Wednesday, November 20, 2013

Setengah Juta Pengunjung Dalam Masa 2 Minggu!

Baru-baru ini aku ada buat entri tentang pelawat ke blog aku yang akan mencecah 300,000 pada hari tersebut. Pada malam hari tersebut kira-kira pukul 11:36 pelawat ke 300,000 telah muncul. Takde hadiah kali ini. Cuma aku syok sendiri ….. hehehe

Baru-baru ini bila aku tengok site meter aku, tiba-tiba jumlah pelawat telah naik mendadak ke 800,000. Bahkan semasa aku menulis ni angka tersebut telah naik kepada 806,210. Wow! Setengah juta pengunjung dalam masa 2 minggu. Kalah Ben Ashaari atau Al-Lavendari.

Aku tak godak site meter tu ya. Mungkin mereka yang bengong.

Site meter korang ok ke?

38 comments:

  1. Replies
    1. Teman tak guna site meter third party... teman guna site meter powered by blogger... sebagai tambahan, teman ada pasang http://statcounter.com/

      Delete
    2. haibat, menakjubkan .. boleh tahu entri mana yang paling ramai pengunjung .. mungkin al-lavendari boleh belajar.

      tahniah dan abang mengaku kalah. huhuhuhu.

      Delete
    3. Izni - tak jadi kenyataan pun takpe asalkan jangan jadi igauan ngeri …… hehehe

      Oh pakai site meter by blogger ya. Saya punya ni ok sebelum ni. Tiba-tiba pulak ni dia buat kejutan

      Delete
    4. al-lavendari,

      biasa2 aje bang. Abg lebih hebat.
      Entri tentang Haikal tu kot. Ramai yg nak jadikan dia calon menantu …. hehehe

      Satu lagi entri ialah "Cara Nak Buat Anak Gembira". Yang ramai masuk ke situ sebab gunakan katakunci "Cara Nak Buat Anak" …… hahaha

      Delete
    5. "Cara Nak Buat Anak" …

      tak de benda lain ke nak cari hah? carilah pasal tanam kacang panjang ke, buat garden patch ke. ini tanya soalan macam tu. haish.

      Delete
    6. Nak tahu cara yang boleh mendatangkan hasil yg cepat kot…… hehehe

      Tanam kacang panjang atau buat garden patch kurang exciting ...

      Delete
  2. Untung laa ramai peminat...

    *Emak Adam kena jaga2 sikit... hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Untung apanya. Silap2 emak Adam suruh tutup kedai sebab sebahagian pembaca blog ini adalah perempuan ….. huhu

      Delete
    2. Silap² emak Adam buat blog sendiri pastu canangkan nak lawan YB punya sitemeter, haa kau dalam masa seminggu 150juta pengunjung mai. hahaha

      Delete
    3. Takde maknanya emak Adam nak buat blog. Hari tu anaknya bukakan akaun fb tanpa pengetahuannya. Sekejap aje dah ramai yg nak jadi friend dgn emak Adam. Terus dia suruh anaknya tutup akaun tu…… huhuhu

      Delete
  3. waa bleh dapat duit dr nuffnang ni kalau hit tinggi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adalah beberapa ringgit dari nuffnang tu. Nak buat beli kitkat pun tak lepas ….. huhu

      Delete
  4. Replies
    1. Kenalah install cepat. Bolehlah tahu berapa ramai orang datang melawat dan lain2 maklumat …..

      Delete
    2. Saya pun tak de sitemeter. Saya sendiri pilih untuk tidak ada sitemeter. Kadang kala bosan bila kita ada apa yang orang lain ada. hahaha

      Delete
    3. Betul jugak tu. Kadangkala bosan kita ada apa yg org lain ada. Tapi ada ketikanya kita rasa terpinggir bila kita tiada apa yg org lain ada …… hehehe

      Delete
    4. betul jugak tu. pernah la jugak terasa macam tu, tapi cepat² pujuk hati cakap ada kelebihannya aku tak de itu tak de ini.

      hehehe. pujuk hati sendiri.

      Delete
  5. x penah check.
    kat mana nak check tu ye?
    risau pulak kalau ramai pmbaca
    mcm kena skodeng pun ada,huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pasang dulu site meter sebelum boleh check. Ada beberapa syarikat yang menyediakan perkhidmatan site meter ini. Cuba yang free aje tu dulu.

      Delete
  6. Betui la tu...
    mana tau semenjak Haikal masuk tibi abahnya tumpang glamour...
    makchaq taktau la ada ka dak sitemeter.. satgi nak pi tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah agaknya. Saya buat 3 entri mengenai Haikal tu. Macam promo habis2an pulak …. hehehe

      Makchaq kena install dulu site meter tu baru boleh tengok. Saya ni dulu pun anak sulung saya yg tolong install kan …. hahaha

      Delete
  7. saya da register jadi pelawat kat sini YB.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih di atas tindakan cepat dak Iyra.

      Delete
  8. saya bukak blog hanya sempat baca dan jawab komen kawan2 je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah tu sebab sempat juga baca dan jawab komen kawan2. Ada org tu komen kawan2 pun tak jawab …… huhu

      Delete
    2. Kalau jenis yang komen kawan² tak jawab, saya memang tak tick "Notify me". tapi kalau jenis yang menjawab saya tick "Notify me" so that once any new commentators reply saya akan dapat feedback segera dan boleh reply segera lagi. Kalau ada masa la. haha

      Delete
    3. tapi tang pengkomen yang komen tanpa baca penuh post dan komen yang orang lain dah komen, ada kalanya sakit hati juga.

      Delete
    4. Saya memang selalu tak sempat nak balas semua komen kengkawan di entri saya. Yang kadang-kadang komen yang tak perlukan jawapan pun. Kecuali pertanyaan, saya cuba gigih jawab.
      Yang penting, saya cuba luangkan masa untuk komen di blog mereka. Adil tak camtuh?

      Delete
    5. kak azie, saya dapat baca akak blogger yang macam mana. tu pasal saya suka komen akak dalam bentuk pertanyaan, pasti selalu dapat feedback. hehehehe.

      Delete
    6. Saya sambung komen saya. blogger jenis yang tak rajin komen di blog sendiri, most of them are very rajin to komen on others punya blog. yes, memang adil.

      High five!

      Delete
    7. Oh awak gunakan function "Notify me" tu ek. So bila saya komen awak tahulah ya. Very good. I like.

      Saya tak larat nak guna semua tu. Kalau entri yg agak baru saya tengok sekali imbas samada nombor komen bertambah ke tidak. Untuk entri yg dah lama, ada komen moderator. Jadi saya akan baca dulu sebelum saya publish atau saya delete kalau komen tu merapu atau menyentuh perkara2 sensitif.

      Delete
    8. t.a.t.a,

      Kita bersangka baik ajelah dia tak berapa faham jalan cerita. Itu yg komen nampak mcm tak baca habis entri kita.

      Kalau komen dia sama dgn komen org lain, mungkin dia jenis tak baca komen2 yg lain sebelum dia komen ..


      ok tak buat mcm tu w/pun dalam hati ada rasa musykil …… huhu

      Delete
    9. azieazah,

      Memang sebahagian komen tak perlukan jawapan pun. Cumanya yg memberi komen tu kadang2 berharap tuanpunya blog balas komen dia. Kalau tak balas tapi pergi komen di blog org tu saya rasa adil. Itu yg daddy ziyyad buat selain azieazah sendiri. Saya ok aje dgn tu.

      Delete
    10. t.a.t.a,

      azie blogger jeins yg macamana ek? Yang saya dia jenis happy go lucky dan senang berkawan dgn sesiapa siapa saja.

      Delete
    11. t.a.t.a,

      patutlah ada komen yg kat blog awak yg awak tak balas. Tapi saya tabik dgn kegigihan awak mengomen dan membalas komen di blog kawan2 termasuk blog ini ….

      Delete
    12. tak balas sebab rasanya tak perlu nak dapat balasan. tapi kadang tu balas jugak kalau rajin. dan kadang tu bosan juga bila blogger beri komen cuma sebab nak beritahu yang dia datang blog saya.

      hahaha. itu la antara sebab saya berhenti blogging dulu.

      Delete
  9. Mendadaknya naik..! Hebat2...! Ni buat biz online guna blog hebat ni, kompom demand mencanak2..

    p/s : rezeki anak top student di sekolah berprestij tinggi plus double awards ! Tak apa, Haikal ada 4 vacancies kot !! So, makcik2 pakcik2 nak buat menantu tu why worry..? ;)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails