Thursday, April 21, 2011

Contest KomenSen

Malam ni aku nak buat n3 awal sebab esok pagi2 aku dah nak keluar cari rezeki. Sebenarnya aku nak buat n3 lain tapi teringat ada contest anjuran abang al-lavendari

Dah ada 18 penyertaan setakat aku menulis ni. Rasanya belum ada pemenang. ada peluanglah ni

Tugasnya senang aje. Masukkan dialog lucu bukan lucah tau dan kalau pasangan suami isteri yg bahagia dan serasi ini geli hati, boleh menang hadiah.



Pakngah: "Awak dan kts, tijah serta ikan emas dah sampai mana tu? Kami dah lama tunggu ni. Naik rimas pula pakai baju Melayu satu suit ni. Makngah kau tu pun sibuk dok telefon entah siapa tu"


Makngah: "Saya telefon emak Adamlah. Ada ke patut YB datang bawa anak2 dara dan emak orang. Saya tahulah mereka tu semua pengikut sedia Abang. Tapi saya masak susah-susah tu ingat YB nak bawa emak Adam dan Adam adik beradik"




Gelak jangan tak gelak.

Aku nak masuk tidur ni. Esok nak kerja


24 comments:

  1. harapan besar ni YB...mudah mudahan,,,best man wins..haha

    ReplyDelete
  2. hehe .. saya dah baca. Memang lucu tapi tak tahulah makngahnya. Susah betul guna henfon bukan BB ni.

    ReplyDelete
  3. kehkehkeh.. aku gelak lah ni.

    ReplyDelete
  4. AZANI,

    Terima kasih di atas kata2 perangsang itu. Semoga harapan yg menggunung menjadi kenyataan.

    Nampaknya lelaki ajelah yg akan menang kalau best man wins. Nanti marah pula peserta wanita hehehe

    ReplyDelete
  5. al-lavendari,

    Terima kasihlah bersusah payah membaca dan mengomen menggunakan henpon. Saya kena beritahu abg cepat takut nanti n3 kena ditarik balik kalau emak Adam baca hehehe.

    ReplyDelete
  6. kakpah,

    Gelak kena ikhlas. Baru hilang stress.

    Saya percaya kakpah gelak dgn ikhlas hahaha

    ReplyDelete
  7. Salam YB...

    Good try saya pun suka dialog tu...tp yg penting Tn Hj dan makngah suka...semuga berjaya..

    ReplyDelete
  8. Salam YB...,

    tambahan Tn Hj pun macam leh gelak besar tu....

    ReplyDelete
  9. hahahaha.... YB, kito lawan kali ni

    ReplyDelete
  10. Hai tetamu belum sampai Pak Ngah dah tersandar kekeyangan, pak ngah siapa la ni?

    ReplyDelete
  11. wah..
    IE jadi pelakon tambahan.
    Macam ni kena share hadiah..

    p/s;tak tau g nak join contes tu ke tak..

    ReplyDelete
  12. buleh undi pemenang ngan sms tak? yb! Yb! Yb! :P

    ReplyDelete
  13. azmnor,

    Wsalam bro.

    Dapat idea sambil nak tunggu time tidur. Itu yg agak mamai hehehe

    Tak tahulah pakngah dan makngah ni suka ke tidak.

    Yang penting saya tolong meriahkan kontes ni.

    ReplyDelete
  14. azmnor lagi,

    eh awak boleh nampak Tuan Hj kita tu gelak ke? Itu sudah bagus.

    ReplyDelete
  15. ibuintan,

    Itu yg saya agak keberatan nak masuk mulanya sebab ramai yg ambil bahagian tu kawan2 kita jugak.

    ngeeeee

    ReplyDelete
  16. sharifah rosidah,

    Pakngah dah makan dulu makanan yg makngah sediakan utk emak Adam tu. Dia kata lama sangat tunggu kami nak sampai hahaha

    ReplyDelete
  17. ikan emas,

    Bukan ke awak, kts dan tijah ajak saya bawa kalian ke banglo pakngah? ngeeee

    Kalau nak kena share ada 10 org pelakon tambahan termasuk Adam adik beradik. Nak belikan chicken chop kfc sorang satu pun tak lepas hehehe

    Masuklah contest ni utk meriah sambutan harilahir makngah.

    Itupun kalau belum ada pemenang diumumkan ahaks

    ReplyDelete
  18. juliet,

    Boleh. Taip YB 20 undi

    dan hantar ke 30303 hehehe

    ReplyDelete
  19. alamakkk... tak brapa reti la nak susun dialog ni...

    ReplyDelete
  20. betul ke nak gi umah tuan lavender?

    jom ! jom! jom!


    makngah. masak banyak2 eh. :D donat jgn lupa

    ReplyDelete
  21. alimaz-kembara terasing,

    kuranglah seorg peserta hehehe.

    Alaaa hentam aje. Alimaz kan suami isteri. Bolehlah lakonkan dialog tu sebelum hantar.

    ReplyDelete
  22. kts,

    Betullah. Abg al dah lama tunggu kita tu.

    Jom weekend ni kita pergi. Lepas tu boleh dating kat Ulu Bendol hahaha

    ReplyDelete
  23. Replies
    1. Selepas baca lagi sekali ni agak-agak boleh menang ke? .... hehe

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails