Sunday, January 30, 2011

Mengharung Hujan Utk Ke Rapidriver

Adam beraksi di dlm bot getah yg tak kemana-mana


Cuaca suram tak mematikan semangat emak Adam membawa anak2 kami pergi bermain di arked permainan di Carrefour Wangsa Maju. Aku dgn gigihnya menemani hero2 aku yg 3 org itu sementara emak Adam sempat window shopping. Patutlah semangat dia ajak aku! Tak kisahlah asal dia bahagia. Sepanjang minggu dia dah asyik terperok dlm rumah.

Setelah budak2 itu puas main (main mana ada puas sebenarnya) kami ke hypermarket. Ramainya manusia.
Sent via BlackBerry from Maxis

22 comments:

  1. wah 1st..lamo tak berpeluang camni..

    ReplyDelete
  2. sya nak keluar pun malas, tp anak anak kata
    ibu, kita kan naik kereta
    memanglah naik kereta, tp sementara nak keluar dari kereta dah basah hujan,mlaslah....

    kesian diorang terperuk dlm rumah..

    ReplyDelete
  3. enpakwe ada tugasan di putrajaya, dia pelawa kami pergi sama, tp sbb hujan sya malaslah..mana nak kawal anak lagi..sejuk lagi... tidur lagi best ;p

    ReplyDelete
  4. Dah...dah... tinggal tuk kengkawan lain fulak .;p

    ReplyDelete
  5. hujung minggu baru lepas gaji memanglah ramai org yb

    ReplyDelete
  6. Eja no 1,

    Ha'ah dari pagi tadi hujan. Sekejap lebat sekejap reda. Harap2 tak banjirlah tempat kita ni.

    ReplyDelete
  7. Eja no 2,

    Tahniah dpt no 1. Ramai yg tak online hujan2 ni agaknya hehehe

    ReplyDelete
  8. sini masih hujan renyai2 dr pg td..

    kakngah window shopping on9 sajok hihihi!!! gigil jugak jari menahan dr klik borang order.. :P

    ReplyDelete
  9. saya pun selalu pegi carrefour wangsa maju.. YB tinggal di area situ juga kah??

    ReplyDelete
  10. melampau betul YB ni..
    kenapa diperuk mak adam kat rumah aje ?

    boleh didenda gini

    ReplyDelete
  11. Eja no 3,

    Kalau ikutkan saya pun malas nak keluar rumah tapi fikirkan anak2 tak kemana2 hujung minggu saya bawa juga mereka keluar. Betullah kereta tu ada bumbung. Kalau tak nak basah, carilah parking yg ada bumbung jugak hehehe

    ReplyDelete
  12. Eja no 4,

    Rugilah awak tak pergi ke Putrajaya tadi. Tapi kalau dapat ganti dgn tidur ok jugak sbb hujan ngeeee

    ReplyDelete
  13. Eja no 5,

    Dalam hujan2 sempat Eja pulun sampai L I M O.

    Kalau nampak yg lain, mesti dituduh giler koser hahaha

    ReplyDelete
  14. Eja no 6,

    Hari ni ramai kawan yg tak masuk blog sebab hujan ni. Eja dah jadi komentar terbanyak setakat ini dgn 10 komen.

    ReplyDelete
  15. Monalea,

    Iya tak ya jugak. Saya kerja sendiri tak perasan bila org dapat gaji ni.

    Lagipun Carrefour ada sales dan waktu jualan dilanjutkan dari pukul 8 pagi sampai 1 pagi.

    ReplyDelete
  16. kakngah,

    samalah dgn sini. Ramalan cuaca kata hujan ini tahan beberapa hari lagi.

    Emak Adam tak pernah shopping on9. Dia nak pegang dan tengok barang yg nak dibeli baru puas hati.

    kakngah dah biasa ke beli on9 ni?

    ReplyDelete
  17. shaza,

    Oh ya ke? Bolehlah jumpa lain kali.

    Kami lebih kerap ke Giant sebenarnya. Cuma tadi nak bawa anak2 main - itu sebab pergi ke Carrefour tu.

    Kami tinggal kat area stesen LRT Setiawangsa.

    ReplyDelete
  18. ikan emas,

    Kalau hari kerja mcmana dia nak keluar sbb dia tak boleh bawa kereta? Kalau IE duduk berjiran dgn kami bolehlah minta tolong IE bawa emak Adam shopping atau pergi jalan2 hehehe

    ReplyDelete
  19. Salam YB... saya ni memang hari minggu jika cik abang ade mesti nak ajak kluar.... maklumlah dah seminggu berjauhan...

    ReplyDelete
  20. aNIe,

    Wsalam.

    Weekend husband kenalah bawa isteri dan famili keluar utk habiskan masa bersama dgn cara yg terbaik. Tabiklah dgn aNIe.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails