Monday, May 9, 2011

100,000

Menjelang malam esok aku menjangka blog ini akan mencatatkan lawatan ke 100,000 nya. Kalau tidak pun hari Selasa cecahlah angka tersebut.

Itu pun aku nak kecoh ke? Memanglah bagi blog2 yg terkenal, sekejap aje nak capai angka 100,000 lawatan tu. Blog aku ni bukan blog femes. Update pun sehari sekali bila rajin. Kadang2 sampai beberapa hari tak update. Setelah 3 tahun berblogging, ada sebanyak 926 entri dgn 30,399 komen. Hampir separuh daripadanya datang dari aku sendiri sebagai komen balas sejak aku cuba menjawab setiap komen secara berasingan.

Sempena tarikh bersejarah ini aku ingin mengucapkan 100,000 terima kasih kepada semua yg sudi melawat blog aku ni lebih2 lagi yg memberi komen. Yang tak beri komen dan terus menjadi pembaca senyap pun aku hargai.

Maaflah kali ini aku tak buat pertandingan seperti masa aku mencari pelawat ke 77,777 tak lama dulu.

Ini kerana hadiah kpd pemenang peraduan tempoh hari belum lagi sempat aku beri kpd pemenangnya iaitu Zino. Kami sama2 sibuk.

Kalau buat pertandingan lagi, nanti aku berhutang satu lagi hadiah pula hehehe

56 comments:

  1. yesssssssssssssss.............

    ReplyDelete
  2. mari terus gila kuasa!!!
    rebut tiga-tiga podium!!

    ReplyDelete
  3. tahniah YB..
    terus berblog ya...
    saya folo
    saya suka baca..
    :)

    ReplyDelete
  4. alasan tak buat pertandingan itu "doesn't hold water"

    ReplyDelete
  5. DrSinga,

    Ha'ah first. Malam tadi semua org tidur awal. Yg tak tidur, tengok Man Utd mengalahkan Chelsea utd jadi juara. Hehehe

    ReplyDelete
  6. DrSinga no 2,

    Tahniah!

    Awal awak buka blog hari ini?

    ReplyDelete
  7. DrSinga no 3,

    Giler kuasa habis ya awak pagi ni! Jeles yg lain nanti saya tak tahu.

    Redbull Fi team pun baru 2 podium. Awak sampai 3. Mmg hebat!

    ReplyDelete
  8. ceh!
    docktor singa sudah gila kuasa...
    mesti tak bz ni...!

    ReplyDelete
  9. lepas ni jgn harap la dapat 1st tau...!

    ReplyDelete
  10. blog saya tah bila zaman la nak dapat 100,000 tu yb..

    lain la blog tijah.. blog tas..
    uhuks! chemburu saya dibuatnya *lari sambil hentak-hentak kaki*

    ReplyDelete
  11. tahniah.
    teruskan berblogging!


    owh! ketara kegilakuasaan dr.Singa itu.

    ReplyDelete
  12. Salam YB...,

    Tahniah....wahhh dah dekat dah....sekarang 99,861

    ReplyDelete
  13. assalam YB
    100K, fuiyo...berkali kali kedepannya dari saya..
    Tahniah.

    ReplyDelete
  14. Sama-sama 100,101 kali..hehehhh..

    ReplyDelete
  15. DrSinga no 4,

    Terima kasih di atas ucapan tu dan terima kasih di atas kata2 semangat tu.

    InsyaAllah saya akan terus blogging selagi ada minat dan masa.

    Saya pun suka baca blog awak w/p selalu secara jamak hehehe

    ReplyDelete
  16. al-lavendari,

    Saya tak kira. Hold ke tak hold water tetap takde pertandingan kali ni.

    Kalau diadakan alamat saya tak boleh buat kerja lain selain memantau siapa pelawat ke 100,000 tu. huhuhu

    ReplyDelete
  17. DrSinga gila kuasa!! ~haha

    Blog YB ni ngetops...jangan risau, soon...coming soon visitor ke 100, 000 tu...:)

    ReplyDelete
  18. oooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    100, 000 kali


    :P

    ReplyDelete
  19. kak long,

    Bukan DrSinga tak busy tapi dia awal2 dah bangun buka blog. Lepas aje Subuh dia mengganazzz hehehe

    ReplyDelete
  20. kak long lagi,

    lepas ni sila beri saingan kpd DrSinga, GadisBunga, Reen, kak ct dan sesiapa saja yg cuba bertakhta di kedudukan pertama itu.

    ReplyDelete
  21. wos,

    tak lama lagi femeslah blog awak tu mcm blog tijah dan tasek. Skrg pun org dah mula ramai yg datang.

    Awak buat n3 gila2 bahasa mcm blog yg dua tu hehehe

    ReplyDelete
  22. kakngah,

    Demi menyahut seruan kakngah dan kawan2 yg lain tengok time kerja pun saya masuk blog dan jawab komen2 ni ngeee.

    Mana tak terserlah kegila kuasa DrSinga kalau dah sapu 4 tempat teratas. Cukup dah kuota hari ni hehehe

    ReplyDelete
  23. azmnor,

    Wsalam bro.

    Terima kasih.

    Skrg baru 99,883. Pagi Isnin biasanya slow sikit sebab Monday blues. Org banyak kerja nak buat. Nanti time makan, laju sikit kot ngeeee

    ReplyDelete
  24. AZANI,

    Wsalam Bro.

    Awak ada banyak blog. Itu sebab angka nampak kecil.

    Apapun, kita berblog bukan kerana angka.

    ReplyDelete
  25. Sally,

    Terima kasih sekali lagi utk menyamai 100,101 kali Jaja tu. ngeee

    ReplyDelete
  26. Daddy Ziyyad,

    DrSinga nak balas gila kuasa sebab semalam saya komen banyak2 kat blog dia. Kami biasalah mcm tu DZ.

    Segan pula saya bila dikatakan blog ini ngetops. Bimbang lepas ni ramai cewek dari seberang masuk ke mari hahaha

    ReplyDelete
  27. AiTotYati,

    100,000 pelawat sejak saya pasang site meter. Beberapa bulan pertama saya blogging site meter pun saya tak kenal hehehe

    ReplyDelete
  28. siapa suruh buat cara dulu .. buatlah bentuk lain yang tak perlu pantau. yang penting hadiahnya 100k !

    ReplyDelete
  29. makdara TERdiva,

    ish manalah hebat. MDT lagi hebat!

    ReplyDelete
  30. al-lavendari,

    Dah agak terlambat kalau nak buat kontes skrg. Dah 99,900 ni.

    Tunggulah bila sejuta nanti. Hadiah boleh sejuta juga. Biar org satu Malaysia dok serbu blog ini. Lepas tu terus tutup hehehe

    ReplyDelete
  31. alimaz-kembara terasing,

    insyaAllah. Kalian pun antara penyumbang kpd peningkatan angka tersebut.

    ReplyDelete
  32. wau dah nak 100,000 visitor...hebat...

    salam kenal dr papa mifz yer..:)

    ReplyDelete
  33. dulu2.. peduli jugak visitor dh berapa...

    skang... xambik tau dahhhh

    ReplyDelete
  34. pB,

    dah naik sikit lagi kpd 99,946 pada pukul 3:33 ptg.

    ReplyDelete
  35. Aimi dan Pakcik Hashim,

    Salam kenal. Terima kasih sudi singgah dan memberi komen.

    Skrg tinggal 54 to go.

    ReplyDelete
  36. Papa Mifz,

    Salam kenal. Terima kasih sudi menziarahi blog saya yg tak seberapanya ini.

    Sebahagian blog tu saya lihat sekejap aje dah cecah 100,000. Saya punya ini biasa2 saja.

    ReplyDelete
  37. relevan,

    Belum bersedia nak buat kontes lagi.

    Biarlah Emilia Kontesa aje yg buat kontes hehehe

    ReplyDelete
  38. PnConfused,

    Terpulang pada individu. Saya pun tak kisah sangat. Cuma kebetulan bila tengok site meter malam tadi dah dekat 100,000. Itu yg rasa hari ni sampailah angka tu.

    ReplyDelete
  39. 100,000! Kalau tambah RM kat depan ayoyo..banyak tu!

    (Memang dasar mata duitan..hehe!)

    ReplyDelete
  40. Dang Tari,

    Tambah rupiah bolehlah. Tak terasa sangat kalau nak keluarkan duit tu hehehe

    ReplyDelete
  41. okey satu lagi... 99980

    cukup lah tu...nanti gilo koso lak

    ReplyDelete
  42. ibuintan,

    Terima kasih menyumbang kpd jumlah pelawat. Tapi mmg ibuintan rajin datang sini pun. Ai like hehehe

    ReplyDelete
  43. ibuintan lagi,

    terima kasih sekali lagi.

    Angka 100,000 telah dicapai pada pukul 12:15 malam tadi.

    ReplyDelete
  44. ni sey datang semulo... dah 100125

    memang hebat la YB, .....paneh2

    ReplyDelete
  45. TAHNIAH YB, Saya jadi pembaca senyap yb dekat 2 tahun baru saya berani komen disini, ini adalah kerana saya malu sbb yb tak kenal saya. Lama kelamaan saya rasa macam menceroboh pulak sbb membaca tanpa pengetahuan tuan punya blog. akhirnya saya beranikan diri dan hari ini saya rasa saya dah selesa untuk terus mengomen disini. Terima kaseh yb kerana menyediakan cerita-cerita yang menarik dlm blog yb.

    ReplyDelete
  46. ibuintan,

    terima kasihlah selalu dtg sini. Maaflah masa ibuintan dtg tadi saya ke surau. Kalau tak boleh juga sediakan air minum sebab cuaca panas ni ngeeeee

    ReplyDelete
  47. sharifah rosidah,

    Terima kasih di atas ucapan tahniah tu dan lebih bermakna lagi di atas kesudian awak membaca dan memberi komen di blog ni.

    Saya tahu ramai juga pembaca senyap blog ni. Ada yg sanggup baca setiap entri saya dari mula apabila mereka masuk blog ini setelah ianya berumur setahun atau dua tahun. Berapa banyak n3 nak baca tu! Saya tabik mereka ini.

    Kisah di blog ini biasa2 saja tentang perjalanan diri saya dan keluarga. Tiada kisah dari suratkhabar, politik, berita2 panas atau yg seumpamanya. (kalau ada pun satu dua aje). Harap ada manafaat bagi pembaca semua.

    Sekali lagi terima kasih kpd awak kerana memberi komen2 yg bernas.

    ReplyDelete
  48. ko lupa kat aku ke...aku pun pembaca setia kat blog ko...tapi ntah berapa kali tak tau lah...( banyak lah tu...beribu2 lemon ) - asal aku rasa nak terjah - aku terjah kat sini ! ko terus aje le berbelog selagi mampu...


    aku tak kira pulak berapa banyak orang terjah kat rumah aku...boleh roboh !

    ReplyDelete
  49. sonata,

    eh mana boleh lupa kat awak yg setia mengikuti blog ini dari dulu lagi. Terima kasihlah kerana terus membaca entri2 di blog ini.

    InsyaAllah saya akan terus blogging selagi larat. Tapi semakin hari semakin berat rasanya huhuhu

    Rumah awak kukuh. Bukan senang roboh w/p diterjah ramai org.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails