Wednesday, January 18, 2012

Takde Benda Kecik Inipun Susah Jugak

Pagi ini signal dari tetikus wireless aku tenggelam timbul.  Sekejap ada, sekejap hilang.  Sekejap ada, lama hilang.

Ada amaran di iMac kata bateri aku dah nak habis.

Bateri yg dalam pad pun dah lama kong.

Aku keluarkan bateri AA yg di dalam perut tetikus itu.  Jampi puh kanan puh kiri akupun masukkan semula.  Hiduplah kejap.  Sempat aku blogwalking ke beberapa blog kengkawan dan beri komen.  Hari Rabu senang BW ni kerana kebanyakan n3 takde ayat yg panjang2 .... hehehe

Lepas tu aku tengok ada pula komen2 baru di blog aku.  Aku pun balas.  Signal dari tetikus dah mula tenggelam timbul.  Elok aku habis komen, bateri aku kong.

Aku sedang recharge bateri aku.

Nasib baik emak Adam ada simpan bateri Energizer saiz AA.  Dia memang mcm McGyver.   Itu yg aku sayangkan dia.... hehehe

Sementara nak tunggu cas bateri aku penuh bolehlah aku gunakan tenaga dari Energizer tu.

23 comments:

  1. mak adam macam superwoman!! aummmm.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia memang tahan lasak dan boleh buat mcm2. Bukan setakat superwoman tapi wonderwoman! hehehe

      Delete
  2. Replies
    1. Kalau nak cari barang2 kat rumah ni tanyalah dia. Selalu dia tegur saya barang kat rumah sendiri pun tak tahu kat mana letak .... ngeeeee

      Delete
  3. kalau emak Adam McGyver, YB jadi apa? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya jadi penerbit McGyver tu ... hehehe

      Delete
  4. hrrmmmm......orang PEREMPUAN memang hebat *sambil angkat kening*

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh dinafikan org PEREMPUAN memang hebat - siang dan malam! hahaha

      Delete
  5. Replies
    1. Rasa menyesal pulak buat n3 ni ... wakaka

      Delete
  6. YB patut simpan spare sekor tikus yg tak guna bateri..ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan setakat seekor tapi ada banyak tikus2 yg tak guna bateri. Cumanya saya tak tahu compatible ke tidak dgn iMac. Rasanya boleh kot. Cuma tadi tak terfikir .... hahaha

      Delete
    2. mungkin maksud Daddy Ziyyad tikus betul kot..?

      Kalau tikus betul jangan disimpan. Harusnya bagi kepada DBKL. 1 ekor = RM1

      Delete
  7. gamaknye ada tak mouse yang guna power dari haba tangan.. tak pun pesen ramas ramas mouse tu dia jadi berpower..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada tikus yg mcm tu ada org tak jadi buat kerja sebab seronok meramas tikus aje kat kerjanya .... ngeeeee

      Delete
  8. bela kucing plak..tikus mati kucing bleh makan..jgn marah yb yep..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak bela kucing pun banyak kucing selalu datang melepas kat laman saya. Emak Adam jugalah yg bersusah payah buang ta** kucing tu. Saya tak buang sebab saya loya ... ngeeee


      Jadi tak payahlah bela kucing utk makan tikus mati tu .... hehehe

      Delete
  9. Wahh, dah tukar template dah blog ni.. Ingatkan salah masuk blog tadi.. ehehh..

    Bateri laptop sy dh lama kong gara2 tak pandai nak gunakan... Nak beli baru mahal.. So, biar je la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Template yg lama tu ramai sangat org guna sampai ada masalah. Mcmana template baru ni? Silalah undi di sebelah atas kanan tu kalau sudi.

      Laptop cik Azz tu tak boleh guna karan ke? Sayang dibiarkan begitu aje.

      Delete
  10. haha..emak adam jugak jadi the savior ye..nak sayang emak adam jugak lah.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Inilah isteri serba boleh. Banyak kali dia jadi saviour.... Anaa nak sayang emak adam jugak ke? Silalah.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails