Friday, June 18, 2010

Baru Ada Ummph

Adam dan emaknya bersama aku di ladang the di Sg Palas

Kali pertama aku dan isteriku ke sini lebih 20 tahun dulu. Hari ini kami dtg lagi dgn Adam.

Malam ni kami makan masakan emak Adam dan Atikah - sayur2an segar dari ladang. Licin kami makan.
Sent via BlackBerry from Maxis

38 comments:

  1. sedapnya makanan yang segar kannnn......

    ReplyDelete
  2. Wahh... gembiranyaaaa ...

    Tidur kat atas gunung , sejuk !

    so, takyah kejar-kejaran kann..kanns

    hahahaha

    ReplyDelete
  3. "adam tido awal tau...sok pg kan adam nk g jln2...kan adam...kan..."

    ReplyDelete
  4. zonaku,
    sayur2 yg kami makan tadi rasa fresh. Kalau hari2 dpt mcm ni kan best hehehe

    ReplyDelete
  5. zonaku lagi,
    tahniah ko dpt jadi yg 1st dan 2nd malam ni. Aku nak buat posting yg panjang susah sikit sbb pakai blackberry. Malam ni baru dapat gunakan pc sbb ada line ngeeee

    ReplyDelete
  6. LiNda,
    Sejuk2 ada emak Adam takpe. Boleh dia panaskan hehehe

    Haah tak payah kejar2an. Menyerah aje kah kah kah

    ReplyDelete
  7. kak ct,
    Adam susah nak tidur walaupun siang tadi dia tak tidur. Teruja pergi tempat baru yg tak pernah dia sampai agaknya.

    Ini baru dia nak ditidurkan oleh emaknya huhuhu

    ReplyDelete
  8. wah, dating dan imbasan kali pertama... ;p

    ReplyDelete
  9. Eja,
    bukan dating tapi honeymoon hehehe

    ReplyDelete
  10. Eja lagi,
    teh strawberi ada. Teacino pelbagai rasa pun ada, Lemon tea ada. Pendek cerita macam2 teh ada.

    Jemputlah ke rumah kalau nak menikmati teh2 ini hehehe

    ReplyDelete
  11. dulu honeymoon bdua

    sekarang bukan berdua la, tapi.....hehe

    ReplyDelete
  12. zaren,
    setiap kali kami naik atas ni tambah anak seorg lagi hehehe

    Cuma kesian Haikal dan berumur 9 tahun baru kami naik sini. Adik dia pun dah nak 2 tahun.

    ReplyDelete
  13. udara segar makanan pun segara .. lepas ni YB pun segar bugar hehe

    ReplyDelete
  14. Salam,
    lama tak menyinggah d blog ni..
    patutlah rasa fresh je..hehe

    ReplyDelete
  15. Salam YB.....

    B`untung dpt makanan yg fresh di atas CH.

    Hari2 makan yg fresh, sure sihat.

    :)

    ReplyDelete
  16. tak tau apa nk komaen...

    tapi...


    nk ucapkan...

    happy holiday..!
    adaaaa... ummpphhh..!
    hehehe..!

    ReplyDelete
  17. takpa, saya tak cari sayur, saya cari petai... hahahahah :P :P

    last time pegi sana, incik Firdaus borong petai sampai dua tandan... Giloss sangat okeh?? Mueheheheheh :P :P

    Tapi plan makan malam kami kat sana esok adelah stimbot... Sayur sahaja akan dibeli kat atas tu... Lain suma bawa dari rumah... Heheheheh :D :D

    ReplyDelete
  18. zino,
    kalau balik KL jadi segar elok sbb minggu depan banyak kerja nak buat. Jgn balik nanti jadi melepek sudahlah huhuhu

    ReplyDelete
  19. Jaja,
    Fresh udara dari gunung. Udara kampung kat Pontian pun fresh jugak.

    psst - kerepek pisang kalau ada lagi bolehlah poskan ke KL hehehe

    ReplyDelete
  20. kakpah,
    petai ada banyak yg org asli jual dlm perjalanan masa nak naik ke sini tapi tak beli sbb tak bawa lesung dan belacan huhuhu

    ReplyDelete
  21. YB tunjukkanlah gambar masa datang ke sini berdua dgn kak Lina dulu. Lepas tu letak gambar bertiga dengan Adam di sebelahnya. Lepas tu, buat kuiz 'Cari Perbezaan dalam gambar' untuk rakan bloger. Siapa dapat mengesan perbezaan paling banyak, hadiahkan uncang teh stroberi..




    Hi..hi..
    (Baik-baik menuruni bukit!)

    ReplyDelete
  22. Catwoman,
    wsalam.

    Elok makan makanan terutama sayur2an segar ni. Tapi hari ni kami dah nak balik. Lepas makan sayur yg kurang fresh semula huhuhu

    ReplyDelete
  23. kak long,
    tak kisahlah kalau tak tahu nak komen apa sebab takde apa cerita sangatpun n3 kali ni.

    Kami berilek rilek di atas ni.

    ReplyDelete
  24. syah,
    petai ada banyak masa kami datang tu. Geram juga nak beli tapi tak bawa lesung dan belacan utk buat sambal belacan. Kalau makan begitu aje tak best.

    Sampai 2 tandan banyak tu. Makan sendiri aje atau bagi org sebahagiannya?

    Awak duduk kat mana? Best kan kalau masak sendiri. Ikut citarasa kita. Kali kami duduk apartment boleh masak sendiri juga hehehe

    Selamat datang ke Cameron Highlands. (mcmlah saya org sini hehehe)

    ReplyDelete
  25. ckLah,
    Satu cadangan yg baik tapi bahaya! Nanti banyak sangat perbezaan yg rakan2 boleh kesan huhuhu.

    Sesiapa nak teh strawberi tak payahlah masuk peraduan cari perbezaannya itu. Boleh datang ke rumah saya sementara stok masih ada hehehe

    ReplyDelete
  26. selamat dating!!!
    (ke...dah balik ni??!!)

    ReplyDelete
  27. sg palas tu celah mana bang...? he he.


    .

    ReplyDelete
  28. nak komen tapi dah balik dah....


    jagung mutiara tak beli ke ?

    ReplyDelete
  29. err.. sy pun teringin nak tengok gmbr 20 thn yg lepas..
    .
    .


    takkan takde kot??

    errrr.. tak baik kedekut tau... tunjuk laaa :P


    terima kasih

    ReplyDelete
  30. bercuti kat CH... sekejap sejuk sekejap panas laaa

    ReplyDelete
  31. DrSinga,
    Sempat lagi kami dating sampai pukul 3:30 ptg kat Cameron.

    ReplyDelete
  32. tasekM,
    Sg Palas tu salah satu dari ladang Teh Boh. Ianya lepas pekan Brinchang kalau datang dari Tanah Rata. Ada pusat penerangan pelancong dan kilang teh kat situ.

    ReplyDelete
  33. a.z.r.i.n.a
    masa awak komen smlm kami dalam perjalanan turun.

    Ada beli jagung mutiara. Jemputlah ke rumah kalau nak rasa. Esok kot baru nak rebus. Hari sibuk dgn macam2 program ngeeee

    ReplyDelete
  34. kts,
    ya ke awak nak tengok gambar 20 tahun dulu? Mesti awak tergoda nanti mcmana emak Adam tergoda masa tu kah kah kah.

    Nantilah kalau jumpa awak saya tunjukkan. Itu pun kalau jumpa gambar2 tu hehehe

    ReplyDelete
  35. Shifu,
    Haah malam sejuk siang lepas pukul 11 pagi mula panas huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails