Friday, May 21, 2010

Adam Kena Cucuk

Adam tak nangis semasa dan selepas dicucuk di peha kirinya (yg berplaster tu)

Hari ini aku dan emak Adam membawa dia ke hospital tempat dia dilahirkan 20 bulan dulu utk suntikan 5 dlm 1.

Harap dia tak demam.
Sent via BlackBerry from Maxis

27 comments:

  1. eh eh.. sama plak nasib aku ngan adam arini.. KENA CUCUK...

    aku tak nangis tau... hahahaha..

    dan harap2 aku tak demam jugaks.. kehkehkeh.. (TAPI AKU MC hari nih!!!).. hihihi..

    ReplyDelete
  2. beraninya adam tu..

    harap2 tak demam lah kan..

    yang pasti...

    kalau dia nangis...maknanya ayah dia pun nangis jugak le dulu huhu

    ReplyDelete
  3. Salam..
    bagus adam yaa...tjk mancho gituu..:)
    Moga Adam kuat..tk demam..:)

    ReplyDelete
  4. TINY,
    haah sama2 kena cucuk. Tapi Adam kat peha. Ko kat b*nt*t keh keh keh.

    Takkan dah tua bangka mcm ko nk nangis? Buat malu kat Adam aje. Dia pun tak nangis lalala

    Aku doakan ko tak demam. Weekend demam takde maknanya. Bukan boleh dapat MC atau carry forward MC tu hehehe

    ReplyDelete
  5. zaren,
    bukan soal berani kerana dia pun tak tahu nak kena cucuk tadi sbb dia kecil lagi.

    Setakat ni takde tanda2 nak demam. Tapi emak dia dah beri ubat demam sebagai langkah berjaga2.

    Dah banyak kali kena kena cucuk dan selalunya tak nangis. Kalau nangis pun sekejap aje. Jadi ayahnya tak perlulah nak nangis hehehe

    ReplyDelete
  6. Pn Kartini,
    wsalam.

    Alhamdulillah walaupun badan dia kecil tapi dia kuat dan tahan lasak. Berat dia dah naik walaupun sepatutnya dia lebih berat dari itu kalau ikut geraf. Yg penting dia sihat.

    ReplyDelete
  7. aik!!!!
    cucuk masa 20 bulan??!!
    hehehe...mak adam dan bapak adam lupa lah tu masa 18 bulan ya....??

    ReplyDelete
  8. hehehheeee.... kan! korang lupa jadual dia ker??????



    er..... kene cucuk?????

    aku sangat ngelat!
    ari tu kami patut amik vaksin h1n1, aku cuba ngelak sbb x suka jarum.

    skali dah abes, nyesal lak x amik... kene tgu lps derma darah jun nanti la gayanya ni... dah la aku selalu kene kerja kat tempat crowded huhuhuhuuu

    ReplyDelete
  9. DrSinga,
    Haah 20 bulan baru cucuk booster.

    Bukan sbb lupa tapi setiap kali nak bawa dia ke hospital dia kurang sihat. Masa dia sihat ayah dia pula outstation huhuhu

    Any adverse effect ke doc kalau lambat 2 bulan?

    Doktor kat sini tadi tak kata apapun.

    ReplyDelete
  10. zonaku,
    kami tak lupa jadual terutama emak Adam. Dia cukup particular. Kali ni dia dah bising sebab lambat pergi cucuk.

    Org kerja hospital mcm ko ni pun takut jarum ke? Ini macam polis takut pistol kah kah kah.

    Ko kena lebih berhati2lah semasa kerja kerana ko belum ambil vaksin tu. Ko pakai mask ke masa kerja dan keluar jalan? Kalau ko pakai mcmana aku nak kenal ko bila jumpa nanti? ahaks.

    ReplyDelete
  11. Alahaiiii Adam yg comel tuuuu...
    Adam tak nangis kan....
    Adam anak yg baik2 kan....
    Be good to mak & ayah ye, Nak ye...

    :)

    ReplyDelete
  12. abahnye tk cucuk skali ke?

    ReplyDelete
  13. Salam YB ..

    Adam budak baik tak nangges kena cucuk . Emak si Adam pun sama tak nangges bila kena cucuk ...opps !

    ReplyDelete
  14. adam tu buat2 senyum je..yb dah gertak awal2.

    ReplyDelete
  15. adam kuat macam abah dia hehe

    ReplyDelete
  16. YB....

    Baru aku perasan yg nama Aqif dan Adam hampir serupa w/pun ada sedikit p`bezaan. Td aku ada baca n3 lama ttg Adam....

    Aqif = Mohd. Aqif Hakimi
    Adam = Muhammad Adam Hakimi

    :)

    ReplyDelete
  17. Catwoman,
    Ramai org kata Adam comel sbb badan dia ramping aje. Dalam 6 beradik cuma Adam dan Atikah aje yg comel hehehe

    Adam jarang nangis kalau kena inject. Bagus budak ni.
    InsyaAllah dia jadi anak yg baik.

    ReplyDelete
  18. meo188,
    yes go go caiyok!

    NL,
    dia control macho tahan sakit tu hehehe

    ReplyDelete
  19. kakpah,
    amin. Ramai yg kata Adam pandai nanti dia pandai betul

    Teja,
    doktor tu cuma cucuk budak2 aje. Kalau ayahnya nak cucuk kena cari nurse yg cun wakaka

    ReplyDelete
  20. LiNda,
    wsalam.

    Adam mmg budak baik. Terjadinya dia pun sbb emak dia kena cucuk hahaha

    MENTIBANG LAUT,
    kalau saya gertak lagilah kuat dia menangis. Pasal dia tahu nak diambil gambarlah dia senyum tu hehehe

    ReplyDelete
  21. zino,
    abah dia kuat makan. Kalau Adam nak makan mcm abah dia mungkin berat badan dia boleh bertambah ngeeeee

    ReplyDelete
  22. Catwoman,
    haah samalah kecuali 3 huruf ditengah tu. Ramai juga kanak2 sebaya dgn Adam yg hampir sama nama dgn dia. Sekarang ni kan ramai org suka letak nama anak Muhammad Adam ....

    Bila ko nak bawa Aqif dtg KL main dgn Adam?

    ReplyDelete
  23. give me 5 adam


    .
    .


    kita serupa.. akak pun tak nangis bila kena cucuk :P


    errr... ye kot...

    ReplyDelete
  24. kts,
    Adam bagi akak 10 terus.

    .
    .
    .

    ya ke akak tak nangis bila kena cucuk? akak kuat yeaaaa

    psst - akak jgn nangis bila putus cinta tau hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails