Thursday, September 16, 2010

Tomok Dah Ada "Kawan"

Bagi peminat2 Tomok terutama para gadis yg menaruh hati kepada penyanyi ini, mungkin peluang anda semakin nipis. Ini kerana beliau sudah ada 'kawan' baru.

Aku terserempak dgn Tomok semasa aku dan keluarga aku beraya ke rumah saudara kami. Semasa aku sampai ke rumah tersebut yg terletak di AU2, ada sebuah kereta Toyota Cadlina (betul ke aku eja ni?) putih diparkir di depan pintu pagar. Dan bila aku masuk ke dalam rumah ada seorg jejaka berbaju kuning sedang duduk di kerusi di ruang tamu. Saudara aku bertanya samada aku kenal dgn pemuda tersebut lantas aku kata ini Tomok kan. aku kenal kerana fesyen rambut dia tu

Aku pun bersalaman dgn Tomok lalu duduk di sebelah dia.

Yang baju kuning tu dah glamer. Yang baju hitam tu tak lama lagi glamer jugalah hehehe

Kami bercerita dgn mesra.

Bila aku tanya bila nak keluar album baru Tomok memberitahu album barunya sudah siap dan menunggu masa utk dilancarkan sedikit masa lagi. Terdapat 12 buah lagu termasuk yg diciptanya sendiri. Nasib baik aku tak minta dia nyanyikan utk kami malam tadi.

Oh ya. "Kawan" Tomok yg merupakan anak gadis saudara aku tu bekerja sebagai pembantu pengurus dgn sebuah sykt pasaraya besar di Sunway. Sebelum ini dia merupakan seorg arkitek. Dia juga pernah bekerja sebagai pramugari berijazah dgn MAS. Sangat cun orgnya.

Lebih kurang pukul 9:45 malam tadi Tomok meminta diri utk ke gelanggang futsal.

Kalau nak tahu kisah lanjut, kalian tunggulah di Harian Metro atau Kosmo.

77 comments:

  1. toooooooooommmmmoooooooooook

    yu leb me!!

    :P

    ReplyDelete
  2. yang baju hitam tu tak lama lagi glemer jugalah ya??

    .
    .


    .
    .



    err... jgn glemer mcm beruang datuk k tu dah la ya :P

    ReplyDelete
  3. tomoooooooooooooook!!!!
    nama glemer budak baju kuning


    .
    .


    .
    .

    errr.. bapak budak baju itam tu, apa nama glemernya??


    Yomok?? Atau Nyamok?? Atau G..... errr..

    :D

    ReplyDelete
  4. kts no 1,
    Tomok kata dia leb 'kawan' baru dia tu hehehe

    ReplyDelete
  5. tomok tak hensem. org sebelah tomok tu lagi hensem.

    wah!!!

    hehehe...


    (ampu nk duit raya ni tau bang...!)

    :p




    .

    ReplyDelete
  6. kts no 2,
    Buletin Utama masih kisah Dato Sosilawati.

    Kisah ni masuk Melodi bolehlah.

    Nanti aku kontek Fara Fauzana.

    ReplyDelete
  7. kts no 3,
    aku tahu ko dengki lah tu.

    Lain kali aku ajak ko jumpa dia. Nanti aku adjust dgn sedara aku tu ngeee

    ReplyDelete
  8. kts no 4,
    yg baju hitam tu tak payah nama glamer. Semua org dah panggil dia YB hahaha.

    ReplyDelete
  9. tasek,
    tak payahlah ko ampu kat sini. Nanti satu Malaya tahu.

    Ko bisik aje kat telinga aku hahaha

    ReplyDelete
  10. salam akhi YB...

    waaah , lepas ni bersedara ler dgn tomok yer ...

    ReplyDelete
  11. macam jurucakap TOMOK lah pulak...

    :)

    ReplyDelete
  12. wawawawa..pasni YB lagi glamer dari tomok.. :)

    ReplyDelete
  13. otograp!!!
    otograp!!!yang baju itam punya otogerap!!!

    ReplyDelete
  14. Ummi,
    Wsalam.

    Kalau ada jodoh, mcm tulah nampaknya.

    Sebelum ni Wardina jadi saudara kerana berkahwin dgn anak dua pupu saya.

    ReplyDelete
  15. a kl citizen,
    bukan jurucakap tapi praktis nak jadi pemberita hehehe

    ReplyDelete
  16. makdara TERDIVA,
    tapi saya tak pandai nyanyi. Kena cari bidang lain utk glamerlah ngeee

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. DrSinga,
    yg baju hitam tu nak buat apa ambik otograp dia? Kalau nak sangat dtglah beraya ke rumah dia.

    psst - boleh minta tolong bapa kpd budak botak no 5 masukkan gambar ni dlm TV3 tak? hehehe

    ReplyDelete
  19. tak lama lagi awak akan glemer .. saya gembira dapat mengenali orang yang gelemer.

    betul ke Tomok tu ada kena mengena dengan Momok Latif ?

    ReplyDelete
  20. kalau gambar ni keluar kat metro, apalah tajuk dia agaknya... tomok ada pengurus baru kot

    ReplyDelete
  21. tomok

    errppp

    hinggatkan nama seekor kucing td

    rupanya betul
    si omok tu

    maaf ye bakal pak saudara tomok ;p

    ReplyDelete
  22. errppp...

    kalau tak dapat 1st tak dapat komen sampai limo...

    ReplyDelete
  23. limo tu bukan limo sen
    limo langkawi


    tp lima komen

    hehehehehhe... ;p

    ReplyDelete
  24. opppsss...


    dah cukup LIMO....

    hehehehhe ;p

    ReplyDelete
  25. YB...
    Ingat tadi Tomok tu nama kucing...

    Tomok yang glamer tu...
    Baju hitam tu, bakal pengurusnya ke?

    ReplyDelete
  26. salam..yg baju itam tue memang kacak la..kalah baju kuning tue huhuhuh

    ReplyDelete
  27. al-lavendari,
    siapalah saya ni w/p kalau dah glamer sekalipun. Abg kenal dgn lebih ramai org yg glamer dan berpengaruh. Tabik kat abg dlm hal ini.

    Tak tanya pulak samada Tomok dan Momok Latiff tu ada apa2 hubungan. Lain kali bila jumpa saya tanyakan.

    ReplyDelete
  28. Shifu,
    Mungkin tajuknya: "Lebih sudu dari kuah. Tomok sungguh bertuah!"

    hahaha

    ReplyDelete
  29. Eja no 1,
    Ini Tomok bukan tompok hahaha. Kalau kucing tompok biasanya pandai tangkap tikus. Tomok pandai tangkap leleh agaknya wakaka.

    Tak perlu minta maaf dgn bakal pak sedara tomok. Kena minta maaf dgn tomok.

    Dia tak baca blog ni kot ngeee

    ReplyDelete
  30. Eja no 2,
    nak talian hayat ke utk dapat no 1 selepas ni? Boleh diatur hehehe

    ReplyDelete
  31. Eja no 3,
    Kena no 1 aje ke kalau nak giler kuasa? Awak komen sampai 5. kts atau DrSinga cuma 4 aje.

    ReplyDelete
  32. Eja no 4,
    lagi banyak komen lagi bagus. Lain kali jgn berhenti pada limo tapi teruskan sehingga yg terlarat.

    ReplyDelete
  33. Eja no 5,
    Ok cukup. Kalau nak tambah kemudian pun boleh.

    ReplyDelete
  34. ragbar,
    Kucing selalunya dipanggil Tompok. Yg ni Tomok. Ada perbezaan tu.

    Dulu masa Tomok kecil dia femes dgn New Boyz. Skrg dah jadi jutawan dia akan femes dgn new manager dia hahaha

    ReplyDelete
  35. Alamak...melepaslah anak daraku yang minat kat tomok sejak dari umur belasan tahun lagi...

    ReplyDelete
  36. sahrom,
    awak buat yg baju hitam tu kembang dan terawang2 hehehe

    ReplyDelete
  37. ckLah,
    Tomok ni penyanyi yg menang pertandingan One In a Million. Kiranya dia tu jutawanlah skrg.

    ReplyDelete
  38. Kak Anie,
    kesian. Anak dara Kak Anie tak baca blog saya ni kan?

    Nama emak 'kawan' Tomok tu pun Anie jugak ngeeee

    ReplyDelete
  39. Gua tak minat Tomok tapi gua minat Cromok..hehe!

    ReplyDelete
  40. yang baju kuning tu tak tau yang baju hitam tu pun glamer jugak.. hahaha...

    ReplyDelete
  41. 1. Rasanya ejaan kereta tu salah
    2. Sally pon x tau ejaan yg betul
    3. YB bole jd wartawan majalah Manggis lah!

    ReplyDelete
  42. tak kenal pun yang baju kuning tu, yang baju hitam tu lagi glamerrrrrrrrrr..

    ReplyDelete
  43. YB boleh jadi wartawan hiburan skang nieh! cayaaaalaahhhh....

    ReplyDelete
  44. "sejarah mungkin berulanggg....."




    tetiba terbayang YB karaoke lagu masa tomok dgn new boyz.




    lalalalala (^_^)

    ReplyDelete
  45. baju itam tu mcm kesatria baja itam lah... [bodek]

    hahah..

    ReplyDelete
  46. salam,

    gambar tu sok masuk paper kot hehe..

    ReplyDelete
  47. Wah... Mana satu yang artis ni?

    confirm sebelah kanan..! ngeeeee...

    ReplyDelete
  48. pehh..lagi laju dari abg nas ye..keh3

    ReplyDelete
  49. hahahah
    me trasa klakar dengan kegilaan kuasa para pengomen ...

    dan kegilaan glamor Yb .. hahhahah

    ReplyDelete
  50. nasib baik kite lebih minat dengan faizal tahir dan leonado di caprio. hahah!

    ReplyDelete
  51. salam yb..

    yg baju itam glemer sikit dr yg bj kuning...

    yg bju kuning glamer BANYAK dr yg bj itam

    ReplyDelete
  52. Salam YB..

    Dah habis beraya ke?

    Wah! dah nak bersedara dengan artis gayanya...bila pulak depa berdua nak kawin?...

    Nampaknya team Melodi pun kalah, YB dah dapat 'berita ' lebih dulu dari diaorang. :-)

    ReplyDelete
  53. dulu aku ada senior nama gelaran tomok sbb dia gemuk..sblh tomok ori tu agak tomok orgnya...hua.hua..hua..cabut!!

    ReplyDelete
  54. relevan,
    awak ni berjiwa rock kapak

    Janji rock!!!!

    ReplyDelete
  55. -•»Á®ÐZMÀ®Ñ«•-

    Kalau dah jadi sedara esok dia tahu lah hahaha

    ReplyDelete
  56. Cikgooden,
    Cadlina. Aku jarang tengok kereta tu. Itu yg tak pandai nak sebut.

    Jgn kaklina sudahlah. Dah macam nama emak Adam pulak hehehe

    ReplyDelete
  57. sally,
    1. rasanya mmg salah pun.
    2. yg betul caldina.
    3. wartawan manggis tak nak. Jadi pengedar jus manggis boleh jugak.

    ReplyDelete
  58. GaDis CoMeL,
    yg baju kuning tu nyanyi aje dah jadi jutawan.

    Yg baju hitam tu setakat glamer dgn rakan blogger dia huhuhu

    ReplyDelete
  59. sha,
    kalau saya jadi wartawan hiburan susahlah Nas nak cari makan hehehe

    ReplyDelete
  60. AiTotYati,
    Peminat NewBoyz ya?

    Jom kita berduet lalala

    ReplyDelete
  61. hanie,
    alaa aku tahulah motif ko nak duit raya. Jemputlah ke rumah.

    Geng2 blogger kata nak datang. Ko boleh join mereka sekali.

    ReplyDelete
  62. Hamizah,
    itulah saya syak. Kalau tak, takkan dia senang2 nak bergambar dgn saya hahaha

    ReplyDelete
  63. penjejak maya,
    masuk paper kalau org suratkhabar dpt jejak blog saya ni. Tapi rasanya mereka tak masuk pun blog ni ngeeee

    ReplyDelete
  64. ashrafi,
    yg kanan tu artis nasyid tahun 90an
    hehehe

    ReplyDelete
  65. citahrudin,
    abg Nas sibuk beraya lagi. Kalau dia tak cepat mula kerja, mahu dia miss soru mcm ni ngeeee

    ReplyDelete
  66. T@sh Sch@,
    mereka tu saja suka main2. Kalau awak nak join boleh jugak. Hari tu kata nak test power.

    Manalah saya ni glamer. Berapa org aje yg kenal huhuhu

    ReplyDelete
  67. gadisBunga,
    Dua2 tu dah kawen. Tak nak cari yg bujang ke? hehehe

    ReplyDelete
  68. kak ct,
    cis dengkilah tu hahaha

    Glamer sikit pun ada jugak glamernya ahaks

    ReplyDelete
  69. Auntie Yan,
    wsalam.

    Belum habis beraya lagi. Banyak lagi rumah yg belum sempat saya kunjungi. Org yg nak datang rumah pun masih ramai.

    Tak tanya pula bila mereka nak kahwin. Bertunang pun belum tapi mcm dah steady aje hehehe.

    Lepas ni keluarlah kat Melodi tu.

    ReplyDelete
  70. MENTIBANG LAUT,
    mulut tak insuran betullah ko ni hahaha.

    Hari ni jadi ke ko datang KL. Nanti ko rogerlah aku. Tapi aku mungkin balik lewat sbb pergi outstation.

    ReplyDelete
  71. Monalea,
    nak cuba2 jugak jadi wartawan. Mana tahu boleh cari pendapatan sampingan hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails