Saturday, May 9, 2009

Tuai Padi Antara Masak

Tuai padi antara masak
Esok jangan layu2an,
Intai kami antara nampak
Esok jangan rindu2an

Esok pagi kami sekeluarga insyaAllah akan balik ke kampung di Tg Karang kerana ada majlis tahlil untuk aruah adik iparku yg meninggal dunia 3 bulan lepas. Oleh itu saya tak dapat membuat n3 baru. Bagi rakan2 yg sering berkunjung ke blog ini, please don't miss me. I will miss you! huhuhu

34 comments:

  1. Selamat pulang ke kampung...

    First!!!

    Mata masih ok...baru balik meeting....masih menunggu Pak Sheikh...he3

    ReplyDelete
  2. jalan elok2 :)
    Esok saya turun kl. ada conference kat PWTC. tapi rasanya tak sempat nak lepak2 skali kot. saya pun sekejap aje kat sana.

    ReplyDelete
  3. sonata,tak tido lagi rupanya. Saya pun baru balik meeting surau. Bincang nak pasang lampu limpah yg ada pemancar telekomunikasi. Ramai sgt AJK yg pandai - perkara mudah jadi susah. huhuhu

    ReplyDelete
  4. will miss you much..

    hikhikhik... :D

    ReplyDelete
  5. Akmal,kesiannya Akmal dtg masa uncle takde. Kalau tak boleh makan lontong lagi. Kalau dtg lain kali roger awal sikit.

    ReplyDelete
  6. kts,yalah tu!

    anak Cina memasang lukah
    lukah dipasang di Tg Jati
    ko sambunglah sendiri maksudnya hehehe

    ReplyDelete
  7. lepas tuai padi tangkap haruan
    dipaya jati detepi gunung Tahan
    tiada rindu tiada keruan
    cuma dihati terasa berjauhan

    hohohohoo

    ReplyDelete
  8. musafirlalu,padi bukit padi huma
    padi mahsuri enak rasanya
    kami pergi tidaklah lama
    sekadar dua hari cuma

    ReplyDelete
  9. tahniah untuk Atikah...mohd still waiting...konfius!

    tadi meeting koperasi...penuhkan ruang masa!

    selamat malam!

    ReplyDelete
  10. makan nasi di tepi taman
    padi mahsuri memang enak rasanya
    bila dihati sudah dikatakan teman
    2 hari terasa 2 tahun lamanya

    :)

    ReplyDelete
  11. sonata,Mohd tak jadi terima tawaran buat medic kat UIAM tu ke? Anyway pelajar bergeliga mcm dia tak ada masalah. Banyak peluang terbuka insyaAllah.

    ReplyDelete
  12. musafirlalu,aku tak nak balas dgn pantun.

    Kalau 2 hari pun dah rasa mcm 2 tahun, ini dah kes berat. Jiwang karat hehehe (jgn marah)

    ReplyDelete
  13. biar KTS yang jawab... nak juga tgk dia berpantun, huks

    ReplyDelete
  14. masih ada rupanya...

    kat sini macam cc - anak2 semua dok blogging!

    ikutkan Isnin ni kakaknya nak hantar postcard jawapn ke uia, tapi petang tadi dapat cal dari Petronas - offer to Australia - chemical engineering.So we/he decided to take this one first...try to wait others.

    ReplyDelete
  15. tumpang lalu tuan umah,

    hah?? encik musafir nak tengok sy berpantun??

    ha ha ha...
    encik musafir belum kenal saya lagi nampaknya..
    sy ni juara berpantun peringkat kebangsaan..

    nanti sy takut encik musafir terkesima pula..

    hikhikhik... alamak !! terRIAK sekejap...

    pagi2 ni malas nak berpantun.. takut ada yg tak boleh tidur..

    :D

    ReplyDelete
  16. YB,

    orang putih kata : absence makes the heart grow fonder!!

    hv a nice day!!

    ReplyDelete
  17. ...aku memang suka datang kalau orang tak ada kat rumah ni...






    Petang ni aku di Homestay Sungai Burung....lepak-lepak dan menghirup angin segar daun beras...

    ReplyDelete
  18. alamak...x reti fulak nk berpantun..

    pandu cermat jiwa selamat ye!!

    ReplyDelete
  19. selamat balik kampong... inshaallah esok zino pun nak balik kampong.. hari ni ama majlis di KL..

    ReplyDelete
  20. Selamat pergi selamat kembali....

    ReplyDelete
  21. Kami belum bertolak ke kampung kerana pergi ke pasar tani membeli frozen food (kuih2) utk dibawa balik kampung. Tak sempat nak buat sendiri.

    musafirlalu,pagi ni kita minta kts jawab. Dia mmg terer berpantun. Biar dia tolong ibunya sidai baju dulu.

    sonata,Boleh buat CC kat rumah utk jiran2 hehehe.

    Tahniah dpt offer pergi overseas dr Petronas. At least lepas tamat belajar dah tentu ada kerja. One of the best local firm. Tapi kalau nak lebih challenge mungkin boleh cuba mohon biasiswa sykt spt Shell.

    kts,ko tolong aku jawab pantun musafirlalu tu. Kalau pantun ko kreatif nanti aku bagi hadiah!!

    kapten,ko tak rindu aku ke? ahaks

    tchersally,nilah sbb nya sempat masuk blog lagi sebelum bertolak balik kampung.
    my heart is growing fonder hehehe

    ckLah,masa aku takde lah awak baru sibuk nak datang. Takpe kengkawan yg lain boleh layan awak. Rumah saya mcm rumah mereka jugak - dan buatlah mcm rumah sendiri awak jugak.

    Kalau sempat saya roger awak petang nanti. Nak jumpa Nuha.

    INTAN,insyaAllah saya akan pandu dgn cermat. Perjalanan dlm 1.4 jam saja.

    zino,inilah untungnya kalau kampung kita dekat. Jarak rumah kami ke kampung isteri saya dan jarak rumah zino ke kpg zino lebih kurang sama kot. Nak dekat lagi mcm ckLah. Tapi yg paling dekat jarak ke 'kampung' saya cuma 2 km dr rumah walaupun berlainan negeri hehehe

    ReplyDelete
  22. selamat pergi dan selamat kembali ye YB..

    Percayalah, saya takkan rindu sama YB... Nanti incik Firdaus marah... Hohohohohohoh :P :P

    ReplyDelete
  23. dcrysz,oit dah bangun rupanya awak! ada farewell party utk awak ke malam tadi?

    ReplyDelete
  24. syah shah,kalau rindu pun ko simpan aje dlm hati mcm ada org tu hehehe
    (boleh ke aku tulis mcm ni?)

    ReplyDelete
  25. salam ujung minggu... blk kg nk gi menuai ke tuu?? hiks

    ReplyDelete
  26. tuai padi antara masak... org sekarang pakai mesih dah.
    slmt balik ke kampung. miss u 2..auwww...heh..hehhh

    ReplyDelete
  27. selamat balik kampung...hati2 di jalan raya :D

    ReplyDelete
  28. moga selamat sampai dan selamat kembali..

    ReplyDelete
  29. miss u too...

    wakakakaka...mampos aku kalo kalos baca nih

    ReplyDelete
  30. salam..minta pendapat/komen/nasihat dan etc untuk isu kes anak drhaka/siapa brsalah/punca terjadinya sempena sambutan hari ibu nanti di blog saya...tq

    ReplyDelete
  31. mak aii!! nak balik kg punyer hal siap start dgn pantun.hehe

    sudah dituai padi yg masak,
    esok tak payah menuai lagi,
    jangan mengintai tak kira nampak ke tak,
    esok mata naik ketumbit lagi.

    slmt balik kg YB n hati² memandu.
    don't pantun and drive!

    hehe

    ReplyDelete
  32. YB pi melawat kawasan la tuh...hehe

    ReplyDelete
  33. soca,Masa saya sampai kpg semalam padi dah dituai. Tinggal batang dan jerami padi aje kat sawah hehehe

    ONE ZABA,Di kpg isteri saya mmg pakai mesin menuai padi. Hasil padi di situ antara yg tertinggi di Msia - 10 tan sehektar.

    Cinta Cukulet dan Cikgooden,terima kasih atas doa. Alhamdulillah kami dah selamat pulang ke rumah.

    Tijah,tak sangka aku space cop @ gaban boleh cakap mcm tu kat aku!
    I miss you too, wakaka aku pun mampos kalau mak adam baca ni

    APS,insyaAllah nnt saya kesana bila ada masa.

    PenyuBiru,lama tak balik kampung (adalah sebulan lebih) tu yg berpantun2.

    betul ke kalau intai org boleh ketumbit?

    Chekgu BH,melawat kawasan sbg persediaan PRU 13.Mana tahu jadi calon kat situ pulak hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails