Tuesday, June 16, 2009

Parking oh Parking

Di KL ni nak cari parking memang susah. Kadang tu, kita dah tunggu tup tup org lain pulak masuk senang. Berbulu betul.

Di setengah kawasan pulak parking yg terhad itu dibuat tempat berniaga. Gambar bawah ini diambil pada pukul 3 ptg. Ada ke patut, peniaga gerai makan ni dah letak kerusi tak kasi org parking pasal dia nak letak meja makan mereka kat situ. Kalau kita parking jugak, alamat kereta kita akan masuk bawah khemah mereka dan tak boleh nak keluar!

!!

34 comments:

  1. haha, saya dengan kawan penah terperangkap. dah la time tu pasar malam! lagi la sakit nak keluar. last-last tidur aje kat rumah kawan. tak rela nak tunggu dong.

    ReplyDelete
  2. Yes 1st
    Good morning YB
    he he he

    ReplyDelete
  3. eee ingat dapat jadi 1st tadi ;-((
    sakura balik dulu la ya parking pun xder ni he he he

    ReplyDelete
  4. "aku ahli Majlis Bandaran TI.......parking freee...ha..ha..ha...." ketawa sambil melanggar etika kerja kerana seorang YB

    ReplyDelete
  5. saya pun benci kalau tengok kedai-kedai makan letak kerusi kat tempat parking... sungguh menyusahkan orang... geram betul... Heh.

    ReplyDelete
  6. errr naik kete pergi kl...

    laaaaaaaaa igtkan YB nak parking helikpoter tadi.... ngeh4x

    lain kali parking kete macam Mr bean tu senag jer dia masuk huks

    ReplyDelete
  7. kat tempat saya nih kalau parking tak masuk syiling kena saman. tapi kalau double parking seharian tak letak syiling tak pulak kena saman.

    pelik...pelik....

    ReplyDelete
  8. tu pasal kalu nak pegi tetengah kl aku prefer nek lrt. park keta kat stesen dulu...senang. kalu tak caner aku nak blk sbn? takkan nak tumpang tido umah ko bang? hahahah

    ReplyDelete
  9. tak patut kannns abang yb ghitewww..

    ReplyDelete
  10. a'aa. kat kl ni selain sakit jiwa pasai jalan jam, pasai parking pun bleh sakit jiwa jugak. kena banyak bersabor je la. sebab tu bila orang kl balik kg time raya, kat kg pula jam, orang kl rilek jer. org kg pulak berbulu.hehe

    ReplyDelete
  11. mslh yg takder kesudahan....kat mn2pun ada

    ReplyDelete
  12. klu ko nak senang dpt parking, belajar dgn juliet.. dia mmg pro!!

    parking kat tepi umah org hari2.. menten je... nasib dia tak parking kat dlm umah org tu... hikkksss
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    belajar2 la naik kenderaan awam... takdela nak berbulu bila org cilok parking...

    hikkkksssss

    ReplyDelete
  13. Akmal,
    Nasib rumah kawan ko dekat. Kalau tak tidur dlm keretalah jawabnya hehehe

    sakura,
    awak termiss beberapa saat aje. Esok cuba lagi.

    psst- pengomen no 2 pun ok. Jgn jadi isteri no 2 sudahlah wakaka

    Akmal,
    Mmg ko terer. Sakura lambat tekan enter key. hehehe

    sakura,
    Lain kali jgn lah balik. Sebelah belakang ada lagi parking ngeh3x

    ckLah,
    lain kali kalau saya ada projek di TI saya cari awak utk tolong cepatkan kelulusan.
    YB parking kat TI pun free jugak kan?

    ReplyDelete
  14. syah,
    Mmg benci betul. Kita dok pusing2 nak cari parking, bila ada org keluar senang2 dia taruh kerusi pulak kat spot tu. Hampeh betul.

    kapten,
    sepatutnya tak boleh sehingga lewat petang. Tapi mungkin mereka dah kowtim dgn PBT huhuhu

    NL,
    Dah tempat yg aku nak pergi tu takde LRT nak buat mcmana. Hari tu ada aku pakai heli tapi habis terbang payung peniaga2 tu. Bising mereka komplen dgn najib. So najib nasihatkan aku jgn pakai heli lagi kalau setakat nak pegi shopping wakaka

    ArPeGGiOS,
    Pelik tapi benar. Bukan setakat double parking tapi parking kat korner pun tak kena saman atau kena tarik. Kadang2 terasa nak ikut mcm mereka yg kurang ajar tu tapi tak tergamak huhuhu

    Tijah,
    Lain kali ko park aje kat rumah aku sblm naik LRT sbb rumah aku dgn stesen sejengkal aje.
    Lepas tu kalau dah lambat nak balik Sban ko tumpang tidur aje rumah aku. Setor projek ransangan tu pun dah nak siap. Boleh ko yg rasmikan guna kah 7x

    ReplyDelete
  15. cikgooden,
    tak berani aku naik motor. Rasa mcm nak kena gesel kereta huhuhu

    en_me,
    mmg tak patut. Mereka ingat parking dan jalan tu atok mereka yg punya agaknya.

    PenyuBiru,
    Itulah agaknya ramai org KL mati muda - pasal sakit jiwa.
    Jam kat kampung masa raya tu tak sampai separuhnya jam kat KL ni hehehe

    pB,
    Kalau kita redah parking jugak kat situ alamat kereta kita tak boleh keluarlah sbb saja aje mereka pasang kerusi meja keliling kereta kita.

    ReplyDelete
  16. shaliza,
    masalah mmg takde kesudahan tapi diberatkan lagi dgn sikap tak bertanggungjawab pihak2 tertentu huhuhu

    kts,
    mana juliet ni? aku nak jugak belajar dari dia tapi ko jgn pulak jeles hehehe

    eh bukan dia parking sebelah rumah aku ke hari2? lain kali aku nak suruh dia parking kat garaj aku lagi senang. Kalau malas nak balik tumpang rumah aku pun boleh muahaha

    Selalunya aku pergi banyak tempat. kalau naik kenderaan awam sampai malam tak siap kerja aku. Apa kata kita kongsi kereta? hehehe

    ReplyDelete
  17. cadangkanle banyak buat tempat parking bertingkat

    ReplyDelete
  18. dah lama bagi signal tapi Yb tak nampak saya ek, camner nak masuk paking dalam kalo gate kunci?

    Semekom, kak,Yb suruh paking kat dlm, dia takut keta saya calar kalo paking luar,kekekekke.

    ReplyDelete
  19. takde maknanya aku nak jeles!!
    kalau mak adam jeles, baru ada makna.. hik hik hik..


    .
    .
    .
    .

    kita kongsi kereta?? macam tak sesuai je.. sbb aku pergi satu tmpt, ko pergi byk tempat... HOW?? hikkksssss

    ReplyDelete
  20. kan ku dah cakap,baik naik beskal jer drpd nak naik keta,,,
    senang cite,x payah nk topup minyak ngan tungguh tempat parking..."erk~pesanan penaja ini disampaikan 0leh org y takde lesen keta lagi yer~,,kihkih)

    ReplyDelete
  21. haruan tasik,
    Semasa kerja tempat sebelum ini, kami ada juga buat kajian nak buat parking bertingkat tapi harganya tinggi dan kenalah cas lebih. Takut org tak nak gunakan. hehehe

    juliet,
    ko tolak aje pagar tu sbb tak kunci. Tapi kalau kete aku belum keluar ko jgn pulak terjah masuk. nanti aku nak keluar mcmana ahaks.

    kts,
    kalau ko kata mcm tu tandanya ko jeles! hehehe

    Memandangkan aku pegi banyak tempat, apa salah aku pegi sekali tempat ko? Pagi aku hantar ko petang aku ambik. Janji ko bayar duit minyak hikks

    una,
    kat kl ni mana ada laluan beskal. tak pasal2 aruah aku nanti. Dah lah tu tempat parking beskal lagi susah nak cari dibandingkan dgn parking kereta.

    aku tahu ko tak de lesen sbb gambar ko tu ko duduk tempat penumpang depan hehehe

    ReplyDelete
  22. emang ar.... parking kat kl memang hampeh sikit.. bukan jenjalan je pergi opis pun nak kena awal... sebab kat tempat saya tu sapa cepat dia dapat. Tapi nasib baik saya dah ada tempat parking tapi itu pon asyik kena kaco je....

    ReplyDelete
  23. isk...mmg x patut...suka suki!

    ReplyDelete
  24. ish ish ...mmg tk patut..patut beri keutamaan pd yg nk parking..mana tau ada urusan ke ..hmmm

    ReplyDelete
  25. YB,

    sorry lama tak dtg parking kat sinih..hikkss..

    itu KL..logik la jugak..ni kat KB pun bukan main susah nak cari parking..tension..!! pasang meter bukan main lagi..serata ceruk ada meter!!

    ReplyDelete
  26. hahahaha klu betulah terbang payung peniaga tu, baru padan muka dorang hehee... biar terbang ngan meja2 sekali hehehee

    sampai najib pun masuk campur... mmg happening lah hheheee... nanti masuk dalam parlimen tu...

    isu terbaru... tidak dibenarkan rg awam guna helikopter atau landing sesuka hati atas jalanraya kat KL hahahahahaa...

    ReplyDelete
  27. intan,
    itulah sbb aku boikot gerai mereka. Air minum pun aku tak nak beli dr mereka.

    Liyana,
    mula2 dulu pukul 6 baru start pasang meja. Lepas tu pukul 5. Sekarang pukul 3 dah tutup kawasan parking tu. Yg aku heran DBKL buat tak tahu aje. grrrr

    sue,
    untunglah ko sbb ada bas ke tempat yg ko nak tuju. Kat KL ni mau kena tukar 3 bas kalau nak ke satu2 tempat yg agak jauh huhuhu

    tchersally,
    Rugi aje saya sediakan tempat parking khas utk Sally hehehe

    Org2 KB dah semakin kaya. Itu sbb banyak kereta dan susah cari parking. Org kaya bayar parking no problem punya hehehe

    NL,
    Mmg biar padan muka mereka tapi aku takut kena kipas heli aku. Mahal nak ganti tu sbb bukan mcm kipas satay ngeh 3x

    Dasar sekarangkan rakyat didahulukan. Jadi rakyat mcm aku ni kenalah didulukan hehehe

    ReplyDelete
  28. parking jer, dapat parking berbumbung free... hahahahahha

    ReplyDelete
  29. cik konfius,
    Masalahnya aku nak parking sejam jadi satu malam sbb tak boleh nak keluarkan kereta huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails