Tuesday, May 26, 2009

Masih Aku Terasa

Jam 12:30 tengahari tadi, kami 8 orang dengan menaiki sebuah Rexton dan sebuah CRV telah membelah lalulintas kota untuk ke satu destinasi di hentian R&R Awan Besar di lebuhraya KESAS.
Misinya: Pekena nasi kukus dan ikan bakar.

Ini nasi kukus di dalam pengukus

Pembantu kedai sedang mengisi lauk dan sayur2an ke dalam pinggan. Kami ambil set lauk ikan bakar (pilih antara keli, pari atau kembung) dan ayam goreng berempah

Hidangan sedia untuk dinikmati

Akibat terlalu kenyang, sampai petang ini masih aku terasa. Jadi malam ni tak perlu makan nasi!

InsyaAllah esok ajelah aku makan nasi - mungkin di Ipoh kerana aku ada kerja di sana esok.

32 comments:

  1. Wah...baru lepas makan..tapi lapar balik bila tengok ikan bakar...

    Nyum nyum!

    ReplyDelete
  2. kalau nak ke awan besar tu pelawa 2 la.. dalam 10 minit zino boleh sampai hehe

    ReplyDelete
  3. Na Shari,Ikan bakar dia power beb. Ko mesti cuba kalau berpeluang.

    zino,insyaAllah no hal cuma saya takde contact no zino. huhuhu

    Tadi pun pegi makan dgn org2 gomen hehehe

    ReplyDelete
  4. aku pun masih terasa jugak ni. namun begitu, aku masih mahu merasa lagi. lalalala... (biasa aa komen waktu tgh malam cenggini,bunyinye lain macam skit.hahaha)

    ReplyDelete
  5. YB
    p ipoh kirim salam orang2 Ipoh ya Y.B Zamry .....

    ReplyDelete
  6. ingatkan terasa apa la tadi hehee...

    dah lama tak makan nasik kukus..rindu pulak huhu

    ReplyDelete
  7. err

    aku x pernah makan lagik

    sapa nak belanja aku?

    ReplyDelete
  8. PenyuBiru,rasalah puas2 sementara ko larat ni hehehe

    sakura,kirim salam kat Zambry aje ke? Nizar tak nak kirim salam jugak ke?

    Cinta Cukulet,nasi kukus tu ko yg masakke atau emak ko yg masak?
    eh ko tahu ke masak?

    kapten,Lain kali kalau ada yg nak belanja aku mcm hari ni, ko gate crash aje kalau tak segan hehehe

    ReplyDelete
  9. ape daaa tajuk~~~
    hahahaha :D

    ReplyDelete
  10. Akmal,eh tak boleh ke tajuk ni?
    Uncle masih terasa keenakannya dan masih terasa kenyang masa membuat n3 ni semalam! ngeh3x

    ReplyDelete
  11. Sampai ke dapur orang dia terjah...
    Nakal....

    ReplyDelete
  12. perutku didera lg... nak balik arr, tkmo dok lelama

    ReplyDelete
  13. ipoh...dekat dah ngan atas ni...naik la.

    ReplyDelete
  14. wah nasi kukus ikan bakar... perghhh meleleh....

    ReplyDelete
  15. laaa... ingatkan smpi seminggu ko masih terasa kekenyangannya..

    hari ni makan nasi ke tak??

    hik hik hik..

    ReplyDelete
  16. wah yb..
    macam tau2 jer sy kempunan nak makan ikan...huhuhuhuhu,,,
    terliurnya ~~~~~~*sambil kesat air liur

    ReplyDelete
  17. set ikan bakar tu aku tak makan, tak jadilah pegi sana.

    ReplyDelete
  18. err... no komen... mueheheheheh :P :P

    saya masih terasa lapar sebab tak makan dari malam tadi... mueheheheheh :P :P

    ReplyDelete
  19. salam..sedapppppp nya..bila nak belanja saya nih..ehehe

    ReplyDelete
  20. seminggu sekali aku makan nasi kukus... tapi kat sini lauknya, ayam goreng je.... jarang ada lauk2 lain tu....

    ReplyDelete
  21. aku tak cayaaaa....
    aku tak cayaaaa....
    aku tak cayaaaa....
    aku tak cayaaaa....
    aku tak cayaaaa....

    bang...kirim pau yikmun 4 biji

    ReplyDelete
  22. jaga-jaga kalau makan ikan keli. Err... emmm.. sumbernya..

    ReplyDelete
  23. biasanya makan nasi & ikan kembung bakar....pari - kadang2....keli - jarang2....tak pernah pun!

    orang kata jangan + ikan & ayam...ngeh3x

    ReplyDelete
  24. ckLah,Saya bukannya mcm Nas nak terjah. Semua gambar diambil dari depan gerai.

    soca,itu yg aku malas buat n3 ttg makanan ni. Nnt aku dituduh mendera pulak ngeh3x

    ONE ZABA,Bukan setakat Ipoh, aku pergi ke Tapah sekali. Lagi dekat dgn tempat ko tapi lain kalilah aku naik gunung kalau aku bawa gerabak aku. Tungguuu hehehe

    haruan tasek,mmg pergh. Itu yg aku terpanggil buat n3 ni. hehehe

    kts,ko bolehlah makan sekali tahan seminggu. Aku makan nasik di Tapah hari ni. Siap dgn sup tulang lagi. Mujur aku tak order sup gear box.

    cikgooden,mula2 ingat nak lajak Tepeng tapi dengar citer hang nak ke Rom, langsung kansel rancangan wakakaka

    ReplyDelete
  25. una,jom aku belanja ko makan bila ko dtg kl.

    juliet,kalau ko tak makan ikan kita boleh makan ayam kampung kat kedai Hassan yg juga terletak di R&R tu.

    psst - aku pun mamat keramat jugak hehehe

    syah shah,ko selalu lalu situ kan? Atau ko mengelak guna KESAS sbb tol dia mahal?

    arsaili,bila ko balik dari NZ singgahlah KL. Kita boleh pegi makan kat tempat tu.

    ReplyDelete
  26. Shifu,kat sini banyak lauk, mahallah harganya huhuhu

    tijah,apa yg ko tak percaya ni?

    alamak aku lupa kiriman ko. Lain kali aku pegi ko ingatkan aku tau.

    kakpah,saya tak suka ikan keli. Semalam sy makan ikan pari.ngeh3x

    sonata,ikan bakar kat Melaki tak sama dgn di KL. Tapi selera kita mcm sama aje hehehe

    Kenapa tak boleh makan ikan + ayam?

    ReplyDelete
  27. yeker yb nak blanja nih?
    ish~~terharula kalau macam nih*kesat air mata plak

    ReplyDelete
  28. saya tak suka lalu hiway...

    Mana ada selalu lalu situ.. Tak ada sebab untuk lalu situ kecuali kalau memang nak pi makan satay kat situ... Hahahahahahah :P :P

    ReplyDelete
  29. aku saja nk post komen kat N3 ni...sbb smlm xlepas nk send....balik penang jugak lepas

    ReplyDelete
  30. biar bennar... saya selalu pi awan besar tapi tak perasan ler nasi kukus...

    nampak cam sedap... tapi Yb kata mahal so cancel nak pi heheheee

    ReplyDelete
  31. una,kalau setakat ko sorang tu takde masalah. ko roger sebelum ko dtg.

    syah shah,aku tahu ko nak jimat duit tol.
    ko suka ya makan satay kat R&R tu. Lain kali ajaklah aku sekali hehehe

    INTAN,welcome back to civilization ngeh3x

    TMFH,betul ada nasi kukus kat gerai pertama tu. Gerai satay di hujung sebelah sana.

    Tak mahal sgt. Yg mahal tol KESAS tu - RM2.20 setiap plaza huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails