dan Atikah order mee yg dalam wok.

Makanan kami sedang dimasak
Kueh teow seafood yg sedia utk dinikmati

Anak2 aku sedang makan

Sekian n3 pendek aku. Aku nak ke surau solat Isyak ni.

29 comments:

  1. Ye ke ni? First????

    grrrrr..dgr tak?? bunyi perut nih tgk gmbr2 dlm n3 ni..huhu

    ReplyDelete
  2. aku hari ni lunch yg simple aje...semalam pak sheikh gi KL , petang tadi dah balik dah....nak update n3 pun tak sempat2 la...melainkan letak gambar aje! ok la...biar terperap sampai jumaat!!! mula cuti....horeyyyyy.....pas tu aku nak ke Vietnam/Cambodia

    ReplyDelete
  3. aku skang ni tengah kemaruk bende kotak warna warni kat atas meja tu.hihi

    ReplyDelete
  4. salam yb ..
    nampaknya ummi pun kena buat N3 mkn gak ler coz mlm td mkn c.chop..jeles tngk yb mkn tuh , mcm sedap jer.

    ReplyDelete
  5. Abg YB kata: Komen saya tak keluar pulak. Tinggal jejak kat shoutbox ni ajelah hehehe...

    Cikgu Zuki jawab: Tu la...ada masalah bila sy gunakan sistem komen disqus.com. ingatkan mesra pengguna tp menyusahkan saya n teman2 blogger. Alih2 terpaksalah saya kembali ke default blogger commenting system. biar simple, janji praktikal. nak kembali ke default blogger, sy kena robohkan template ni n bina balik. mujurlah sy dah backup segala widget n komen para blogger. x apalah, customers first!

    ReplyDelete
  6. serghonok lunch..together gether seisi kuarga kan?

    ReplyDelete
  7. tchersally,
    Yes Sally first malam ni. Tahniah dari penaja rancangan.

    tchersally lagi,
    Haah first kali ni.

    Takkan pukul 8:45 td tak makan malam. Ingat saya aje yg makan lambat sbb balik dr midvalley dah pukul 7 lebih. Lepas Isyak tadi ada mesyuarat AJK surau hingga pukul 11:30 mlm.

    ReplyDelete
  8. sonata,
    Sekali sekala eloklah makan yg simple terutama bila pak sheikh takde bersama.

    Bila ko pergi Vietnam/Kemboja nanti jgn lupa belikan ole2 utk aku hehehe

    PenyuBiru,
    Benda tu dah berpuluh tahun ada tapi entah mcmana boleh popular balik sekarang. Ada yg bulat tapi lagi susah rasanya huhuhu

    Ko main yg empat segi atau yg sphere?

    ReplyDelete
  9. aku main yg empat segi jer.tapi kekadang aku main yg bulat.oppss! tu bende lain.haha..

    ReplyDelete
  10. PenyuBiru,
    Ini bulat yg mana pulak? hehehe

    ReplyDelete
  11. ummi,
    Dah ada pun n3 ummi tu. Wah best ya makan chicken chop. Dapat extra pulak tu pasal jiran.
    Agak2 kalau saya makan kat situ boleh dpt extra tak? Kalau tak, kenalah saya bawa ummi hehehe

    ReplyDelete
  12. juk,
    Saya ada cuba 2 kali nak bagi komen tapi tak berjaya.

    Eloklah dah tukar. Nanti saya ke sana lagi bila2 senang.

    ReplyDelete
  13. nahmy,
    Mmg seronok kerana dpt merapatkan perhubungan. Lebih2 lagi anak2 saya yg 3 org tu tak tinggal bersama kami kalau mereka belajar.

    ReplyDelete
  14. amboi paparazzi sempat ambik gambar minah yg sedang masak tu hehe

    ReplyDelete
  15. Adam pula order mee apa pulak... hehehehehe

    ReplyDelete
  16. salam YB..
    insyaAllah boleh ummi tlg bawakan kesana , ala umah dia kt hujung jalan sekali antara seksyen 6 ke seksyen 7 , sempadan Ghulam mee restoran tu.

    ReplyDelete
  17. Salam YB....

    Best kan bila dpt makan bersama family.....

    :)

    ReplyDelete
  18. lama tak buat nieh. masing2 dah bz...dah tak dok rumah pon iye jugak. bila kami nak jd macam nieh lagi. mungkin minggu nieh?

    ReplyDelete
  19. YB,

    nak tutup pagar lah cenggini..yg d tunggu tak kunjung tiba..

    ReplyDelete
  20. zino,
    Kalau dah blogger, subjek atau benda yg org lain tak ambil gambar pun kita sanggup ambil hehehe

    NL,
    Adam tumpang2 makan mee semua org hehehe

    ummi,
    wsalam. OK lain kali kalau ke KD saya roger ummi dulu. Tapi macaman nak kontek ummi? hehehe

    ReplyDelete
  21. Zyma,
    Tentulah best. Tapi kami tak jadi pergi tempat yg lebih umphh sebab Afifah masih belum balik. InsyaAllah Khamis ni baru dia balik dari asrama.

    pB,
    wsalam. Lama tak jumpa awak. Teringat awak makan mee tomyam kat Sek 15 cepat2 sbb org opis awak dah panggil balik hehehe

    ReplyDelete
  22. sha,
    Begitulah kalau masing2 dah duduk sendiri. Semoga minggu depan sha dapat berkumpul sekeluarga dan dpt makan luar bersama2.

    psst - kalau tak dpt balik rumah famili ajak kami makan dgn sha pun takpe. Kita pergi Restoran Yus kat Sg Ramal tu pun boleh hehehe

    tchersally,
    Kebelakangan ni bz sikit - maklumlah kerja sendiri. Semalam pun curi2 masa buat n3 ni sebelum solat Isyak.

    Pagi ni ingat nak pergi rumah Sally tapi tak dpt masuk. huhuhu. Dah tutup pagar ke?

    ReplyDelete
  23. sonok btol makan2...hehehehe

    ReplyDelete
  24. OOoooOoo buleh ker budak kecik makan mee yang pelik gitu... errrr

    mee kung fu satuuuuuuu!

    ReplyDelete
  25. ~O~,
    Tentulah seronok. Bukan tiap2 hari dpt makan sekali sekeluarga hehehe

    NL,
    Adam makan apa yg dikunyahkan. Gigi dia pun baru 6 batang ngeh3x

    ok lain kali aku belanja ko makan mee kung fu

    ReplyDelete
  26. saya ingatkan yb and family piknik kat luar rumah, makan bentang tikar di bawah pokok sambil menyaksikan keindahan alam, burung2 berterbangan, rama2 berkejaran katanya....

    ReplyDelete
  27. mak su,
    elok jugak idea tu tapi semalam nak kasi peluang emak adam rehat dari memasak jugak hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails