Monday, July 20, 2009

Le Tour De Gerai

Semalam semasa dalam perjalanan pulang dari majlis perkahwinan anak sepupu aku di Olak Lempit (kalau rajin aku buat n3 tentang majlis tu nanti), kami terdengar di radio, krew Hot FM ada di pasar Datuk Keramat utk acara Le Tour De Gerai. Minggu ni mereka di Lembah Klang setelah menjelajah ke Utara dan Selatan dua minggu sebelum ini.

Masa mendengar lintas langsung itu kami berada di kawasan Bukit Jalil.

"Mcmana mereka pergi kampung kita tak bagi tahu awal2 ni?" rungut aku.

"Jom kita ke sana isi borang. Untung2 dapat RM5000 kalau borang kita dicabut malam esok," sambung aku.

Ini poskad (borang) yg kena diisi dan diserahkan agar dicabut oleh Ikhwan malam ini

Memang sebelum pergi ke majlis perkahwinan itu kami dah bercadang ke pasar Keramat bila balik kerana nak beli nasi goreng ayam untuk Atikah yg tinggal di rumah kerana menjaga Adam yg tidur.

Bila kami sampai, krew2 itu sudah hendak bertolak ke destinasi seterusnya. Tapi sempatlah jugak aku bersalaman dgn FBI. Dengan Farah Fauzana aku tak buat mcm tu sbb takut ada yg jeles hehehe

Pos istimewa Faizal Ismail utk pembaca blog ini

40 comments:

  1. Jard,
    Ko peminat Fafau ya? Sorry gambar dia takde. Lain kali aku cuba tangkap gambar dia (gambar dia bukan dia!)

    ReplyDelete
  2. hhahaa saya tak jeles...!

    tinggi juga si FBI tu atau apakah Yb yang kurang tinggi ngeeeeee

    ReplyDelete
  3. NL,
    kalau setakat no3 takyahlah nak ambik no hehehe

    NL no 4,
    takkan ko tak perasan si FBI tu tekan bahu aku ngeh3x

    ReplyDelete
  4. naper tak roger saya sekali,kalo tidak buleh tumpang sekaki,hehehehehe.

    ReplyDelete
  5. mana yg lebih ensem yer...


    sat sat nak tenyeh mata


    oppssss


    no komen...

    ReplyDelete
  6. saya kena ambil no dulu sbb nak komen kat n3 yang lepas2 hehehee


    saya rasa YB yang tarik tangan dia hahahaaa kononya nak kasi berdiri sama tinggilah tu huk huk huk

    apa lagi yang best acara ayng ada pada hari tu takkan sesi fotografi ajer heheh

    ReplyDelete
  7. juliet,
    mcmana aku nak roger ko sbb ko tak bagi emel atau no hp ko kat aku lagi.Lain kali kalau ada kontek no ko sure aku roger ko. Kitakan berjiran hehehe

    kuIna,
    ah sadap u
    hehehe

    NL,
    nanti aku cek n3 aku yg lepas2.

    Buat apa aku nak tarik tangan FBI? Kalau tangan Fafau atau Azura ok lah jugak muahaha

    Acara kemuncak tentulah makan2 kat gerai2 di pasar keramat tu.

    ReplyDelete
  8. Laaa... selalunya saya gi beli ikan kat Pasar Keramat takder apa-apa pun . Bila tak gi barulah ada apa-apa . Rugi wooo..

    Owh keja kawin kat Olak Lempit . Bersebelahan ngan Bukit Canggang and terus ke Banting .

    ReplyDelete
  9. apasai maju kedepan tu ???

    ReplyDelete
  10. hehehe betul3x...

    errr best tu makan... nampak macam ada kedai ikan bakar 3 rasa. kedai satay pun ada dan kedai kopok lekor...

    YB dan kuarga makan kat gerai mana?

    ReplyDelete
  11. LiNda,
    Ko selalu pegi pasar keramat rupanya. Tak pernah jumpa pun.

    Aku pun kebetulan dengar kat radio. Sebelum ini dah 2 kali dpt serbu Era dan sekali Suria. Dapatlah cenderahati sikit.

    Kami ikut Dengkil dan Bkt Changgang semalam masa pergi dan balik dari Olak Lempit. Ikut highway MEX boleh pecut. hehehe

    pB,
    Itu tanda2 awal 'kemewahan' hahaha

    NL,
    cekap mata ko bila tang makan ni. Apa yg ko sebut tu semua betul.

    Kami tak makan sbb dah kenyang di rumah pengantin. Kami beli nasi goreng ayam aje sebungkus utk Atikah yg tak ikut pergi rumah pengantin.

    ReplyDelete
  12. salam isnin YB, wahhh... posing ngan paizal ye, bila nk posing ngan aku plak nih???

    ReplyDelete
  13. ko saja nak kalahkan kefemesan aku kan? kan? kan?

    ReplyDelete
  14. err... no komen... sebab saya tak dengar hot fm... Heheheheheh :D :D

    ReplyDelete
  15. aku tau ko nak bergambar ngan FAFAU tapi wife ko kat sebelah dah jeling² dan bagi warning "kalu nak tido kat luar,cubalah!" hehe..

    psstt!! psstt!! setakat nak bergambar ngan FBI, ko dtg sri damansara ni hah. bukan saje ngan FBI ko bleh bergambar, ngan anak dia malah wife dia pun ko bleh bergambor. aku selalu terserempak ngan dia masa diorang antor & ambik anak dia dari sekolah.aku tunggu jugak kut² FBI nak bergambar ngan aku.hik3..

    ReplyDelete
  16. Teja,
    Bukan aku tak nak posing dgn ko tapi belum2 pakwe ko dah cemburu. Nanti letih pulak ko nak pujuk dia.

    Dia baca apa aku tulis ni hehehe

    cik konfius,
    Manalah aku boleh lawan kefemesan ko. Pakej ko lengkap: muda, cantik dan tinggi lampai

    Aku cakap yg benar ni. EncikCayang jgn marahkan aku pulak nanti ngeh3x

    syah,
    Ko dengar Radio IKIM ke?
    Baguslah ko tak dengar Hot FM. Senang aku nak kenakan panggilan hangit. Semalam aku dah cakap kat FBI cuma masa tu belum ada mangsa yg aku kenal pasti hehehe

    ReplyDelete
  17. PenyuBiru,
    syyy. jgnlah tulis mcm tu takut terbaca oleh emak adam. Mmg dia ada semalam masa aku bergambar tu. hehehe

    Semalam isteri FBI pun ada. Tapi aku tak naklah bergambar dgn dia sekali buat rosak frame aje. Lain kali kalau aku jumpa FBI lagi aku beritahu dia ko nak bergambar dgn dia. Kesian ko dah lama tunggu peluang ini ya. hikks

    ReplyDelete
  18. tk kose le aku nk pujuk2 dia YB, biya la dia pujuk diri sndiri... hehe! letih aku dgn org suka majuk2 ni... tinggal kang baru taw!

    ReplyDelete
  19. Teja,
    aku pun tk kose nak masuk campur urusan korang. Pandai2lah korang bercinta. Semoga bahagia hehehe

    ReplyDelete
  20. YB bukan takut kat mak adam, nak salam & ambil gambar dgn farah.... masalahnya... mak adam pun tak takut kat YB gak.... ada la yg nak makan bunga periuk kera..... hehehe

    ReplyDelete
  21. Err... IKIM kadang-kadang sangat... hihihihihih :P :P

    Ape? Panggilan hangit?? Kalau YB nak dengor saya mengamuk silala buat... Hahahahahahah :P :P

    ReplyDelete
  22. Wah wah wah.. Paman YB, handsome bergaya sebelah FBI ye.. eh tak nampak pun Paman YB semalam.. nampak the other Paman YB jek..

    ReplyDelete
  23. huhu~ ada jugak yg cemburu ye.
    klu tangkap gambo ngan Farah..jgn ler rapat2..renggang2 skit

    ReplyDelete
  24. Nasib baik tak pose laga2 pipi...
    Kalau tak....harus aku tak ngaku kawan....

    ReplyDelete
  25. hehehe.. aku ada gambar ngan FAFAU ms dia dtg shoot kat opis aku....

    masing2 pose mengong.. kena la ngan dia y mmg suka lyn mengong...


    hehehehe....

    ReplyDelete
  26. macam kembar je ! kembar tapi mak pak lain2....tang senyum sama...

    ReplyDelete
  27. Shifu,
    Emak Adam bukan tak takut tapi hormat ayah Adam. Itu sbb dia tak enterframe masa aku ambil gambar dgn FBI. Aku suruh dia ambil gambar dgn isteri FBI tapi dia tak nak.

    Org kata Periuk Kera tu bukan bungalah hehehe

    syah,
    Habis tu ko dengar Klasik Nasional ke? huhuhu

    Kata tak dengar Hot tapi mcmana ko tahu Panggilan Hangit? Aku nak dengar ko jerit2 nanti. Ko jgn pulak mencarut - nanti kena teeeet.

    S-a-B-r-I-n-A,
    Ayat bodeklah tu hehehe

    Semalam paman dtg lepas pengantin diarak. Zawal siap buat pengumuman kedatangan paman sekeluarga sehingga ada blogger yg sedar. Tak pernah jumpa dia pun sebelum ni tapi dia ada komen kat n3 paman sebelum ni. Blogger2 dr Al-Bajuri pun ramai yg paman jumpa hehehe

    Rozita,
    Bukan aku yg nak rapat tapi si Farah tu yg mengimpit hehehe

    ckLah,
    nasib baik aku tak masukkan blog posing yg laga2 pipi tu. Jadi kita boleh terus kawankan? ngeh3x

    tchersally,
    ko semuanya ok. Itu yg aku suka dgn ko ni hehehe

    zonaku,
    tahun berapa tu? Ko emel gambar tu kat aku boleh? Kalau tak ko buatlah satu n3 biar semua boleh tengok gambar ko hehehe

    sonata,
    takkan sorang kepala botak dan sorang rambut smart boleh jadi kembar?

    kapten,
    Kalau acara mcm ni diteruskan harus aku overtake ke'fofuler'an si FBI tu hehehe

    ReplyDelete
  28. Paman, mana reti nak bodek2 ni..hehehee...

    ReplyDelete
  29. tau tu taulah, sebab tengok iklan kat tv... tapi memang tak dengar hot fm... klasik nasional?? heheheheh err... nexttt!!! hik hik hik hik :P :P

    ReplyDelete
  30. S-a=B-r-I-n-A,
    Lepas ni bolehlah belajar bodek. Kalau kena buat kerja mcm paman ni adakalanya kena pandai bodek kalau nak hidup huhuhu

    syah,
    Setakat tengok iklan tak best. Kalau nak best biar aku suruh FBI dan Farah kenakan ko.

    psst - kalau tak apakata kita pakat kenakan Juliet atau KTS?

    Aku tahu ko selalu dengar Era.

    zaren,
    boleh tahan tinggi jugak (nak cover line uncle tak tinggi) hehehe

    ReplyDelete
  31. Salah jugaklah YB... Saya dengar Muzik FM... hihihihihih :D :D


    Aa... kenakan orang?? Takmo laa... Saya takmo terlibat... hik hik hik hik

    ReplyDelete
  32. ..biasa la tu..zaren pun xtinggi..

    ReplyDelete
  33. ..biasa la tu..zaren pun xtinggi..

    ReplyDelete
  34. syah,
    lah ko suka dengar Muzik FM rupanya.

    Aku tahu ko ada no hp kts dan juliet. Kalau ko tak nak terlibat, boleh ko pass no mereka kat aku. Nanti aku nak kontek FBI dan Fafau.

    zaren,
    ko kira tinggilah jugak. Takkan nak macam galah pulak? ngeh3x

    ReplyDelete
  35. saja komen untuk jadi yang last hehheheee...

    jgn marah aaar :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails