Monday, July 26, 2010

Manis Manis Garam

Aku memberi salam manis tanpa gula kpd seorg kawan aku di angin lalu petang tadi. Salam manis tanpa gula ni aku cilok dari DJ Radio Malaysia hujung tahun 70an iaitu Mustaza Maah dalam rancangan popularnya bersama Dahlia Atan masa tu. Nama rancangan yg disiarkan setiap pagi Sabtu tu ialah Manis Manis Garam.

Rakan aku balas dgn kata," baguslah tu sebab gula dah naik harga."

Aku pula kata, "Gunalah madu!"

Dia, "Mengerikan."

Aku,"Apa pulak mengerikan? Menyeronokkan bagi lelaki hehehe "

Bila sebut pasal madu ini kebanyakan wanita menjadi sensitif. Sebahagian lelaki pula cepat teruja tak tentu pasal macamlah berani sangat nak tambah lagi satu.

Minggu lepas apabila tersiar berita Maya Karan bercerai, ada yg pasang angan2 nak pasang lagi satu. Kepada mereka itu aku ucapkan teruskanlah angan2 itu. Korang ingat senang2 nak kalahkan Kemi Sahak tu hehehe.

45 comments:

  1. tak sukeeee....

    konon nak ikut sunnah nabi tapi ......

    ReplyDelete
  2. takde BMW jgn harap dpt,,hehe,,

    ReplyDelete
  3. salam, just nak berkongsi maklumat. Saya ada keluarkan ebook tentang rahsia lebih 40 biasiswa di Malaysia. Amat berguna untuk pelajar, walaupun dah dapat ptptn, tetapi lebih baik apply biasiswa kerana ptptn perlu bayar balik, banyak pulak tu. Kalau ada saudara-mara yang ingin sambung belajar, tapi takde duit, amat sesuai baca buku ini. Kita biasanya hanya menunggu biasiswa mara atau jpa, tapi sebenarnya terdapat lebih 40 lagi biasiswa yang tidak diketahui. Beritahu kawan-kawan yang lain ye. Lawati blog rahsiabiasiswa.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. a.z.r.i.n.a.03.07,
    kebanyakan wanita memang tak suka. Caring does not mean sharing hahaha

    Kenapa tak habiskan ayat tu?

    ReplyDelete
  5. LiFe KaMi,
    Kalau dulu ada BMW ie bas mini wilayah hehehe.

    ReplyDelete
  6. Rahsia Biasiswa,
    Terima kasih kerana berkongsi maklumat. Harap ada blogger yg singgah ke blog yg dinyatakan itu.

    ReplyDelete
  7. salam akhi YB...

    itu bkn manis manis garam , tp pahit pahit madu , he he he

    ReplyDelete
  8. salam yb,

    orang lelaki ni memang mcm tu...
    bab2 gini,bkn main cekap lagi....


    pssttt....yb sejak akhir2 ni asyik cite pasal maya karin tu je..ada apa2 ke..?

    ReplyDelete
  9. wahhh..MAya KArin tue..ada brani ke YB nak dekat hehehehe...spare part mekap dia je riban2 agaknya hehehehe

    ReplyDelete
  10. berani ker ??

    Maintenance dia tu bukannya murah

    ReplyDelete
  11. kemi tu ada affair ngn maya karin ke??

    ReplyDelete
  12. Manis-manis garam, dulu minat gile ngan mustaza maah tu,,kalau tak silap cerita2 hal rumahtangga kan..

    ReplyDelete
  13. bukan tak nak sambung YB,
    jadi pada famili member. kesian tapi dia redha nak dapat payung emas.

    yg buat tak sukanya sampaikan brg dapur & susu anak honeymadu pun disponsor. apa kes ?

    ReplyDelete
  14. Ummi,
    Wsalam.

    Madu kan manis ummi? Tapi mungkin manis bagi seseorg tapi pahit kalahkan hempedu bagi org lain.

    ReplyDelete
  15. kak long,
    wsalam.

    Kan saya ada tulis ada org lelaki cepat teruja bab2 mcm ni. Tapi selalunya org yg cakap banyak tu takde apapun. Yang kena dirisaukan yg diam2. Tiba2 ada dlm senyap dah buka cawangan hehehe

    Mana ada saya asyik citer pasal Maya Karin? Rasanya baru 2 kali sebut ttg dia ngeeee

    ReplyDelete
  16. sahromnasrudin,
    bukan soal ada berani ke tidak tapi she's not my taste kah kah kah

    ReplyDelete
  17. pB,
    Bila seseorg lelaki tu dah berhajat akan timbul rasa berani tu hahaha.

    Maintenance kereta saya lg mahal kot.

    psst - tak bererti saya berhajat hehehe

    ReplyDelete
  18. kakngah,
    kalau ditanya mestilah dia nafikan. Standardlah tu.

    Kita tunggu ajelah perkembangan seterusnya.

    ReplyDelete
  19. ibuintan,
    ramai yg minat rancangan tu. Masa dulu takde radio interaktif mcm skrg. DJ tak terima panggilan dari pendengar. Tapi rancangan tu tetap menarik kerana berkisar kisah rumahtangga.

    Mustaza Maah tu org Nogori. Waris ibuintan kot hehehe

    ReplyDelete
  20. a.z.r.i.n.a.03.07,
    mungkin Rina tengok dari luar rasa kesian tapi dia redha dan dapat menerimanya. Tapi suami kenalah adil. Cakap senang tapi nak berlaku adil tu susah.

    Ha'ah, nape dia sponsor brg dapur dan susu anak madunya tu? Takkan suaminya tak mampu kot.

    ReplyDelete
  21. Syida,
    kalau baca paper ada nama yg seakan2 nama ni. Kira ensem jugaklah mamat tu ngeee

    ReplyDelete
  22. tak nak maya karan ... nanti kena kejutan elektrik !

    ReplyDelete
  23. mungkin maya karan nk cari melayu tulen pulak lepas nih. teraii la kalo ada sapa2 yg berani.hihi.

    ReplyDelete
  24. al-lavendari,
    kalau abg nak maya karan tu makngah mesti terkejut walaupun tak kena kejutan letrik hehehe

    ReplyDelete
  25. ingat orang lelaki yg kawen 4 tu suko sangat ko?

    tak suko..memula ye teruja percayolah...
    sbb ado berborak tentang nafkah batin, seminggu 7 hari x berapo kali...nak tunaikan nafkah batin
    ado yg cakap mano larat wey..4 orang seminggu
    errppp itu cakap org lelaki yg belum dapat lah..

    ReplyDelete
  26. Salam YB,

    Maya Karin ni memanglah manis orangnya. Auntie selalu gak berangan kalau berwajah semanis dia.Tapi, tulah...jodohnya tak panjang pulak, nasib dia lah. Mungkin Si Kemi lebih sesuai untuk dia kot...Kemi pun ok apa?..wajah macho idaman Malaya!

    Pssst..sape lah gamaknya yang berangan nak dapatkan siMaya tu...
    Cubalah tuan-tuan...mana tahu boleh dapat.Rasanya dia ok, sebab x dia pun rasanya tak le kaya mana... :-)

    ReplyDelete
  27. artis baru ke maya karan tu? huhu..

    ReplyDelete
  28. kakpah tak suka madu walaupun dia manis.

    ReplyDelete
  29. kuat sungguh daya ingatan yb samapi buleh ingat rancangan yg dah lama tu :P

    pstttt...ai tergoda tgk u disebalik pokok teh,hahahahhaha, main cak2 gitu,hahahahahahha.

    ReplyDelete
  30. Juliet...cover perut tu! Tak mcm yg di tepi kolam tu...

    ReplyDelete
  31. kemi sahak tuh sapa arrr?? hohohoho....

    ReplyDelete
  32. Salam YB......

    "Madu" tu manis jika kita gunakan sgb penawar. Tapi yg jadi tak manisnya adalah sbb "madu" t`sebut telah d`campur dgn "asid" kebagai. Tu yg m`mudaratkan hingga perit & pedih. Silap2 bawa ke mati......

    Sy yg m`rasai k`hidupan "madu" ni b`syukur sbb "madu" yg sy p`olehi tu adalah manis & berkat. Ini pun sebahagian drpd nikmat hidup. Alhamdulillah.

    Jika ada yg nak "bermadu", carilah "madu" yg FULLY-EDUCATED. jgn cari "madu" yg "EDUCATED-FOOL".

    :)

    ReplyDelete
  33. GADIS COMEL,
    Itulah. Ramai org kita yg kawin mat salleh akhirnya mencari melayu tulen.

    Ko punya dot dot dot melayu tulen kan? ngee

    ReplyDelete
  34. Eja,
    Kalau tujuan utama kahwin lebih dari satu tu utk perkara 'itu' mmg lambat laun dia akan 'keletihan'. Takkan tiap2 hari dan malam nak buat projek aje. Lama2 mahu tercabut lutut hahaha.

    ReplyDelete
  35. Auntie Yan,
    Wsalam.

    Kesian pulak tengok jodohnya tak panjang. Muda2 dah menjanda.

    Kemi tak ngaku ada hubungan. Takpelah. Kita tunggu dan lihat.

    Siapalah yg nak cuba tu? Kalau org tu sesuai apa salahnya hehehe

    ReplyDelete
  36. MENTIBANG LAUT,
    Ha'ah artis baru.

    Baru bercerai ngeee

    ReplyDelete
  37. kakpah,
    Madu boleh dijadikan ubat yg mustajab. Tak nak cuba ke? hehehe

    ReplyDelete
  38. juliet,
    itu baru pakai sikit aje dari memori yg kita ada muahaha.

    Betulke you tergoda ni tengok ai di sebalik pokok teh tu? Itu belum lagi di sebelah kemri hahaha

    ReplyDelete
  39. ckLah,
    baru nak cover line sikit awak ni tak bagi can langsung huhuhu

    ReplyDelete
  40. PnConfused,
    ala dia ada belakon drama Nur Kasih hehehe

    ReplyDelete
  41. Catwoman,
    wsalam.

    Terima kasih berkongsi pengalaman tentang madu dan hidup bermadu. Mungkin awak boleh buat satu n3 mengenai ni kerana hanya mereka yg melaluinya saja yg benar2 faham keadaan sebenar.

    ReplyDelete
  42. haha.melayu tulen lah bang oiii.

    ReplyDelete
  43. GADIS COMEL,
    Bukan ada darah campuran ke? Hehehe

    ReplyDelete
  44. Kemi Sahak...??

    Bila sebut Nur Kasih baru boleh tangkap sapa dia tu..

    Remy Ishak rupanya...

    hahahahaha....

    Sy ni tak suka sangat baca pasal artis, suka tengok drama kat tv je... hehehe..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails