Wednesday, December 28, 2011

Wordless Wednesday: Masa Hidup Tak Dapat Naik Estima, Dah Mati Baru Nak Rasa


Brand new Estima sebagai van jenazah!

10 comments:

  1. ni ada orang wakaf ke beli?

    kira okla tu kan... walaupun jasad je yang dapat naik.. huhu

    ReplyDelete
  2. ~mrs azmi~,

    Ini wakaf dari sebuah syarikat org Melayu/Islam. Dah 70 tahun penduduk kariah di situ menanti mempunyai kereta jenazah sendiri akhirnya pada bulan lepas mereka mendapatnya.

    Siapa nak rasa naik, cepat2lah mati .... hehehe

    ReplyDelete
  3. perh, 70 tahun tunggu dapat Estima.. kalao lagi lama tunggu dapat BMW X6 kot.. kekekke.. ni baru betul buat lepas kempunan.. :)

    ReplyDelete
  4. KSWSK,

    Lagi satu cara nak merasa naik ialah kalau kena cekup makan siang hari di bulan puasa. Pusing satu kampunglah naik estima tu jawabnya.... hehehe

    ReplyDelete
  5. Anaa,

    Kalau guna BMW X6 berebutlah ahli kariah nak jadi drebar van jenazah tu .... hehehe

    ReplyDelete
  6. Mungkin saya berfikiran konservatif dengan sumbangan yang terlalu mewah ini.

    Namun demikian, generasi terdahulu juga tidak terfikir bahawa akan berlaku jenazah menaiki kenderaan ke tanah perkuburan.

    Inilah realiti kehidupan. Bak kata Bush dalam pengertian yang sedikit diubahsuai,"With us,or without us".

    ReplyDelete
  7. tetiba rasa nak jual estima abang !

    ReplyDelete
  8. ujang kutik,

    saya pun sependapat bahwa sumbangan itu terlalu mewah utk tujuan kereta jenazah. Van biasa mungkin sudah memadai. Tapi mungkin pihak yg menyumbang itu dah niat mahu memberi yg terbaik.

    Org dulu memang usung aje jenazah ke tanah perkuburan. Skrg ni jarak dari rumah ke tanah perkuburan agak jauh dan memerlukan kenderaan.

    Saya teringat kata2 Tom Cruise di dalam filem Knight and Day, "with me or without me." hehehe

    ReplyDelete
  9. al-lavendari,

    tak perlu dijual estima abg tu. Wakafkan aje ke masjid utk tujuan spt dalam gambar ni .... hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails