Monday, December 9, 2013

Perkahwinan Pengantin Kembar

Hari Sabtu lepas aku, emak Adam, Haikal dan Adam telah ke majlis perkahwinan anak-anak sepupu emak Adam di Kg Sg Serdang, Klang.


Majlis diadakan di Dewan Orang Ramai ini

Apa yang menarik, pengantin perempuan adalah adik beradik kembar, Nor Azlin dan Nor Azlina atau lebih manja dipanggil Lynn dan Lyna. Mereka ini kiranya dua pupu kpd Haikal dan Adam.

Pasangan Lyna adalah jejaka dari Kuala Nerang, Kedah manakala Lynn pula bertemu jodoh dgn pemuda dari Bandar Tasik Kesuma, Beranang.


Pengantin disandingkan serentak di pelamin di atas pentas dewan. 


"Siapa pula yang call ini? Aku tengah di atas pelamin ni. Oh kau sesat jalan ek? Nantilah kau cakap dgn PA aku …. " Mungkin itu yang dicakapkan oleh pengantin lelaki bila kawannya call.

Moral of the story: Jangan bawa hp masa bersanding …… hehehe

29 comments:

  1. hahahhaha, kesian pengantin kena jawab call atas pelamin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patutnya dia pass aje kat pengapitnya.

      Nasib baik setakat jawab call. Kalau dia update status fb lagilah haru ….. huhu

      Delete
    2. Saya agak itu adalah bekas kekasih lama yang minta dia hold kan dulu perkahwinan. Nak rujuk balik la tu.




      hahahahaha

      Delete
    3. Kalau ex dia mesti dia tak berani nak jawab panggilan tu ….. hehehe

      Delete
  2. errr......saya tak cop tempat pun. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tahniah juliet!

      Ha'ah tak payah cop tempat mcm kawan kita tu ….. hehehe

      Manalah pulak dia tu. Tadi pagi ada bagi komen kat sini.

      Delete
    2. ehem! ehem!

      pagi tadi dok lalu aje.

      Delete
    3. Pagi ni tak nampak lagi juliet. Sibuklah tu agaknya

      Delete
  3. Mcm trend plak skrg kawin 2 psg serentak...err

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni serentak sebab mereka berdua kembar. Takkan nak buat dua kali majlis pulak kan …. ngeeee

      Delete
  4. Replies
    1. Emak Adam ajak naik ke pelamin utk bergambar tapi kawan2 pengantin dan sedara mara mereka tak henti2 bergambar. Last2 bila emak Adam dah berjumpa dgn makcik dan sepupu sepapat dia, terus terbantut rancangan.

      Delete
  5. Replies
    1. Pengantin perempuan memang cute. Ala-ala anak mami …… hehehe

      Delete
  6. Replies
    1. Ha'ah kat situlah. Dulu jadi lokasi shooting drama Ramadan.

      Ada sedara kat sana ke?

      Delete
    2. Embah saya duduk Tambak Jawa.

      Delete
    3. Embah hey waie seng nang kono.

      Delete
    4. Jarang banget. Angger enek kenduri, enek hal, dino rioyo, ngelayat balik ngono la.

      Delete
    5. Kan tak jauh sangat kalau nak balik selalu? ….. hu hu hu

      Delete
    6. Memang tak jauh, tapi kalau tak ngam sangat dekat pun rasa jauh kan?

      Delete
  7. suami saya pun ada kembar, tapi kami dulu kawen tak serentak pun. yang itu sudah beranak sorang..kami baru nak naik pelamin. klu mcm ni kan best ye YB..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh suami Rozita kembar rupanya. Samalah mcm saya dan adik saya. Dia kahwin setelah saya ada anak sorang.

      Delete
  8. betul tu YB...kot ya pun bagi le fon kat tkang kipas tu kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah budak sekarang tak boleh berpisah dgn hp. Dgn isteri dia sanggup pula berpisah ….. huhuhu

      Delete
  9. amboiii dialog pengantin tuhhh...kikiki...mandei jekk YB nih...ingat YB..sanding lg sekali jgn bawak fon...ehhh????ahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya agak aje tu. Biasanya org call pengantin ni sebab tak jumpa tempat majlis kahwin tu ….. hehehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails