Monday, July 19, 2010

Tinggi Sungguh Imaginasi Korang

Semalam aku buat satu n3 yg aku rasakan biasa2 saja. n3 yg aku buat sambil tunggu emak Adam bersiap utk keluar makan kerana dapur kami cuti semalam sempena hari minggu.

Dari komen yg aku dapat, ada yg aku rasa membayangkan perkara lain pula terutama bila membaca ayat2 di permulaan n3 tu. Memang hebat imaginasi korang. Aku tergamam dan tak mampu nak balas komen2 tu sehingga pagi ni!

Aku juga minta maaf kepada pembaca yg belum berumah tangga yg singgah ke sini tapi segan nak baca (ya ke tu? ngeee) kerana pada tajuk n3 tu aku letakkan ayat "Untuk Yang Dah Berkahwin Saja". Tujuan aku kerana kisah semalam lebih relevan kpd mereka yg dah berkahwin. Aku minta maaf kalau disebabkan ayat tersebut korang (yg bujang2) tak jadi nak baca.

Sebenarnya n3 aku boleh dibaca oleh sesiapa juga. Kalau tak, buat apa aku buat posting tu.

Aku menghargai kunjungan korang ke blog aku dan sangat berterima kasih di atas komen2 korang. Aku harap korang teruskan melawat blog ini.

48 comments:

  1. ternyata fikiran dan imiginasi saya masih suci... saya tak terfikir pape yang terpesong pongss... baik kan saya?? Muahahahahahah :P :P :P

    ReplyDelete
  2. hehehehe.....


    aku baca jer...... kan ker sharing is caring....
    interpretasi sendiri mau ingat laa... xkan la pandai blogging apa sumer, tp x pandai nk guna ilmu kannnnn

    ReplyDelete
  3. belum nikah, tapi etrbaca juga kdg2
    ha ha ha

    ReplyDelete
  4. sekadar memnabah komen...
    tak lbh dr itu..ngeee..!

    ReplyDelete
  5. belasan baca jer...heheh sebab saya dah kawen

    ReplyDelete
  6. saya tak imagine apa² pun.yg saya tau ko tertidu sebab tunggu turn nak... err.. takpelah..cukup sampai situ jer.hik3..

    ReplyDelete
  7. hahahahah..mmg la hebat..tgk la saper cikgunya..YB kan..tak lama lg YG leh jadik calon PRU 13 erk..konfem sy tak mengundi coz sy bukan pengundi kawasan citu hahahahah.....

    ReplyDelete
  8. YB,

    walopun dh state kt entri tu utk yg dah berkahwin je, tapi ai slumber je baca. haha.


    lalalala.klasifikasi: U.

    ReplyDelete
  9. salam akhi YB...

    terus jer baca coz nk tau cerita selanjutnya ....... he he he

    ReplyDelete
  10. memang hebat kitorang... tengok pula tukang ceritanya..

    hikhikhik..

    ReplyDelete
  11. sesekali keretapi pun terkeluar dari landasan,errrr... salam kenal :P

    ReplyDelete
  12. warna warni komen
    memeriahkan suasana....

    ReplyDelete
  13. Sally melapor diri nih YB..

    ReplyDelete
  14. zonaku,
    apa yg iiyeeeee itu? Sila jelaskan takut aku salah faham.

    Hari ni aku lampi sikit. Isnin yg biru huhuhu

    ReplyDelete
  15. syah,
    Saya percaya dakwaan awak tu. Soalan awak pun berkait dgn solat dhuha, basuh kain dan sebagainya.

    Tak tanya pun tentang menyusu dsb hahaha

    ReplyDelete
  16. zonaku,
    satu pelajaran aku dapat ialah pemahaman kita tentang sesuatu perkar tu tak sama. Tambahan dalam blog ni kebayakan rakan2 tu kita tak pernah jumpa pun. Jadi tak tahu mcmana keadaan mereka yg sebenarnya.

    Sesuatu yg kita rasa inesen, mungkin ditafsir belainan oleh pembaca.

    ReplyDelete
  17. pB,
    waalaikum salam.

    Harap awak dan baby dlm kandungan sihat. Jadi ke nak pergi ultrasound tu?

    ReplyDelete
  18. sI tEDI,
    takde masalah kalau terbaca.

    ReplyDelete
  19. kak long,
    jgnlah cakap mcm tu. Komen kak long dah komen semua org saya hargai.

    ReplyDelete
  20. MENTIBANG LAUT,
    Terim kasih kerana memaafkan.

    ReplyDelete
  21. Alimaz - Kembara Terasing,
    sesiapa pun boleh baca sebenarnya.

    Takde apa kan?

    ReplyDelete
  22. Penyuk,
    aku suka sense of humour ko. Ko seorg yg berfikiran kreatif.

    psst - aku ingat lagi komen ko tentang jard masa dia buka slipper kat Sg Lentang hari tu.....

    ReplyDelete
  23. sahromnasrudin,
    ini anak murid lagi hebat dari cikgunya.

    Saya tak nak jadi calon kalau setakat jadi ADUN atau MP biasa. Paling tidak kena jadi menteri macam kawan saya Datuk Idris tu hahaha.

    pssst - awak dah mendaftar ke jadi pengundi? hehehe

    ReplyDelete
  24. gadis comel,
    kan awak nak kawin dgn dot dot dot tak lama lagi. Lepas raya ni ya? hahaha

    Saya tulis utk yg dah berkahwin saja sebab ini lebih kpd kisah keluarga. Tapi ada yg ingat ini kisah 18SX

    Betullah awak bagi klasifikasi U tu.

    ReplyDelete
  25. Ummi Humaira,
    Wsalam.

    Elok mcm Ummi ni. Baca aje tanpa prejudis.

    Tak rancang samada nak tulis apa jadi tengahari semalam sbg sambungan n3 tu.

    ReplyDelete
  26. a.z.r.i.n.a.03.07.74
    tukang citer tak hebat mana. Nak kena belajar menulis dari yg pakar spt ckLah. Saya tulis takde bingkai huhuhu

    Yang baca mmg hebat2 belaka.

    Kadang2 saya tulis 2 ayat aje tapi boleh komen macam2.

    ReplyDelete
  27. juliet,
    kalau keretapi tergelincir ramai yg jadi korban. Aku tak mahu tu hehehe

    Salam kenal. Boleh bagi no hp cik adik? hahaha

    psst - kalau nak no saya boleh mintak kat kawan kita tu ngeee

    ReplyDelete
  28. Eja,
    itu yg seronok berblog ni. Ramai kawan mcm2 komen.

    ReplyDelete
  29. sally,
    lambat lapor diri arini. Ini nak kena potong gaji hahaha

    ReplyDelete
  30. huh? komen bukak slipper sg lentang? mana satu ek?

    ReplyDelete
  31. itu sebab semalam saya tak komen sebab ia ditujukan kepada yang dah berkawin saja ..!

    ReplyDelete
  32. YB....

    Aku suka baca n3 cenggitu.....kasi warming-up satu badan maaaaa!!!!
    Baru ada mood nak pegi keje.
    (haishhhhhh......kelaut pulak otak ni!!!)

    Wakakakakakaka.....

    :)

    Peace !!!

    ReplyDelete
  33. org yg kreatif adalah org yg mempunyai daya imaginasi yg tinggi


    sekian, terima kasih

    yang benar,
    PROF SERBA TAK TAHU :D

    ReplyDelete
  34. Errr.... sy tak baca lagi entry yg tu.. Takut gak nak baca... huhuhu..

    Nak baca ke tak ehh... Fikir japp... hehehe...

    ReplyDelete
  35. 18sx i likeeeeeeeeeee heheheee

    NL

    ReplyDelete
  36. salamm abang yb ittewww.. ehehe

    ReplyDelete
  37. Penyuk,
    ish ko jgn fikir yg lain pulak.

    Ini kisah Jard balik dari Kuantan tengok majlis kawan dia kawin. Lepas tu dia singgah kat hutan lipur Lentang. Ada gambar kaki dia aje kat sungai.

    Kalau tak ingat cuba ko tanya Jard tu.

    ReplyDelete
  38. al-lavendari,
    lain macam aje komen abg kali ni . . .

    Yg bercita2 nak kawin lagi pun boleh baca malah amat digalakkan membacanya hehehe

    ReplyDelete
  39. Catwoman,
    Ok nanti aku cuba buat lagi n3 mcm ni kalau ada citer yg menarik. Biar badan awak tu hangat membara hahaha

    ReplyDelete
  40. kts,
    saya tahu Prof mempunyai daya imaginasi yg sangat tinggi. Prof telah membuktikannya kpd saya ahaks.

    Boleh tak Prof tunjukkan lagi daya imaginasi Prof? Teringin nak tengok lagilah lalala

    ReplyDelete
  41. ~Kak AZZ~,
    eh rugi kalau tak baca. Nanti kalau kena tarik balik dari penyiaran, kesal tak sudah kalau tak baca. Pergi baca cepat hehehe

    ReplyDelete
  42. NL,
    Ini takde kena mengena dgn 18SX. Paling kuat PG tapi ada yg kata setakat U aje hehehe

    ReplyDelete
  43. en_me,
    Salam pagi Selasa.
    Datang sini mcm biasa

    hehehe

    ReplyDelete
  44. perkataan menyusu tu sangat dominan sampai saya yang 1st time masuk blog ni pun leh nampak..hehehe

    ReplyDelete
  45. kakLuna,
    Terlebih dulu terima kasih kerana sudi singgah di blog ini dan memberi komen.

    Perkataan menyusu mungkin nampak dominan sbb ia terdapat dalam ayat pertama dan ketiga walaupun saya cuba menjelaskan niat sebenar saya.

    Nak buat mcmana bila kebanyakan pembaca fokus kpd perkataan tersebut huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails