Friday, October 16, 2009

Salam Terakhir

Mungkin ini n3 saya yg terakhir untuk satu masa yg saya tak tahu berapa lama. Saya berharap ada kesempatan untuk saya menulis lagi tetapi jika ditakdirkan saya terpaksa berundur selamanya, seribu kemaafan yang saya pohon dari rakan2 sekalian.

Berat hatiku untuk mengucapkan selamat tinggal tetapi . . . . .

59 comments:

  1. janganbegitu..
    kepulanganmu dinanti..

    ReplyDelete
  2. ala sodihnye dengar, eh, baca...

    tak palaa YB, buat dulu apa yang penting... Ada masa lapang nanti, jenguklah kami kat sini ye? :D :D

    ReplyDelete
  3. "jangan kau ucap selamat tinggal....."

    apapun all the best...

    ReplyDelete
  4. nape ni YB?
    jgn tinggal dakuuuu
    jgn gitu, ada masa, teruskan menulis

    ReplyDelete
  5. YB...
    Tgh seronok mbc blog ni, dh nak berhenti pulak...
    Sdr YB nak ke mana....
    Selamat Berhibernasi.

    ReplyDelete
  6. ha? real ke ni YB?

    mcm x best je

    x pe lah moga suma kan baik-baik saje

    ReplyDelete
  7. salam..
    babpe ni YB?...postlah n3 walau 3 baris sekalipun...

    ReplyDelete
  8. tiada dusta antara kita
    jgn kau ucap selamat tinggal

    err..harap² ayat ni bukan dr seberang.kalu tak, tak pasal² kena buluh runcing.hik3..

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  10. zaren,
    Kalau dah begitu suratannya.

    Uncle harap kepulangannya ditunggu dgn senyuman bukan tangisan.

    syah,
    Kalau ko rasa sedih aku lagi sedih. Tapi apakan daya. Kalau lapang2 aku jenguklah korang.

    psst - kalau ko windu kat aku ko tahu mcmana nak hubungi aku.

    kuina,
    All the best to you too. Jadi ke ko nak ke KL? Roger aku sblm ko sampai tau.

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  12. aiks, tkkan le sbb aku lama tk komen kat sini ko nak tutup blog, YB? jgn la mcm tu... ko tau kn aku syg blog ni mcm aku syg ko... mihahaha

    ReplyDelete
  13. Salam YB.

    Sesuatu yang berlaku mesti ada sebabkan...

    Mungkin ini terbaik buat YB .
    so..

    Saya doakan moga yang baik dan terbaik menjadi milik YB sekeluarga.

    Kalau ada masa..jengahlah ke blog saya dan beri komen . Saya suka dan sangat menghargai komen dari YB .

    ReplyDelete
  14. kalau tersesat naik atas gunung ni...call aku tau.

    ReplyDelete
  15. ikan emas,
    tetapi biarlah masa yg menentukan

    Rozita,
    Takde apa2.
    Saya tak tinggalkan sesiapa kerana saya masih setia di sini.
    Akan ku cuba mencari masa yg terluang.

    ckLah,
    Haah dah banyak kali wasiat tak padam2 pulak org ni huhuhu

    ReplyDelete
  16. ragbar,
    Eloklah berhenti masa org tengah seronok baca. Kalau org dah tak suka baca, teruskan pun takde maknanya.

    Saya tak kemana2. Saya akan terus melakukan perkara2 yg saya lakukan sekarang kecuali blogging.

    citahrudin,
    reallah walaupun cuma di alam maya.

    Terima kasih kerana mendoakan yg terbaik utk saya.

    ReplyDelete
  17. nahmy,
    cadangan yg baik. Nanti saya cuba buat yg short and sweet.
    Awak jgn lupa baca dan komen tau

    PenyuBiru,
    Aku tahulah ko raja kareoke opis ko hehehe
    Apapun aku nak ucap selamat tinggal. Di lain kesempatan kita berjumpa lagi

    ReplyDelete
  18. Teja,
    kenapa delete komen ko yg pertama tu?

    Aku dah nak bawa diri baru ko nak pujuk. Sayang semuanya sudah terlambat! Kalau ko syg blog ini mcm ko syg aku maknanya tak syglah tu huhuhu

    ReplyDelete
  19. YB, bkn yg prtama je aku delete, yg ke 2 pun delete jugak.... akhir2 ni mcm trkedu je nk brcakap ngan ko.... agaknye aku tgh angau kot.... hehehe

    jgn le pegi YB, klu ko nk pegi jugak, bawak aku skali. ko tau kn aku syg giler kat ko... huhuhu!

    ReplyDelete
  20. LiNda,
    Sebab tak semestinya -ve.

    Saya sedang mengembangkan usaha duniawi saya ke bidang2 lain yg menuntut saya memberikan masa utk bidang2 baru di samping bidang sedia ada.

    Usaha utk akhirat juga saya tak boleh abaikan kerana kita semua akan ke sana satu hari nanti.

    Keluarga dan masyarakat juga memerlukan perhatian dan masa.

    Maaflah kalau panjang komen balas ni.

    Saya akan ke blog awak dan juga kawan2 lain kalau masih berkesempatan.

    ReplyDelete
  21. ONE ZABA,
    Ya hidup ini penuh dgn pilihan. Semoga pilihan kita tepat.

    ONE ZABA lagi,
    kalau aku nak naik sana, sebelum sesat lagi aku dah call ko. Ko ready lah apa yg patut hehehe

    ReplyDelete
  22. nk ekot leh tk YB? hehehe... sana sejuk, best...

    ReplyDelete
  23. Teja lagi,
    Ko dah termakan sirih yg berjampi tu. Nanti aku bagi penawarnya tapi bukan skrg sbb aku pun suka tengok ko angau.

    Takkan nak bawak ko sekali aje. Aku nak bawak banyak kali naik exora muahaha

    ReplyDelete
  24. Teja lagila,
    ko nak ikut aku pegi Cameron? Aku takut sultan murka kat aku.

    psst - tapi kalau ko nak ikut aku pergi Cameroon boleh ngeh3x

    ReplyDelete
  25. aku tk kisah klu yb nk bawak banyak kali... asal minyak ngan monthly payment yb bereskan.... hehehe

    ReplyDelete
  26. Teja lagilagila,
    Setakat minyak bagi org yg dulu kerja tauke minyak tu apalah sgt (kataku cuba2 berlagak kat ko ngeh3x).

    Monthly payment kena prorated berapa hari aku pakai hehehe

    ReplyDelete
  27. huhuhu.... bg ruang kat org lain plak arrr YB, aku dh letih... nk bobok

    ReplyDelete
  28. Semoga YB dan keluarga sentiasa bahagia dan mendapat keredhaanNYa...

    Kalau agak2 nak sambung balik blogging, janagn lupa jenguk blog KM :)

    Terima kasih kerana sudi menjadi teman KM di alam maya...Ada rezeki, boleh jumpa di dunia sebenar pulak... :)

    Insyaallah...

    ReplyDelete
  29. salam dari aku - tapi aku takkan beri salam terakhir untuk ko...

    apa2 pun - senang2 ko roger aku ye!

    ReplyDelete
  30. alamak...baru je nak berkenalan dengan YB. Hmmm...all the best ye! (link masih di blog sha)

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. no matter what happened... keep in touch...

    takkan hilang blogger yang tegar..!

    from Naqeeblukhman

    ReplyDelete
  33. Teja,
    Ko ni asyik bobok. Malam bobok, siang bobok. Nak jadi sleeping beauty ke? Nanti aku hantar putera katak cium ko ngeh3x

    Na Shari,
    Terima kasih di atas doa ikhlas KM tu. Saya pun doakan yg terbaik buat KM sekeluarga.

    Kalau ada masa saya akan cuba jenguk blog awak dan rakan2 lain meskipun saya dah nak buat n3 baru.

    Terima kasih kerana KM pun sudi menjadi teman saya walau seketika cuma.

    ReplyDelete
  34. sonata,
    Salam awak saya sambut walaupun bukan yg terakhir. Awak teruskanlah blogging supaya saya boleh ikuti perkembangan awak hehehe

    NL,
    Keep in Touch n Go ke?
    Ok awak tahu mcmana nak hubungi saya.

    Saya bukan blogger yg tegar. Oleh itu tidak hairan kalau saya boleh hilang....

    ReplyDelete
  35. salam yb..
    smga Allah SWT plhara sdr sklrga.

    ucapan 'slm trakhir' - berat diungkap, berat juga menerimanya..

    apapun, psti ada sstu yg mdorong sdra mbuat kputusn itu..

    jk sdra sbenarny tpaksa 'bhenti ntah smpai bila' - atas urusn ibadah kdp-NYA (mgrjakn haji, misalnya), teman doakn smga Allah SWT memelihara ksihatan & kslamatn sdra, serta mbimbing sdra mcapai hj yg mabrur.

    jk urusn pkrjan yg myekat sdra utk brblog, smga tumpuan & sgla yg dkerjakn itu, akn bjya n sempurna hndaknya.

    jk ada hal2 lain, teman tetap doakn smga DIA mberikn yg tbaik buat sdra..

    apapun, smga silaturahmi yg tjalin sesama rkn blogger tetap utuhn harmoni..

    wslkm.

    ReplyDelete
  36. amal,
    Wsalam. Semoga Allah memelihara amal sekeluarga.

    Jawapan kpd soalan2 amal ada dlm komen balas saya kpd rakan2.

    Terima kasih atas nasihat dan keperihatinan amal. Semoga kita bertemu lagi di lain ketika. Jika tidak di dunia, harapnya di sana.

    ReplyDelete
  37. alamak...ko marah sbb aku amik pekataan YB tu ke bang? huwaa!

    ReplyDelete
  38. arek mareng di?? teja tu nak ikut sgt..bwak la sekali..cian dia..hehe..byk kosong lg YB..huhu

    ReplyDelete
  39. YB.....

    Ko biar betul? Apasal ekkkkk?

    I still believe,some day you and me......-> Mariah Carey

    I can`t live if living is witout you.....-> Mariah Carey

    Dah tak tahu nak nyanyi lagu apa lagi dah kat ko supaya ko tak quit blogging,YB.

    Apa pun, I wish u all the best.

    ReplyDelete
  40. Tijah,
    Itu pun ya! muahaha

    Takde lah Jah. Aku nak menumpukan kpd perkara2 lain dlm hidup. Kalau ada masa mungkin aku buat n3 sekali sekala.

    MENTIBANG LAUT,
    Arek balik kampung nandur jagung.
    Ko jgn risau. 28hb nanti aku bawalah dia ngeh3x

    Zyma,
    Apasal ko tak nyanyikan aku Usah diucap Selamat Tinggal?

    Terima kasih atas ucapan yg juga doa tu. Aku pun doakan yg terbaik utk ko sekeluarga.

    We have each other's contact. Do contact me when you are free. Adious my friend huwaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  41. bizi sgt agaknya yb.... tak apalah, uruskan yg penting dulu, dan moga kita tetap kawan walaupun secara siber

    ReplyDelete
  42. Mak Su,
    Kalau kita tanya org semua akan kat bz. Saya ada beberapa usaha yg baru nak dimulakan dan memerlukan tumpuan yg lebih.

    InsyaAllah kita tetap kawan secara siber.

    ReplyDelete
  43. salaam wak yunus..

    takpe uncle. prioriti uncle ada kat tempat lain. so selesaikan yang mana lebih penting. kalau tak, buat apa belajar fiqh aulawiyyaat?
    apa-apa pun, kami kawan2 blogger doakan uncle berjaya dalam apa aje yang uncle sedang usahakan.
    and whan you feel like coming back, do so :D

    kami kawan2 blogger, friends forever!
    :)

    ReplyDelete
  44. tapi...

    saya harap yB akan kembali menulis...

    ReplyDelete
  45. ko nk suh aku bawah sauh skali ke YB? elok jugak tu jgn bagi gerak... miehehhehe...

    ML klu nk ikut skali blh jugak... aku kat shah alam 28hb ni, nk skodeng YB... ngeeeeeeeee!

    ReplyDelete
  46. Are you sure,YB??? Don`t tell me u`re half-hearted - 50:50

    Aku bet ko mesti akan rindu kat "Yunus Badawi" ni.....

    :)

    ReplyDelete
  47. YB.......
    alahai.... baru nak bermnanja2..setelah lama x keudara.....
    ko pulak nak pergiiiii.....
    tidaaaaakkkkkkkk!!!!!!!!!

    aku syedih nih.....huhuhuhuuhu

    ReplyDelete
  48. Kalau sempat esok saya balas komen2 yg terkini tu sebelum saya balik kampung.

    ReplyDelete
  49. salam YB ..
    kiranya begitu dah pilihan YB , tiada yg dpt mhalang ..
    eh eh rasa sedih lak , hingga menitis air mata .. bila YB kerumah adik di seksyen 6 tu , singgah ler kerumah ummi.

    ReplyDelete
  50. YB, aku sambung ayat ko...

    ....tetapi, aku tak akan melangkah pergi...
    aku akan tetap di sini...

    mane boleh ko pergi dari dunia belogging nih..
    ko kan femes. semua nak tau cite ko...

    happy resting...
    and happy returning...huhu

    ReplyDelete
  51. nape niiii?? napeee niiii??

    huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  52. Akmal,
    Tererlah bakal doktor dr UIAM ni tentang usul fiqh.
    Banyak perkara yg uncle nak buat tapi blogging ni susah pulak nak dipisahkan.

    Tengok kat atas tu dah mula tulis balik huhuhu

    ~O~,
    harapan ko dah menjadi kenyataan hehehe

    Teja,
    Sadis betullah ko ni. Dah lah ko nak ikat aku skrg ko nak letakkan sauh sekali huhuhu

    psst - takyahlah ajak ML tu buat kacau daun aje nanti ngeh3x

    ReplyDelete
  53. Zyma,
    You are right lady. I am back though (hopefully) on a smaller scale hehehe

    dcrysz,
    Aku tak tahu ko nak balik berblog. Untuk tak menghampakan ko yg susah payah tepon aku dan pujuk aku, aku akan teruskan. Tapi ko jgn pulak menghilangkan diri lagi lepas ni.

    ummi humaira,
    Jgnlah sedih sbb nanti saya pun ikut sedih.
    Saya dah kembali ni.

    Tolong bagi kontek ummi kalau sudi. Nanti saya boleh roger kalau saya ke KD.

    ReplyDelete
  54. Chekgu BH,
    Manalah aku femes sgt? Kawan2 aje yg kenal aku di dunia blogging ni.

    Pandai ko sambung ayat tu!

    cik konfius,
    kan aku dah bagi reason dia kat komen balas aku kpd rakan2 yg lain.
    Jgn sedih aku akan teruskan perlahan2. Rindu kawan2 kita termasuk ko (En Cayang jgn jeles pulak) hehehe

    ReplyDelete
  55. errr... aku saja nak kecoh2 ty 18x smpi ko rasa tensen nk jawab.. pastuh ko xjadi benti.. bijak x aku?? heheheheh

    ReplyDelete
  56. cik konfius,
    takpe.... lain kali aku dah tahu taktik ko ni aku tak nak layan ngeh3x

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails