Monday, September 30, 2013

Nasihat Cari Bini

Forward dari member... Khas utk yg belum terpilih
NASIHAT CARI BINI..

Nak pandai = cari bini cikgu
Nak sihat = cari bini doktor
Nak glamour = cari bini artis
Nak warak 😇= cari bini ustazah
Nak gemuk = cari bini chef
Nak selamat = cari bini polis
Nak mampus 🌚= cari bini orang
Nak gaduh 🙅= cari bini mat yo

ayoyo ..... 

24 comments:

  1. Nak yang cantik? cari macam Emak Adam! hahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu saya dah chop dari dulu lagi .... hehehe

      Delete
  2. gelak sakan saya baca N3 ni..terhibur pagi2 lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perkara sedang hot memang ramai yg suka mengulas atau buat lawak .... ngeeee

      Saya pun terhibur baca ni semalam lalu saya kongsikan di sini (dan di fb)

      Delete
  3. haha...bini mat yo jangan cari pasal..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena minta maaf dgn dia dan mat yo ni ..... ngeeeee

      Delete
  4. Nak selamat?

    Bukan cari bini polis tapi cari bini2 ku gengster...ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak cari bini2 ku gengster kena bermadu. Sanggup ke?..... hehehe

      Delete
  5. errr...nak gaduh punya pasal ke nihh????wakakakakakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ini kalau takde rakan gaduh. Kalau dah dah sorang kat rumah tak perlu cari dia ...... hahaha

      Delete
  6. aik lain macam je
    nak cari gaduh cari sapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya sekadar forward dari kawan.

      Saya pencinta keamanan. Takde nak cari gaduh .... hehehe

      Delete
  7. Nak cari bini senang je.. Nak cari isteri tu yang susah kot..

    Apsal sebelum kawen, panggil isteri... Dah kawen tak kira baru atau lama, panggil bini.. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isteri atau bini itu berbeza pada sebutan aje kot macam saya dan aku. Memanglah lebih elok gunakan istilah isteri.

      Ada org yg dah kawen pun tetap memanggil pasangannya isteri. Ada ciri2 suami mithali.



      Oh ya. selepas kahwin yg lelaki pun biasa dipanggil laki dan bukan suami ..... huhuhu

      Delete
  8. hahahaha...version baru cari bini (saya gelak depan pc) - angie (silent reader)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Angie.

      Akhirnya bersuara juga silent reader saya ni ....

      Terima kasih kerana sudi membaca blog saya selama ini

      Delete
  9. kawan saya, cik kts tu tanya, sapa mat yo? sungguh takde semangat kesukanan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kts memang tak minat bolasepak. Tapi kalau makan donut, bagilah kat dia .....

      oh ya. Tolong sampaikan salam saya kpd kts. Lama tak dengar perkembangannya sejak dia dah tak berblog ni ..... huhu

      Delete
    2. Juliet dan YB, saya pun sebenarnya tak kenal siapa Mat Yo sehingga la kes isteri dia keluar surat khabar. lagi bagus kan? haha

      Delete
    3. Pemain bola sekarang dah tak terkenal macam pemain bola zaman 70an dan 80an dulu. Ada tu baru main utk Malaysia 2-3 kali dah kena tendang... huhuhu

      Delete
  10. En. YB, awat ramai sangat tu. kuota cuma 4 aje, kena gilir ke? huhu

    BTW, nasihat tu boleh apply kan untuk cari suami juga ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai tu supaya boleh buat pilihan ....

      Kalau t.a.t.a nak masuk jadi calon juga bolehlah beri nama dan biodata .... hahaha

      Sudah tentu boleh digunapakai utk cari suami jugak.

      Delete
  11. Assalam YB... Nasihat saya kalau nak cari bini, repot dulu kat balai polis...lepas tu baru cari

    Nak Cari Calon Bini kot...heheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikum salam RKA,

      Itu kalau nak cari bini yg hilang dari rumah. Mungkin cari dulu di tempat2 dia biasa pergi sebelum kita report polis. Takut dia melepak kat port dia .... huhu

      Sebetulnya nak cari calon binilah tu. Ini sekadar utk hiburan. Jadi BM nya kurang cermat .... huhu

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails