Wednesday, January 8, 2014

Hard Rock Cafe: Sekarang dan Akan Datang

Kecoh pasal HRC nak membuka cawangannya yg kelima di Malaysia di Putrajaya. Macam2 reaksi yang boleh kita baca dan ikuti. Seandainya cadangan di luar kotak oleh seorang Menteri kita itu menjadi kenyataan, HRC di masa akan datang (terutama yang di Putrajaya itu kalau pun jadi dibuka) akan berbeza dgn HRC yang ada di serata dunia.

Semasa aku ke Ho Chi Minh City bulan lepas aku dan keluarga singgah di HRC di sana.


Kami tak masuk untuk minum di sana. Lain kali bolehlah aku bawa keluarga aku minum teh tarik atau sirap bandung sambil mendengar nyanyian oleh kumpulan nasyid


Sekarang letak gitar besar ini di depan HRC. Akan datang mungkin letak gambus pula



Sekarang orang akan ke HRC untuk beli t-shirt dan topi. Akan datang mungkin orang ke sana untuk beli jubah dan tudung …… hehehe

23 comments:

  1. Atau..mungkin..boleh mkn nasik arab di HRC juga.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chot kalau boleh makan nasi arab kat situ, kita buat appointment, kau bawak sekali kek kau tau.

      Delete
    2. Chot,

      Nasi Arab mungkin bila HRC buka di Jeddah atau Riyadh

      Delete
    3. t.a.t.a,

      Sayapun nak join koranglah kalau mcm tu ….. hehehe

      Delete
  2. Ha ha ha lawak la En Yunus ni.. kumpulan nasyid dan qasidah saya boleh sain kontrak kan..jadi artis nasyid pertama ada job dgn HRC..ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus tu. Mesti ramai pengunjung ke HRC yang akan terpegun menonton persembahan che mid dan rakan2 nanti

      Delete
  3. Assalamualaikum,
    Malam jumaat pakat pi buat tahlil baca yasin pulak kan...lepas tu bolehlah dengar2 lagu berhibur lagu "bila izrail datang memanggil, sekujur tubuh akan menggigil..." bolehlah daku pi kafe batu keras ni sbb sblm ni nak melintas depan pun gerun hu hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikum salam anyss,

      Kalau buat tahlil dan bacaan Yasin kat HRC takut surau2 di sekitar kawasan tu kosong sebab org dok tertumpu ke HRC.

      Delete
    2. hehehe.. lawak betul komen anyss. Dapat saya imagine kalau dilagukan bila Izreal datang memanggil tu di Hard Rock Cafe

      Delete
    3. Kalau ada lagu Selimut Putih taubat pengunjung tu tak datang lagi selepas itu …… huhuhu

      Delete
  4. Ahad lepas borak dengan Elly pasal HRC ni la.

    YB, pi HRC tak bawak balik gelas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak pergi berjumpa Elly ke? Pergi tolong keringkan ofis dia yg banjir tu ke? ….hu hu hu

      Saya tak bawa balik gelas sebab takut pecah. Kan beg kami penuh dgn telekung masa balik tu …. hehehe

      Delete
    2. Len kali belikan sy gelas ye yg cute2 tu

      Delete
    3. Beli kat Nilai 3 lagi murah …… hahaha

      Delete
  5. saya tak pernah pergi mana-mana HRC..
    orang kampung....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak, ulang komen kat blog Elly eh? Hahaha.

      Delete
    2. Dr Singa,

      Orang bandar pun ramai yg tak pernah masuk mana2 HRC. Kalau setakat nak makan, banyak lagi tempat lain yg menyediakan makanan yg lebih sedap dgn harga yg lebih murah ….

      BTW saya pun org kampung jugak ….. Kg Datuk Keramat
      hehehe

      Delete
    3. t.a.t.a,

      Dr Singa nak tengok mcmana saya balas komen tu jika dibandingkan dgn Elly.

      Nyampesss

      Delete
    4. alaaaaa kesiannya …… ngeeeee

      Delete
  6. Saya tidak gilakan HRC...ada tak ada sama je...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah hakikatnya. Entah kenapa bila HRC berura2 saja nak buka di Putrajaya perkara ini jadi kecoh ….

      Delete
  7. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage.Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini. Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.Baca selanjutnya...


    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails