Monday, February 28, 2011

Bertemu Dengan LiNda . . . semuanya manis

Emak Adam berdiri di antara LiNda dan aku


Pagi semalam semasa aku di Paka, penduduk bandar ini yg paling glamer kerana blog dan fbnya iaitu LiNda telah sudi dtg ke tempat penginapan kami.
(Maaf aku tak pandai nak link ke blog dia menggunakan BB huhuhu)

Masa dia sampai kami sedang bersiap2 nak keluar sarapan sebelum ke KT. Aku dan dia sempatlah borak2 sementara menunggu emak Adam bersiap. Macam2 perkara kami bualkan. LiNda ni merupakan seorg usahawan yg kreatif. Ada saja usahanya utk mencari duit. Tak perlulah aku ceritakan di sini (sbb tak minta kebenaran dia lagi) tapi mmg best cara dia tu.

Aku tanya dia tempat sarapan yg femes sekitar Paka. LiNda telah mencadangkan tempat akan yg terletak lebih kurang 3km dari tempat kami - jalan menghala ke Dungun.

Sesiapa yg ke Paka lain kali bolehlah cari LiNda. Aku pasti semuanya manis . . .
Sent via BlackBerry from Maxis

46 comments:

  1. tapi yb bukan senyum lagi tu...sengeh terussss...!hehehe!!!

    ReplyDelete
  2. akhirnya ketemu juga .. !

    adakah ini kali pertama awak jumpa dia ?

    adakah orangnya semanis dalam gambarnya ?

    ReplyDelete
  3. jumpa blogger siap bawak bodigad tu..ehem..ehem..

    ReplyDelete
  4. Alhamdullilah ...
    akhirnya jumpa juga setelah bertahun kurun kita fb and blog kaans.

    ReplyDelete
  5. yang Ai tak berapa nak faham tu...

    kenapa mesti YB tulis

    "Emak Adam berdiri di antara LiNda dan aku"


    errrr ade ape2 yg nk disampaikan ke?

    lalalala

    ReplyDelete
  6. kak long,

    puji senyuman saya ke tu? ngeeee

    Segan pula jadinya.

    ReplyDelete
  7. kak long lagi,

    Saya ni kalau bergambar atau salam dgn org, memang mcm tu. Dah dari dulu mmg macam tu. Nak buat mcmana hehehe

    ReplyDelete
  8. al-lavendari,

    Inilah kali pertama kami berjumpa. Ingat dia tak sudi nak jumpa kami. Nak ke rumah dia kami tak tahu.

    Kalau LiNda tak datang pagi semalam mmg tak berjumpalah.

    Orgnya mmg manis spt mcm dlm gambar. Emak Adam kata kalau tengok org nya tak sangka dah ada anak remaja 3 org.

    ReplyDelete
  9. makdara TERdiva,

    Jumpa blogger perempuan eloklah bawa emak Adam. Kalau jumpa berdua aje bahaya hehehe

    ReplyDelete
  10. LiNda,

    Dah jodoh nak jumpalah tu agaknya. Mana ada org pergi bercuti ke Paka selain kami sekeluarga ni kot hahaha

    ReplyDelete
  11. Daddy Ziyyad,

    Saya ni kan jenis yg ceria mcm yg saya cerita kat n3 yg lepas tu hehehe

    ReplyDelete
  12. AiTotYati,

    Pandailah awak nak speku tu. Nyampah.

    Oklah saya patut tulis mcm ni agaknya, "
    LiNda di kiri sekali dgn emak Adam dan penulis di hadapan Rumbia Resort."

    Ok tak mcm tu.

    ReplyDelete
  13. salam akhi YB...

    waaaa lepas nie boleh ler berkenalan dgn Linda plak...

    semalam ummi pun gi jumpa rakan maya juga..

    ReplyDelete
  14. as salam YB...

    waaa...bestnya YB dapat jupe ngn kak linda manis tu...hehehe...

    dah lama tak terjah blog kak linda...hehe...sat gi nak terjah...

    ReplyDelete
  15. Memang seronok dapat berjumpa dialam nyata. Saya pun ada pengalaman berjumpa blogger Anie dialam nyata secara kebetulan anaknya bekerja dgn abang ipar saya. Macam2 cerita kami borak kan.

    ReplyDelete
  16. dr alam maya ke alam nyata..bestnya jd blogger..

    ReplyDelete
  17. kaklina pun manis juga,hahahahaha

    ReplyDelete
  18. happy betul yb.senyum sampai ke telinga

    ReplyDelete
  19. lebar nye senyum YB..

    memang manis...senyum YB lah

    ReplyDelete
  20. Ummi Humaira,

    Wsalam ummi.

    Bolehlah ummi berkenalan dgn LiNda lepas ni. Ramah orgnya. Berasal dari Johor tapi kini tinggal di Paka.

    Seronokkan dpt jumpa rakan2 maya ni. Bila agaknya saya dpt jumpa ummi sekeluarga?

    ReplyDelete
  21. Adinda Amy Sensei,

    Wsalam cik amy.

    Tak sangka dia sanggup dtg ke tempat penginpan kami. Dapatlah jumpa dgn dia.

    Awak pun pernah juga masuk blog dia ya? Bnyk kisah menarik ttg keluarga dia kann.

    ReplyDelete
  22. sharifah rosidah,

    Terima kasih kerana menjadi pembaca senyap blog saya selama ini. Dan lebih2 terima kasih lagi kerana sudi memberi komen di 4 n3 saya yg terkini.

    Maaf tak sempat nak balas komen awak lebih awal kerana saya travelling masa tu dan kerja semalam.

    Mmg seronok bila dpt bertemu rakan maya ni. Sblm berjumpa pun kita mcm dah kenal mereka sbb selalu baca kisah mereka di blog atau fb. Bila jumpa mmg teruja.

    Awak dah jumpa kak Anie lah ya. Lepas ni boleh jumpa lebih ramai lagi rakan2 maya.

    ReplyDelete
  23. Hamizah,

    Itulah antara keseronokan berblog ni kot. Dapat jumpa mereka yg kita kenal hanya di alam maya sebelumnya.

    ReplyDelete
  24. juliet,

    kaklina awak tu mmg manis. Pandai awak jack ya hehehe

    Awak pun cun jugak mcm namanya ngeeee

    ReplyDelete
  25. -GC-,

    Kalau nak kenal bolehlah masuk blog atau fb dia. Seorg wanita periang mcm awak jugak.

    ReplyDelete
  26. monalea,

    Saya bila bergambar mmg suka senyum ngeeee

    ReplyDelete
  27. a kl citizen,

    LiNda mmg bertuah kerana mempunyai keluarga yg bahagia dan rakan2 yg baik.

    Dapat jumpa saya dan emak adam tu kira bertambahlah sikit lagi tuah dia hahaha

    ReplyDelete
  28. ibuintan,

    terkesima saya dek pujian ibuintan ngeeee

    ReplyDelete
  29. "..semuanya manis..."
    macam ada pape je
    kekekeke

    ReplyDelete
  30. Aku dan dia sempatlah borak2 sementara menunggu emak Adam bersiap.

    patutlah mak adam duk kat tgh masa bergambar.hehe..

    ReplyDelete
  31. amvoi yb...ceria muka! hihihi~

    ReplyDelete
  32. alien,

    itu tagline dari blog LiNda lah ngeeee

    ReplyDelete
  33. Penyuk,

    Bunyi mcm jeles aje. Kalau aku yg berdiri sebelah dia, mesti ko lagi jeles. Oleh itu biarlah emak Adam yg kat tengah tu hehehe

    ReplyDelete
  34. kswsk,

    Ha'ah. Dah lama tak pergi melancong ke sana.

    Kalau awak nak honeymoon ke sana pun elok jugak hehehe

    ReplyDelete
  35. gadisBunga,

    Dah saya ni mmg jenis ceria nak buat mcmana? ngeee

    ReplyDelete
  36. sampai ke telinga sengihannya..
    (awak lah... )
    :)

    ReplyDelete
  37. DrSinga,

    Saya baru aje tengok balik gambar tu. Takdelah sampai telinga

    ngeee

    ReplyDelete
  38. Hmmm nama Linda pun dah sedap, orangnya pun manis jelita.


    Lama sungguh saya tidak ke Tganu. Rindu lak.

    ReplyDelete
  39. Adoila LiNda !

    bertambah slim lahhh awak...

    ReplyDelete
  40. azieazah,

    Nama penuh dia Normaslinda. Ada cahaya dan ada emas hehehe

    Cuti sekolah ni bolehlah pergi sana. Boleh ke Taman Tamadun Islam selain shopping di Pasar Payang.

    ReplyDelete
  41. a.z.r.i.n.a,

    Slim giler dia tu.

    Reen kenalah jumpa dia kalau nak tahu rahsianya.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails