Sunday, May 2, 2010

Ramainya Orang (Melayu) Di Jakel

Ada jualan murah di Jakel Shah Alam sempena pembukaan cawangan terbaru di Seksyen 7. Jurujual di sini cakap harga di sini lebih murah dari di cawangan lain walaupun semua tempat sedang berlangsung jualan murah.

Punyaalah ramai manusia sampai nak jalanpun susah. Orang kita ni pantang dengar ada sales!

Student UiTM yg nak kerja parttime utk 2 bulan semasa cuti semester ni bolehlah memohon. Gaji pokok RM850/bulan.
Sent via BlackBerry from Maxis

35 comments:

  1. sempat buat promosi free utk JAKEL hehe

    ReplyDelete
  2. aku penah dengar je jakel...tak penah masuk or beli

    ReplyDelete
  3. Salam YB,
    YB tak buat sumbangan kat jakel semalam untuk mak adam? :)

    ReplyDelete
  4. berebut nak beli baju raya!

    ReplyDelete
  5. ada kedai kain kat Senawang baru buka tiga bulan dah buat jualan setengah tahun ... pun ramai orang berpusu-pusu !

    ReplyDelete
  6. Jard,
    Sebelum ke Jakel tu kami ke Stadium Melawati dulu. Aku kopak >RM200 huhuhu.

    Ini semua pengaruh dari ko lah ni ngeee

    ReplyDelete
  7. zino,
    kebanyakan peniaga kain dan langsir yg besar2 adalah org Cina atau India. Jadi bila org kita mcm Jakel ni buka kedai dgn harga yg bersaing, saya tak keberatan memberi publisiti.

    Siapa lagi nak tolong org kita kalau bukan kita juga ngeeee

    ReplyDelete
  8. HEMY,
    Jakel ini bermula di Segamat beberapa tahun dulu. Aku pernah bawa emak Adam dan famili aku ke Segamat semata2 nak pergi kedai kain mereka ngeh3x

    Skrg mereka dah ada banyak cawangan termasuk di KL, Tg Karang dan yg terbaru dan terbesar di Shah Alam.

    Kalau ko nak beli kain utk baju raya bolehlah cuba bandingkan harga dgn Jakel.

    ReplyDelete
  9. Atikah,
    wsalam.

    Semalam tak sempat nak buat sumbangan utk emak Adam. Hari ini baru kami pergi shopping sakan di Shah Alam. Kalau rajin nanti saya buat satu n3.

    Tghari dan malam ni emak Adam tak payah masak. Saya beri cuti sempena hari pekerja hehehe

    ReplyDelete
  10. sI tEDI,
    berebut2 dan berpusu2. Maklumlah org baru dapat gaji.

    Bukan setakat baju raya tapi langsir dan cadar juga hehehe

    ReplyDelete
  11. al-lavendari,
    org berniaga ni kena pandai buat gimik. Itu sebab kedai kain tu laku.

    Abg tak bawa mak ngah ke situ ke?

    ReplyDelete
  12. Salam YB.....

    Byk ke Mak Adam shopping di Jakel tu? Jualan murah, tentu ramai yg que nak m`beli, kan YB.

    Tapi aku tak gemar ke tempat org ramai b`duyun2 cenggini, aku mudah pitam. Serious, aku tak akan pegi even ada jualan harga runtuh tahap gaban, aku tak akan m`langkah masuk.

    Huhuhuhuhu.....jimatkan duit incik hubby aku kan sbb ada bini mcm aku. Tak shopping masa jualan murah.

    :)

    ReplyDelete
  13. Catwoman,
    Wsalam.

    Boleh tahan jugak. Habislah dekat 400 hinggit huhuhu

    Kalau kena q nak membayar tu saya tak kisah sgt. Semalam ada seorg kakak tu selamba aje potong line. Takde kesedaran sivik betul.

    Saya pun tak suka tempat bersesak2 mcm tu. Emak Adam kalau takde yg nak dicari dia boleh pening kalau pergi tempat sesak. Tapi semalam ada tujuan yg dia gemari ok aje pulak tu ahaks.

    Awak tak pergi tempat jualan murah tapi beli kat tempat yg ada kelas. Samalah jugak habiskan duit hubby hehehe

    ReplyDelete
  14. bila fikirkan kos nak tempah baju..tak jadi la nak gi jakel nieh. no way...huhuhu...

    ReplyDelete
  15. sha,
    selalu beli pakaian dah jadi aje ke?

    Kos nak tempah baju kat KL ni mmg mahal. Emak Adam selalu buat kat kampung - tempat kakak dia. hehehe

    ReplyDelete
  16. aduuhhh... bab nk berimpit ngan org ni mmg lemah ooo...

    kagum dgn semangat org yg buleh layan sale.. saya tak tahan nk sesak2, mula la timbul malas.. huhuhu..

    dh set date, venue and time ngan tij.. roti canai jer kan kan kan... hahaha...

    ReplyDelete
  17. TINY,
    mengikut kajian rambang yg aku jalankan bagi setiap wanita yg tak suka berhimpit2 utk sesuatu sale, ada 5 wanita lain yg sanggup berbuat begitu termasuk 4 org yg tak rela berhimpit kalau bukan utk pergi ke jualan murah.
    Pendek cerita sale punya pasal wanita sanggup bersesak2 hehehe

    Tij dah roger aku tadi. Tempat tu mana ada roti canai. Aku tumpang makan cabonara dan ayam rosmerilah nampaknya ngeee

    ReplyDelete
  18. bila dah kesana ramabanglah mata mata nih
    hisss...jd mata kumbang pulak nanti
    beli dah siap ajelah..

    ReplyDelete
  19. Eja,
    kena ada disiplin diri yg kuat kalau ke tempat mcm tu.

    Emak Adam beli langsir semalam. Nak jahit sendiri. Dari dulu mmg dia buat langsir sendiri. Nak beli yg dah siap lagi mahal huhuhu

    ReplyDelete
  20. antara tempat yg paling aku suka

    .
    .
    .


    kedai fabrik

    ..
    .


    errr.. hari ni dah takde sales lg ke??
    alaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  21. gi beli baju raya yek...?



    .

    ReplyDelete
  22. kts,
    aku tahu. Ko mmg minat menjahit dan menyulam. Dan hasil kerjatangan ko tu mmg cantik. Tak hairanlah ko minat kedai fabrik.

    Kan aku dah ajak ko kat shoutbox ko kalau ko nak ikut kami. Itu bukan ajak2 ayamlah.

    Jakel masih ada sales sempena ulangtahun mereka tapi taklah semurah mcm yg kat Shah Alam tu ngeee

    ReplyDelete
  23. tasek,
    aku raya ni pakai tshirt aje.

    Semalam beli langsir. Sejak pindah rumah skrg tak pernah tukar langsir huhuhu

    ReplyDelete
  24. Ada yang dah mula untuk Shoping raya ke ni?..

    ReplyDelete
  25. Ada yang dah mula untuk Shoping raya ke ni?..

    ReplyDelete
  26. relevan,
    bila dah ada sales org bukan kira raya lama lagi ke tak. Kebetulan ramai yg baru dapat gaji hehehe

    ReplyDelete
  27. err ni mesti dapat kain ela free dari Jakel ni sbb promote kan kan YB kan

    ReplyDelete
  28. Che'Pit,
    tak dapat pun. Setakat tolong promote sykt kain org kita.

    Che'Pit tolonglah khabarkan kat tauke Jakel tu. Nanti kalau dapat kain ela free kita bagi dua ngeh3x

    ReplyDelete
  29. adeyy..tobat la nk g tmpt sesak2 camtu..

    ReplyDelete
  30. hanie,
    alangkah bagusnya kalau semua wanita mcm ko ni. Taklah kami kaum lelaki ni memendam rasa ketika menunggu isteri shopping hehehe

    ReplyDelete
  31. YB, sebut pasal Stdm Melawati before.... nyumpah sakan sebab pegi time pagi berasak parking dgn org2 ujung kampung, hulu2 dunia yg sakan nak kepasar pagi tepi stadium.... pekena meehun sup kat luar stadium, senmpat try kopi/teh percuma sejuk dada kejap..... tu pun rabak dekat rm200 gak..... saje layan isteri, kumpul sudu garfu...... cadar pun dah kena berganti...... yg hepi dapat jumpa spender extra-large brand piarr kardin... huhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  32. sy adalah salah satu spesis orang melayu yang sukar utk dilihat di mana-mana, kerana banyak kekurangan :(

    rugi plaks rasanya, orang dok update lemari, saya dok tengok lemari :(

    ReplyDelete
  33. wakil AB,
    siapa suruh pergi pagi masa ada pasar tani tu? Nasib ada kopi/teh free utk sejukkan dada. Saya pun sempat minum Vico sejuk free. Dua cawan lagi bantai. Lepas tu minum kopi tongkat Aliyg free tu pulak hehehe

    Sekali sekala berbelanja utk keluarga apa salahnya. RM200 tu baru gaji sehari ngeeee

    Yg penting isteri awak happy!

    Tak perasan pulak spender XXL tu.

    ReplyDelete
  34. Mak Su,
    jgnlah merendah diri sangat. Semua org ada kelebihan dan ada kekurangan masing2.

    Apakata lepas ni maksu pulak update lemari maksu.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails