Wednesday, June 27, 2012

Wordless Wednesday: Cencalok Be


20 comments:

  1. Replies
    1. Dia berbelah bagi samada nak yg original resepi atau yg ada cili api (hot & spicy) .... hehehe

      Delete
    2. hahaha. ada cili baru la boleh feel nanges-nanges makan kan.

      # kontraktor pokok just nama company yang telah diubahsuai untuk kesesuaian cerita. hihi

      Delete
    3. Cili apa tu kalau tergigit mmg boleh nanges2. Sudahlah kami ni tak tahan pedas .... huhuhu


      Oh kisahnya. Ingatkan kontraktor landskap. Kalau nak perabot kami pun ada supply perabot (sempat kempen lagi tu) hehehe

      Delete
  2. cencalok makan dengan belacan, ok ke ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok agaknya. Nak kick lagi makan dgn budu sekali ... hehehe

      Delete
  3. Salam,

    Jawa reti makan cencalok ker? hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikum salam Kak Nanie,

      Jawa kat rumah ni tak reti makan cencalok. Itu yg Adam dok tengok dgn rasa hairan apa ke benda yg dalam botol tu ..... ngeeee

      Delete
  4. Yb, saya pun tak berapa suka makan cencalok, masin. Masa muda muda dulu suka makan bila dah tua ni tekak macam dah tak terima pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiranya awak pernah makanlah juga cencalok ni masa muda2 dulu. Kami tak biasa makan. Takde org ajar. Tapi budu ada juga makan bila ke kedai makan org Kelantan ... ngeeee

      Delete
  5. cencalok dalam botol, errr.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. setahu saya cencalok memang dalam botol. Dan dari saya kecil mcm tulah bentuk botolnya .... ngeeeee

      Delete
  6. cencalok tumis bawang lada, sedap nyaaa..

    ReplyDelete
  7. setakat hr ni, lidah dan hidung ku tak dpt menerima cencalok

    ReplyDelete
    Replies
    1. lidah dan hidung mu tak dapat menerima banyak benda selain cencalok. Saya tahu awak sensitif dan alergik dgn banyak benda ..... hehehe

      Delete
  8. eh.

    assalamualaikum.

    :D

    takkan jamu tetamu dgn cencalok je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikum salam. Dah masuk baru bagi salam.

      Nanti saya jamu tetamu dgn sesuatu yg lebih enak lagi. Tungguuuuu

      Delete
  9. dh lama x makan cencaluk
    dulu ada kawan duk melaka..tiap minggu dia balik
    selalu dia yg belikan
    bukan xde kat kedai biasa tapi nak yg melaka jugak
    very de ngada-ngada kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takdelah very de ngada-ngada sebab kawan tu selalu balik Melaka. Beli yg kat sini tak tentu fresh lagi ke tidak selain harganya lebih sikit.

      Saya sendiri sebenarnya tak pernah makan cencalok sebab kat rumah ni takde yg pandai makan.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails