Friday, July 26, 2013

Doa Kahwin Satu Lagi (Doa Poligami)


Doa di atas di post di Group Whatsapp Kejiranan kami oleh salah seorang jiran aku yang menjadi weekend husband. Mungkin dia bergurau untuk kurangkan stress hidup keseorangan di perantauan.

Apapun, jika ada yang nak amalkan doa ini, selamat mencuba!


Nota kaki : isteri jiran aku ini tak masuk group whatsapp tu. Kalau isteri dia masuk group tu, korang ingat dia berani ke nak buat posting ni? ...... hehehe 

24 comments:

  1. Hehehe..... Nak tolong amin kan x???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takde masalah nak aminkan. Tolong kawan/jiran yang berhajat (kalau dia beranilah .. hahaha)

      Delete
  2. This entry has made my Friday morning..

    p/s: ingatkan mengarut tapi bila tengok ehh2 ye la ada sebut 'zaujah', 'thaniah', betul rupanya.. Good sharing anyway..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak amalkan ke?

      Jangan lupa ada syarat yg perlu dipenuhi kalau nak makbul ..... hikksss

      Delete
  3. Replies
    1. Sekadar berkongsi ilmu ....... ngeeee

      Delete
  4. YB....berkeinginan ke nak tambah 1 lagi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lea ..... kalau dah bahagia dengan yang 1 buat apa nak cari pasal .... huhu

      Delete
  5. Saya akan pastikan Pak Tuan tak masuk dan baca entri ini!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pak Tuan baca entri ini boleh aje. Tapi akak kena alert setiap doa yang dia baca kalau solat sama. Kalau akak detect doa seumpama ini, cepat-cepat berdehem. Confirm tukar doa terus.

      Wahahahahaa.. tak dapat ku imajin kekulatan bakal berlaku.

      Delete
    2. Don't be too sure Pak Tuan tak masuk sini. Entah2 dia orang yg kedua komen di atas tu ......

      hehehe

      Delete
    3. Nasihat bukan main lagi cik t.a.t.a kita ni.....


      ngeeee

      Delete
  6. Yb, baru nak komen, eh baik nya si isteri ya. Redha aje suami nak kahwin lagi. Bila part tak faham bahasa arab tu, terus hilang kekaguman pada si isteri.

    Hadui la.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jiran saya ni baru aje ke posting tahun ni. Tak sangka tiba2 dia boleh sebarkan doa ini kpd kami semalam. Mungkin ambil berkat malam jemahat ..... hahaha

      Delete
  7. Replies
    1. Jangan risau sebab Encik Abdul tak masuk blog saya .....


      hehehe

      Delete
  8. saya amin kan je.... patut kena tambah sikit...

    "lembut kan hati isteri ku supaya menerima madunya "...hahaha

    hamboi2... tak takot kena libas ke...?!....

    mak adam baca tak blog YB nih....

    ReplyDelete
  9. salam bro..
    topik ni tak abis lagi. obviously masih berhajatla...

    satu aja...org kita benar benar misconstrue poligami. semua berunsur nafsu shahwat ie seks. rasullullah saw kawin nenek tua balu yg perlu dijaga kebajikan..sbb dia hantar makanan setiap hari. bila tiba di pintu dia tunduk mengelakkan pandangan. maka dia berkahwin la dgn nenenk tersebut.
    kadangkala bemda yg baik di salah ertikan dan dibuat perkara biasa dgn mmelawak sgt tidak sesuai.
    mcm pakai biawak pasir dhab. nabi saw tak pernah makan atau haram krrana itu adalah culture kaum dan takmo in bad book kaumnya. sbb dia mahu memenangi hati kaumnya mendekati islam
    dtg org melayu pakar seks dan benda karut terheboh heboh pasal dhab. this shows..

    ReplyDelete
  10. Amin...siapa nak payung emas? Suami yang adil takpe share..semoga Allah permudahkan urusannya,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menurut seorang ustaz tiada sebarang hadis yg mengatakan isteri yg mengizinkan suaminya kahwin lain akan mendapat payung emas di syurga. Kalau nak bagi, bagi ajelah dgn redha.

      Suami pun kalau nak kahwin lain mestilah berlaku adil. Kalau tak boleh berlaku adil eloklah satu saja.

      Delete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails