Friday, October 2, 2009

Bila Hati Mekar Berbunga

Ini gambar2 yg aku tak dapat nak upload semalam.

Si dia aku sedang memilih bunga2 orkid

Hasil kerja tangan dia yg diletakkan di sudut ruang tamu rumah kami

Bunga2 ini akan terus berkembang di situ seperti mekarnya kasih sayang kami.

29 comments:

  1. Kombinasi warna yang sangat menarik...KM suka bunga, tapi tak pandai menggubah. Bab gubah menggubah ni serah kat pekerja kedai bunga tu je. Nanti bawak balik yang dah siap digubah je :)

    ReplyDelete
  2. siapakah gerangan 'dia' itew... hehehe

    ReplyDelete
  3. Na Shari,
    Dia nak pilih tu punyalah lama. Nasib ada org (mcm awak) yg suka hehehe.

    Nak beli yg dah siap harganya mahal giler. Sampai RM300 lebih. Takkan upah mengubah sampai separuh dari harga keseluruhan. Emak Adam kata lebih baik gubah sendiri. Cantik ke tidak puas hati.

    pB,
    Terima kasih.

    Teja,
    Takkan ko tak kenal. Org Tg Karang jugak hehehe

    ReplyDelete
  4. ~O~,
    Itu yg semangat dia nak pergi Nilai3. Lepas ni kena plan betul2 biar cukup masa nak shopping puas2 ngeh3x

    ReplyDelete
  5. cantik oked tu. Secantik yang membeli. Ko kena puji banyak2 yb. Harini jumaat.

    ReplyDelete
  6. owh, 'dia' itew kekasihmu rupenye... baru ku taw.

    brbahagialah kamu di sampingnye(skema ayat aku arini)... hehe

    ReplyDelete
  7. kakpah,
    Dari mlm tadi lagi saya dah puji dia kakpah. Malam tadi kan mlm Jumaat wakaka

    Teja,
    Tahu takpe.

    Ayat skema takpe jgn ko ikut skema udahlah ngeee

    cik konfius,
    Esok masa ko kawin mesti ko pilih pepel sbg warna tema ko kan?

    ReplyDelete
  8. adeehhhh...sukanya! nieh la hiasan yang paling sha suka...orkid berwarna purple dan putih (kalau tak caya tgk bolh sha)

    geramnyeeeee...suka dgn org2 kreatif!:)

    ReplyDelete
  9. cHeRyNa PiReS,
    Nanti bolehlah suruh emak Adam buat gubahan utk Sha.

    dia kata boleh buat bisnes hehehe

    ReplyDelete
  10. romantik betul......tak reti aku nak bunga2 la...


    hang tera YB..

    ReplyDelete
  11. cakap ngan mak adam, tahun depan kompem nak JV ngan dia jual kuih raya ngan bunga raya. tapi kami tak perlukan chain manager ok, :D

    ReplyDelete
  12. bunga apa sekalipun kalau digubah memang cantik, sape kata tak cantik tataulah...bunga apa yang tak cantik?

    ReplyDelete
  13. caktik!
    orkid kesukaan mak n arwah ayah

    ReplyDelete
  14. Amboiiii... mmg berseni sesangat! Kirana ada gak coba2 buat gubahan bunga nih. Last2 pi beli je kat kedai florist... abih citer!

    ReplyDelete
  15. hias rumah nak buat open house eiii... bila tu

    ReplyDelete
  16. Huhuhu.....
    Hati ku juga berbunga bila melihat bunga tu.

    YB....
    Suara ko mcm jejaka idaman Malaya la. Huhuhu.....

    :)

    ReplyDelete
  17. Adus Yb
    Ayat terakhir tu memang syahdu...
    Romantik juga awak ni...
    bukan roman itik...hahaha

    ReplyDelete
  18. kenari,
    Segan pulak ai you cakap mcm tu..... auww (hehehe)

    Cikgooden,
    Tak lah terer mana. Aku setakat hantar pi Nilai3 dan bayarkan bunga tu. Tapi andai itu dapat menggembirakan isteri aku dan merapatkan hubungan kekeluargaan kami, kerja separuh hari Jumaat tu pun berbaloi.

    juliet,
    nanti aku cakap dgn emak Adam. Ko kempen kat opis dan rakan2 blogger. Cuma yg tak sedapnya siang2 ko dah nak tendang aku keluar dari JV korang tu huhuhu

    ReplyDelete
  19. sonata,
    Kalau pandai menggubahnya mestilah cantik. Tapi jgn bagi saya yg gubah. Hasilnya mengerikan ngeh3x

    psst - bunga along tak cantik.

    zonaku,
    Rumah ko kat Penang mesti bnyk pokok orkid. Kongsilah gambar dgn kami.

    Ko ke Kenyir ya hari ni? Have a nice and safe trip.

    kirana,
    Kalau ko duduk dekat sini bolehlah emak adam tolong gubahkan utk ko.

    Shifu,
    Dah lepas lah first dan second raya hari tu.

    Tapi sesiapa nak dtg sepanjang Syawal ni jemputlah.

    Zyma,
    Baguslah hati ko berbunga. Lepas ni berputik pulak hehehe

    Kalau aku jadi DJ ok tak?

    hazeleyed,
    Baru aku nak kembang ko puji, ayat yg last tu mematikan semangat betul. Aku tak makan itik huhuhu

    ReplyDelete
  20. YB.....

    Ko jadi apa pun mmg OK.
    Jgn jadi lelaki kasanova udah le...
    Huhuhu....lelaki kasanova kalau takde suara mcm Lelaki Idaman Malaya...takde pompuan yg cair!!!
    Hhuhuhuhu....

    Ko buka rumah ekkkk hari ni? Org rumah masak apa? Mesti best nihhhhh.....tolong makan bagi pihak aku tau. 4 pinggan harus ko makan utk pihak aku. Huhuhu....

    Kim salam kat Jard, Syah Shah, CkLah dan geng2 "Yunus Badawi"..
    Wokeyyy...selamat buka rumah!!!

    ReplyDelete
  21. YB... lapo ni, mne lontong yg ko janji nk anta??? uwaaaaa!

    ReplyDelete
  22. hehe..
    bunga plastik mmgla mekar selalu kan YB?
    semoga mekarnya bunga plastik itu, kekalkan kasih syg kamu berdua...dan sekeluarga...

    ReplyDelete
  23. Zyma,
    Ko rasa ada tak pompuan yg cair dengar suara aku?

    Bukan rumah terbuka cuma jemput kawan2 blogger 2-3 org. Aku dah buat n3 tentang tu kat atas tu. Ko pun dah baca n3 jard malam tadi.

    Teja,
    Aku suruh ko dtg rumah aku kalau nak makan lontong tapi ko tak nak dtg. Ada aku tinggalkan sebatang utk ko. Jgn lupa dtg lepas ko habis buat stk tu hehehe

    chekgu BH,
    Bunga plastik pun dah mcm ori sekarang. Kalau tak tengok betul2 tak boleh nak bezakan.

    Terima kasih atas doa ko tu. Amin.

    NL,
    Kena sembur minyak wangi kalau nak kekal wangi hehehe

    ReplyDelete
  24. Pandai ko jawab - bunga along tak cantik !!! betul !

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails