Monday, July 5, 2010

Berjumpa Dgn Tasik Merah Yang Glamer Itu

Semasa aku dan famili aku baru nak settle selepas mendapat meja di ikan bakar Umbai malam Ahad tu, tiba2 aku dapat satu sms.

Teks asalnya aku tak ingat sangat sebab aku dah padamkan tapi penghantar sms tu tanya samada aku kat Umbai ke? Nama dia dalam hp aku N*** Tasik Merah

Aku pun jawab ya. Mungkin dia tahu sebab dia baca blog atau fb aku sebelum aku sampai Umbai tu.

Aku tanya dia balik, "ko kat mana?"

Tak lama lepas aku hantar mesej tu ada seorg wanita melambai2 kpd aku dari meja sebelah. Dia bersama keluarganya - Darren dan MC serta pakcik dan makciknya yg datang dari Teluk Intan.

Tasik pun datang ke meja aku. Aku pun perkenalkan dia dgn emak Adam dan keluargaku yg lain. Tasik membahasakan dirinya A** kpd emak Adam. Aku aje yg panggil dia N*** masa mula2 kenal dulu. Kami pun cerita begitu mesranya seperti dah selalu jumpa. Inilah ajaibnya dunia blog. Kita dah tahu banyak tentang rakan blog kita walaupun belum pernah berjumpa.

Kalau tasik tak sms atau tegur aku malam tu, mampus pasti aku tak kenal dia. Dia bukan nak sangat letak gambar dia kat blog. Ala2 gadis ayu macam tu. Lainlah aku yg muka aku ni sentiasa enterframe bila ada peluang. Sebut pasal peluang mari aku tempek lagi satu gambar aku kat bawah ni. Gambar solo wei

Di tepi perahu nelayan di tebing Sg Umbai sebelum pertemuan bersejarah itu

Tasik seorg yg peramah dan ceria. Jangan percayalah kalau dia kata dia pemalu.

Dia mengajak kami singgah ke rumah dia malam itu. Tapi kami habis makan pun dah pukul 11:11 mlm. Lain kalilah ya. Kalau ko datang KL jgn lupa roger aku.

42 comments:

  1. 1st ker??????
    saja lama tak menconteng. Br turun dr puncak gunung tu semlm tp tak dating pn dgn member kita tu... jgn marah OZ...

    ReplyDelete
  2. hP YB rosak , tak leh balas sms ker?

    ReplyDelete
  3. ahahaha...jgn percaya lah kak tasek tu pemalu..dia punya gelak aje dh jd bukti..blom masuk acara merapu lagi tu..

    hahahahaha~


    kak tasek!! jg mare..ailebiu.. :P

    ReplyDelete
  4. lain kali...klu yb pegi melaka,kaklong saran kan cuba makan ikan bakar dekat ALAI pulak...
    best gak kat sana..

    ReplyDelete
  5. ekeke.. kaka tasikmerah ade buat entri pasal jumpa yb kat blog die

    ReplyDelete
  6. kuina,
    ya awak menjadi pengomen pertama arini.

    Saya pun lama tak menconteng kat tempat awak. Selalu nampak awak sibuk berkebun di fb hahaha.

    Berapa hari awak kat atas sana? Saya pun tak sempat jumpa dgn OZ aritu huhuhu

    ReplyDelete
  7. pB,
    tak rosak tapi belum ada jawapannya. Harap penerangan tadi memuaskan.

    ReplyDelete
  8. Ikan bakar di Umbai...hmmm...kecur airliur ni...dah lama tak ke sana...

    Bila jumpa kawan blog macam dah kenal lama kan? Sebab selalu baca kesah mereka...atau mereka kesah kita...kadang kita dah lupa tapi mereka ingat...

    ReplyDelete
  9. hanie,
    haah tijah pun dah bagi tahu aku tentang gelak gedik tasek tu hahaha.

    Malam tu dia control ayu tak gelak sgt sebab tempat tu ramai org. Nantilah bila kami dating lagi mungkin aku boleh dengar dia gelak kah kah kah.

    psst - ko nak join kami ke?

    ReplyDelete
  10. Seronot ye dapat berjumpa sesama rodong blogers ni yer..

    ReplyDelete
  11. tahu dah...beliau mmg bukan peseng pemalu..keh3

    ReplyDelete
  12. Tasik seorg yg peramah dan ceria. Jangan percayalah kalau dia kata dia pemalu.

    errr

    klu ko kata ko pemalu, lagila aku tak percaya


    hihihihi

    ReplyDelete
  13. hani!!!

    ko pernah kena sula tak...? hahaha...

    aku mmg pemalu ok... kan aku menyorok je bawah meja malam tu... hahaha...





    .

    ReplyDelete
  14. YB mmg ada tokoh jadi YB..cara amik gambo pun dh mcm iras YB tau huhuhuhu

    ReplyDelete
  15. kaklong,
    saya pernah juga cuba yg kat Alai tu. Boleh tahan juga tapi emak adam lebih minat yg kat Umbai tu. Itupun yg gerai no 1 tu. Malam tu meja semua penuh tapi dia nak juga yg kat situ. Itu yg jumpa dgn tasek hahaha

    Dah jodoh nak jumpa malam tulah agaknya.

    ReplyDelete
  16. Jard,
    haah. Aku dah baca malam tadi. Pendek aje sbb dia tak sempat snap gambar aku kot hehehe

    ReplyDelete
  17. Daun Bidara,
    Bolehlah weekend ni pergi sana. Kalau nak lagi dekat pergi Tg Bidara hehehe

    ReplyDelete
  18. aNie,
    kalau dah kecur air liur eloklah ke sana dalam masa terdekat ni. Ajak tasek sekali. Nanti dia boleh belanja awak hehehe.

    Rakan blog ni ramai yg kita tahu keadaan dia dan keluarganya dgn detail terutama yg rajin cerita kisah mereka. Tasek antara blogger awal yg saya kenal. Siap ada no hp dan emel dia hahaha.

    aNie saya belum kenal sangat ngeee

    ReplyDelete
  19. relevan,
    seronok tak terkata. Kalau selama ini usik mengusik di alam maya, bila jumpa tiba2 segan nak lebih2 hahaha

    ReplyDelete
  20. citahrudin,
    ko pernah jumpa tasek ke sebelum ni? Tapi aku rasa bukan dgn semua org dia peramah mcm bila jumpa aku. Serius aku cakap ni. Tak caya tanyalah tasek.

    ReplyDelete
  21. kts,
    aku ni tetap jejaka pemalu. Tapi tak tahulah bila jumpa org2 tertentu termasuk ko, tiba2 rasa malu aku tu hilang entah kemana.

    Ko pun apa kurangnya? ahaks

    psst - jadi tak nak jumpa petang ni? Nanti ko roger aku tau.

    ReplyDelete
  22. tasek,
    Sula jgn tak sula. Tapi panggil aku dulu sebelum ko sula si hanie tu hahaha.

    Banyaklah ko punya menyorok bawah meja malam tu.

    Aku sanjung 'keberanian' malam tu. Ai like hehehe

    ReplyDelete
  23. sahromnasrudin,
    alamak terlambat awak puji. Kalau malam tu awak puji gerenti saya ajak makan ikan bakar sekali hahaha

    ReplyDelete
  24. Gambar solo tu ai dah frame,:P

    ReplyDelete
  25. juliet,
    frame aje takpe. Jgn ko asap kemenyan sudahlah hehehe

    kts - saingan semakin sengit hahaha

    ReplyDelete
  26. amboi2....makan sampai tak ingat kawan dah! pas tu lalu je depan pintu rumah aku...!

    ReplyDelete
  27. aku setuju jer kalau tasik kata dia pemalu..
    sebab kami tiga serangkai ni sama jer.. TASIK - TINY - TIJAH... kahkahkah...

    .. tas, aku sokong ko wanita yg pemalu babe.. hehehe...

    tapi.. YB.. hang jgnla nk kata ko pemalu... licin priuk jonis ko balun... lagik nk kata pemalu?... warghkahkahkah..

    oppsss.... hihihihi....

    ReplyDelete
  28. waa.... saya dok verangan nak gi makan ikan bakar kat umbai, dah 10 tahun dah kot berangan tak sudah, bila Tasik Merah nak makan2 ngan saya ni huhuhu

    ReplyDelete
  29. sonata,
    takkan ko jeles pulak ek?
    tasik tu pun PR Melaka jugak mcm ko.

    Aku lalu rumah ko dah pukul 11:30 mlm. Aku syak samada ko tengah tengok bola atau ko dah tidur. Kan ko kata ko sibuk kemas rumah yg mcm tongkang pecah tu. Jadi aku tak nak lah kacau ko hehehe

    ReplyDelete
  30. TINY,
    banyaklah korang punya pemalu. Apapun ai like.

    Malam tu sempat aku dan tasik mengumpat tijah dan ko. Umpat sikit2 aje ngeeee.

    eh mana ada licin periuk jonis tu? Aku ada bukti masih ada makanan yg tak habis. Kepak ayam tu pun ada tinggal satu. Aku ingat ko yg nak habiskan rupanya ko tak makan pun yg itu. Aku ni malu nak tanya ahaks

    ReplyDelete
  31. Mak Su,
    Lamanya mak su berangan nak makan ikan bakar kat Umbai tu? Dah ada dua tempat kat situ. Satu tempat yg kami makan ni dan satu lagi restoran yg terapung tu.

    Mak Su roger aje tasik. Nanti dia bawalah mak su ke sana kalau mak su ke Melaka.

    ReplyDelete
  32. aku lama dah tak makan ikan bakau ni..

    ReplyDelete
  33. kakpah,
    dah lama tak makan ikan bakau sbb tak lalu atau takde yg nak bawak? hahaha

    psst - Tasik ada sebut pasal kakpah masa kami berjumpa tu. Ingat jugak dia kat kakpah tau hehehe

    ReplyDelete
  34. DrSinga,
    Jadi doktor tak boleh pemalu hahaha

    ReplyDelete
  35. abang dah baca entri dia tentang pertemuan awak dengan dia. katanya jodoh pertemuan di tangan tuhan !

    ReplyDelete
  36. al-lavendari,
    Betullah apa yg dia kata tu kan bang?
    Abg baca tak komen dari Tijah kat n3 dia yg sama? Lagi maut hehehe

    ReplyDelete
  37. tijah + tiny,

    aku cuma tanya, "ada jumpa tiny n tijah...?".

    banggggggggg......!!!!!!!! celah mana ngumpatnya tu...???

    aku karate kang!!!

    :p



    .

    ReplyDelete
  38. bagus bagus.. yg jauh kiter dekatkan.. yg dekat kiter rapat rapatkan.. kanns

    ReplyDelete
  39. tasek,
    alaa tak sportinglah ko ni. Aku saja nak provoke tijah dgn tiny tu. Dah lama mereka menyepi. Sibuklah konon ngeeee.

    Bila ko datang KL kita pergi lunch dgn mereka nak?

    ReplyDelete
  40. en_me,
    kena lagi rapat. Baru terasa kehangatannya hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails