Wednesday, July 21, 2010

Isabella

Aku dan emak Adam sama2 menonton drama Isabella di Astro tadi. Org kata hebat citer ni mcm Adamaya. Minggu lepas aku sempat tengok dah kat hujung sebab anak2 sibuk tengok Upin dan Ipin. Emak Adam langsung tak dan tengok minggu lepas.

Tadi kami sama2 layan menonton mcm tengok wayang Day and Knight hari tu. Cuma popcorn aje takde sebab 2 bungkus yg aku beli di pasar malam Sabtu lepas dah habis.

Di hujung citer tu Isabella (lakonan Vanida Imran) ada menyebut kpd Rosyam Nor, "Kita jumpa di London!"

Emak Adam pun ajak aku pergi makan angin di London!

Ini yg lemah tengok drama yg shooting di luar negara ni. Takkanlah aku nak ke London. Kalau dgn emak Adam aje boleh tahan lagi tapi kalau sekeluarga, mahu kami kena puasa sampai hujung tahun nak kumpul duit.

psst - lain kali shooting ajelah kat NS atau Perak. Kat Seremban pun ada juga England Garden hehehe

58 comments:

  1. a.z.r.i.n.a.03.07.74
    nak ikut pergi England Garden ke? Awal bulan depan saya nak ke NS. Bolehlah kalau nk ikut hehehe

    ReplyDelete
  2. a.z.r.i.n.a no 2
    Yezza. Kali ini berjaya dpt no 1 sekali lagi. Berbaloilah tidur lambat malam ni.

    Kalau dpt no 1 utk kali ke3 berturut2 (makna no 1 utk n3 lepas ni) ada hadiah misteri menanti. Selamat mencuba.

    ReplyDelete
  3. LiFe KaMi,
    Cerita Isabella tu ke n3 ni? hahaha.

    Drama tu mcm boleh tahan utk layan jiwang. Skrg dah tak sempat nak baca novel alaf 21, jadi tengok drama ajelah ngeeeee

    ReplyDelete
  4. kih kih kih...wah,kt seremban ade england garden eh..cambest je bunyinya..ade pe je kt situ?

    ReplyDelete
  5. layan YB....
    sambil makan koci pun best gak....
    koci yang dah siap kopek tapi,,,

    ReplyDelete
  6. yb jgn tak tau kt n9 ada gak london..
    cuma..
    huruf 'on' tu di tukar huruf'ah'
    'LONDAH'... namo eh...
    dokek2 ngn lonek...
    he he he...

    ReplyDelete
  7. betul komen kak long tu
    dokek n9 ado gak LONDAH @london...hehehehhe ;p

    Taman England dokek s'ban... ;p

    ReplyDelete
  8. eh lupo lagi nak bagitahu Poland pun ado...aka Palong... hehehehhe...

    ReplyDelete
  9. ... dan kat Lavender Heights pun apa kurangnya !

    ReplyDelete
  10. mahu kami kena puasa sampai hujung tahun nak kumpul duit.


    tambah sebulan lagi puasa tu... errr..

    .
    .


    ai pun nak ikuuuuuuuuuuuuuuut


    :P

    ReplyDelete
  11. salam YB




    London ???
    Isabella ???

    Tak sempat lagi nak tonton ...

    ReplyDelete
  12. salam yb...

    mcm2 nama luar ade di m'sia..

    kt klang ada kg uganda..

    agak2 ada tak kg malaysia di sanun....

    ReplyDelete
  13. kg. New zealand ada kat pahang kalu tak silap...

    London-rasanya takkan merasa lah saya...

    ReplyDelete
  14. dapat gi lake garden pun ok kan,eheheheheeh.

    sesekali kenalah berjalan berdua saja,kembalikan kemesraan semula, bukan kata saya tapi kata pakar motivasi,ekeekkeke. Kak lina, kasik sepp sikit.

    ReplyDelete
  15. saya pun lom dapat nonton lagi siri tu...YB tak yah pi London mai datang PHILAHDELPIA yo..leh order cendol bus stand semangkuk..

    ReplyDelete
  16. maybe emak Adam maksudkan London yg lain kut. YB plak tak faham-faham so melepas la.hehe

    ReplyDelete
  17. kat Pangkor siap ada Great Wall of China lagi... Hahahahah :P :P

    ReplyDelete
  18. gi la berdua..anak2 tinggal..

    ReplyDelete
  19. Kat Pahang ada New Zealand..Kampung New Zealand..

    ReplyDelete
  20. salam yb

    Mau kasitau Paris pun ada di sabah
    (Kg Paris di sandakan)

    - selalu singgah tp x pernah komen

    Lin J...sabah

    ReplyDelete
  21. alorrrr..setakat London..YB..ape kecohnye..tak payah puasa smpi ujung tahun aihhh..posa bula Ramadhan pun dah cukup :P

    ReplyDelete
  22. aNiS,
    ha'ah kat Seremban ada England Garden. Saya pun tak pernah singgah situ huhuhu

    Tapi dulu ada sorang awek TESL masa saya belajar di US yg duduk di England Garden. Belum sempat nak usha kami dah tak satu u lagi hahaha

    ReplyDelete
  23. DrSinga,
    best jugak layan citer jiwang ni. Sambil nonton boleh peluk2 emak Adam ahaks.

    Koci dah kopek cepat habis. Kena makan yg belum kopeklah doc hehehe

    ReplyDelete
  24. kak long,
    Awal bulan depan saya nak ke sana lagi sbb nak hantar Afifah balik Serting. Nanti bolehlah saya bawa emak Adam ke London tu. Tapi kalau dia mengamuk saya cari kak long sbb ini semua idea kak long hahaha

    ReplyDelete
  25. sahromnasrudin,
    mcm tak berapa kenalah lagu tu dgn citer ni.

    Tapi layan jugaklah. Syiokkkkk

    ReplyDelete
  26. Eja,
    Dah dua org citer pasal london yg kat lonek ni. Nanti saya cuba ke sana. Ada apa2 yg best tak selain gedung herut tu hahaha

    ReplyDelete
  27. Eja lagi,
    Hebat NS ni. Ada England, ada London, ada Poland dan jgn lupa PILAHdelphia ngeh3x

    ReplyDelete
  28. al-lavendari,
    tak nak kalah juga tu hahaha

    ReplyDelete
  29. kts,
    ko nak ikut ke London jugak ke? Bukankah kita dah janji nak ke Bukit Tinggi? hehehe

    ReplyDelete
  30. en_me,
    nak raya esok banyaklah london ni . . . . . .

    London almond hehehe

    ReplyDelete
  31. pB,
    wsalam.

    Itulah saya beritahu emak Adam kalau jadi pelakon dpt pergi London. Paris pun mereka pergi jugak. Ni yg jeles ai huhuhu

    Minggu depan boleh tonton.

    ReplyDelete
  32. kakngah,
    elok jugak tu. Kat lendu ramai aweks UiTM hehehe

    ReplyDelete
  33. kak ct,
    wsalam.

    Tak dapat pergi luar negeri dapat letak nama tempat tu mcm yg kat luar negeri tu pun jadilah. Tapi siapalah yg letak nama Uganda tu? Tak glamer langsung.

    psst - Shell ada stesen kat situ ngeee.

    Setakat ni belum dengar lagi kg malaysia kat luar negeri.

    ReplyDelete
  34. shaliza,
    betul tu ada kg new zealand di Maran Pahang. Felda NZ sempena lawatan PM NZ ke situ lama dulu.

    Kalau ada rezeki sampailah awak ke London. Kalau tak pun boleh pergi Londah di NS atau Londang di Melaka. Kira mcm Londonlah hehehe

    ReplyDelete
  35. juliet,
    ko kenen nak suruh aku ajak ko ke lake garden ke? Ok weekend ni kita pergi sana ek? Kita naik kemri. Dah lama ko tak naik kemri kan? hehehe

    Emak Adam tanya ko nak sepp tu nak buat hi5 sekali ke? ngeee

    ReplyDelete
  36. ibuintan,
    minggu depan jgn lupa nonton. Dari pukul 9:30 - 10:30 mlm.

    Cukupke semangkuk aje cendol bus stand PILAHdelphia tu? Sekurang2nya 2 mangkuk baru puas. Awal bulan depan ingat nak singgah situ lah hehehe

    ReplyDelete
  37. Penyuk,
    takde maknanya bila Adam dan abg2nya belum tidur lagi masa tu. Kol 1 pagi baru mereka tidur. Aku pun dah ngantuk huhuhu

    ReplyDelete
  38. syah,
    tulah hebatnya org Malaysia ni. Xi Huan Ti mengambil masa begitu lama nak bina tembok besar tu tapi kat sini cuma beberapa bulan aje hehehe

    ReplyDelete
  39. Hamizah,
    Mcmana nak tinggal? Adam masih menyusu badan. Kalau bawa Adam yg lain mesti nak ikut.

    Kalau kami pergi Perth murah sikit tambangnya. Boleh tumpang rumah Hamizah kan? hehehe

    ReplyDelete
  40. relevan,
    hari tu pergi kg New Zealand nak cari buah kiwi tapi dapat buah sawit huhuhu

    ReplyDelete
  41. sally,
    masalahnya puasa bulan ramadanlah banyak belanja. Itu tak masuk raya lagi huhuhu

    ReplyDelete
  42. Lin J, Sabah,
    Salam kenal. Terima kasihlah selalu singgah sini walaupun baru kali ni komen.

    Oh ada Kg Paris di Sandakan ya? Di sebelah mana tu? Saya cuma ke Jalan Apas aje masa ke Sandakan dulu huhuhu

    ReplyDelete
  43. apa kata ko bawak mak adam gi london weight management je..lepak makan dalam tu

    ReplyDelete
  44. nk ikot jugak..!!!! nak ikot...!! nak ikot...!!




    haha.

    ReplyDelete
  45. HEMY,
    Pakej nak kuruskan badan kat London Weight Mgmt tu lebih mahal dari tiket nak ke London tau.

    Silap2 aku yg kena ke NY (bukan yg kat USA tu) utk rawat rambut aku yg akan gugur kerananya huhuhu

    ReplyDelete
  46. GADIS COMEL.
    Bukan saya tak nak bawak awak tapi nanti dot dot dot marah siapa yg susah? hehehe

    ReplyDelete
  47. kat ulu langat pun boleh shoot, ek....

    ReplyDelete
  48. Mak Su,
    Nanti saya nak cadangkan kat Rosyam Nor shooting kat Ulu Langat. Dekat sikit kalau tiba2 emak adam teringin nak pergi hehehe

    ReplyDelete
  49. ko ni suka gak e layan drama ni..

    ReplyDelete
  50. kakpah,
    layan drama sambil layan emak Adam hehehe

    ReplyDelete
  51. bukan london di lonek tu, tp londah di gemas tu,namo eh kg londah
    tukar londah jd london boleh gitu?

    ReplyDelete
  52. Eja,
    Eh ya ke? Habis yg kat Lonek tu apa nama kampung tu?

    Londah kat Gemas tu yg masuk simpang kiri sebelum sampai pekan Gemas kalau datang dari Gemencheh tu ke?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails