Monday, January 16, 2012

Betul Ke Tak Boleh Komen?

Hari ini aku tukar format baru utk balas komen.  Orang lain dah guna benda tu berkurun tapi aku baru nak guna kat kotak komen.  Kiranya sekarang aku tak payahlah tulis nama pengomen bila nak balas komen2 kalian.  Boleh terus komen di bawah setiap komen.  Kalau kalian nak komen balik tentang komen aku tu pun boleh.  Klik aje reply button tu.

Sebenarnya anak aku yg tolong buat benda ni.  Dia baru mula cuti UIAM selepas habis final exam.

Tapi hari ini aku tengok tak banyak komen.   Ada 6 aje.  Itupun 3 tu komen balas dari aku ..... huhuhu.

Jumlah pengunjung macam biasa ramainya.  Pengunjung sekarang ni dah tak rajin komen ke?

Petang tadi di fb aku dapat mesej dari kaklong kata dia tak boleh komen.  Aku tak perasan masa dia tulis tu.  Bila aku nak balas dia dah offline.  Tapi aku balas jugalah.  Malam ini tadi dia balas semula semasa aku di surau kata memang dia ada problem kalau aku guna kotak komen mcm tu.  Dia ada problem dgn DaddyZiyyad yg guna kotak yg sama.

Oh ya ke?

Ada ke org lain yg ada masalah nak komen?  Kalau takde masalah, tolonglah tulis komen sikit aje pun jadilah utk aku tahu samada kotak komen tu memberi masalah kpd kalian.

Sekian.  Terima kasih.


21 comments:

  1. kalau awak boleh baca komen ini, maknanya tak ada masalah lah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus juga fomat baru ini .. abg nak buat jugalah. boleh tolong ajarkan tak ?

      Delete
    2. Memang saya boleh baca. Guna BB semalam pun boleh baca.

      Cuma org2 tertentu mcm kaklong ada masalah sikit. Nanti saya cuba perbetulkan supaya semua org boleh komen.


      Nak ajar abg tu nanti saya minta shifu saya ajarkan .... hehehe

      Delete
    3. Sangat mudah sebenarnya nak buat ruangan komen macam ni. Lebih-lebih lagi bila dah guna blogger interface yang baru. Cuma 2 langkah mudah je

      Pergi ke bahagian Settings

      Langkah 1:
      Di pilihan menu Settings klik pada Other. Perhatikan pada bahagian "Allow Blog Feed" dan pilih sebagai "Full". Kemudian Save.

      Langkah 2:
      Di pilihan menu Settings juga, tapi kali ni klik pada Posts and comments. Perhatikan pada bahagian "Comment Location" dan pilih sebagai "Embedded". Kemudian Save.

      Itulah caranya. Sesiapa boleh mencuba. Jika ada masalah boleh ajukan di sini & saya akan cuba bantu yang terbaik saya mampu

      Delete
  2. Betul.

    Sudah ramai saya tengok blogger gunakan kaedah komen/reply macam ini sekarang. Dan BENAR. Ruangan komen TIDAK kelihatan jika kali pertama kita buka entri.

    KENA REFRESH, baru ruangan komen ini kelihatan.

    Saya pernah kena kat blog sapa ntah, so saya komen dgn cara reply komen orang lain. hehehee

    Sekarang saya dah tahu dah. Tapi saya tak pandai nak ubah setting komen saya. Malas nak fikir.

    ReplyDelete
    Replies
    1. abaang pun banyak kali tumpang komen kat komen orang lain.

      Delete
    2. Oh ken a refresh dulu ke? Lain kali kalau ada masalah tak kelihatan, saya akan refresh.

      Komen cara ni senang tak payah tulis nama pengomen sebab betul2 di bawah komen asal. Kalau ada yg tumpang komen mcm abg al-lavendari ni pun boleh balas kat sebelah bawah ni .... hehehe

      Delete
  3. salam yb...hello..hello..hello...dapat tak komen ni?

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Saya tak nak komenJanuary 17, 2012 at 1:13 AM

      No komen tp tetap tinggalkan komen

      Delete
    2. Wsalam Lea.

      Hello. Hah dapat komen lea tu.

      Cuma jam kat blog ni bengong sikit. Skrg ni pukul 9:17 pagi tapi dia tulis pukul 5:17 ptg huhuhu

      Delete
    3. Untuk makluman semua, berkenaan masalah 'timestamp' lari ni, ini merupakan 'common issue' yang dihadapi bagi blogger yang menggunakan format baru untuk blog (blogger by Google) mereka.

      Isu ni telah dibawa ke Google and saya percaya Google sedang meneliti perkara ni.





      p/s: bukan masa yang menjadi ukuran, tapi nilai sesuatu komen itu lebih bermakna.

      Sila like jika anda bersetuju dengan apa saya katakan di atas. Eh eh, takde butang like la. YB, letakkan butang like plak :P

      Delete
  5. Replies
    1. Mcm org politik atau artis aje cakap mcm tu ...hehehe

      Delete
  6. Replies
    1. Saya nak balas pun ok aje ni ... lalala

      Delete
  7. Yb saya tak pernah ada masalah tentang komen, saya tengok komen saya semua masuk je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baguslah mcm tu.

      Saya suka baca komen2 awak sebab awak akan komen semua n3 saya w/p yg dah 2-3 hari terlepas kalau awak busy. Bila saya lihat ada komen di n3 yg dah berusia 2-3 hari besar kemungkinan ianya komen daripada awak ... hehehe

      ai like!

      Delete
  8. sebenarnya ini masalah browser....
    brwoser mungkin telah terganggu atau dijangkiti virus


    apa yg perlu ialah unistall browse yg telah terganggu

    anda mungkin perlu guna browser lain
    sementara menginstall browser baru


    dan jangan terlalu banyak like....kerana like mungkin akan menganggu facebook anda


    selamat mencuba....



    ezy_c.m.a.z (security gurd)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails