Friday, December 30, 2011

Gatalnya ....

Aku: "Tolong garu belakang abang ni. Gatalnya tapi tangan ni tak sampai."

Emak Adam pun mula menggaru tapi entah kat mana2.

Aku: "Sebelah kiri."

Emak Adam: "Sini ke?"

Aku: "Dah dekatlah tu tapi selak aje baju abang biar terasa kesan garu tu."

Emak Adam: "Macam2 pulak," pura2 mengeluh.

Emak Adam: "Oh yang ini ke tempat yg gatal tu?" seperti puas hati dapat menemui titik punca gatal.

Aku: "Bukan itulah. Atas lagi sikit."

Emak Adam: "Ingat ini sebab ada bintik merah ni... hehehe"

Moral of the story: Yang nampak mcm gatal tu tak semestinya gatal tapi yg nampak inesen itulah yg gatal sebenarnya.

23 comments:

  1. hehehhee......

    bila dah ada org tolong garukan, memang makin gatal.... kalau garu sendiri x pulak camtu kan?

    ReplyDelete
  2. zonaku,

    Tahniah! Skrg org dah kurang berebut nak first kat sini. Nanti kena buat contest lagi kot biar berebut2 mcm dulu.

    Awak hampir2 nak berjaya masa tu... ngeeee

    ReplyDelete
  3. zonaku lagi,

    betul tu. Merebak-rebak gatalnya. Tempat yg sebelum tu tak gatal pun jadi gatal. hehehe

    ReplyDelete
  4. ya... hampir menang...
    mentibang kan yang potong line haritu?

    ReplyDelete
  5. zonaku,

    Ha'ah mentibang yg potong sebab sebelum tu dia pun hampir menang tapi ko potong line dia ... hehehe

    ReplyDelete
  6. belakang badan kalau digaru, makin lama makin syiok! haha..macam merebak2 pulak...yg terbaik,YB beli penggaru bentuk garfu besar tu...selalu ada jual kat R&R highway...hahaha

    ReplyDelete
  7. Salam YB...,

    Dalam maksudnya tu YB...dah terang lagi bersuluh.....ngeeee.

    ReplyDelete
  8. Paman,

    Ini antara tugas rasmi Ina ni.. ahaks.. sampai dah tau kalau Hefni minta garu, mesti kat the same spot.. tapi yg geramnya bila "gatal" dia berjalan2.. sabar jelaa.. padahal dah ada penggaru tu, nak juger kiter garukan.. adakah itu tanda manja? ;)

    ReplyDelete
  9. ko nampak gatal ke inesen?

    keh2.


    .

    ReplyDelete
  10. Daddy Ziyyad,

    Kat rumah ni ada penggaru yg bentuk garfu tu tapi lebih syiok kalau emak Adam yg garukan. Nanti boleh bagi dia upah ... hehehe

    ReplyDelete
  11. azmnor,

    Wsalam Bro.

    Hanya yg faham saja yg tahu maksudnya tu ... ngeeee

    ReplyDelete
  12. S-a-B-r-I-n-A,

    Wah sampai jadi tugas rasmi Ina? Kerap ke menjalankan tugas rasmi ni?

    Bila Hefni jalan2 adakah Ina pun kena ikut dia berjalan2 semasa menggaru tu?

    Sengaja dia tak nak guna penggaru sebab garuan menggunakan jari jemari isteri lagi best. Itulah tanda manja. Biar manja jangan gatal ... hehehe

    ReplyDelete
  13. tasek,

    eh tentulah inesen ... hahaha

    ReplyDelete
  14. gatal, miang....

    merebak-rebak pulak penyakit tu..


    adam oh adam...
    jaga-jaga yer!!

    ReplyDelete
  15. Kalau gatal kat belakang tu... makin digaru... berjangkit2 gatalnya... sampai seluruh belakang mintak digaru...

    ReplyDelete
  16. ikan emas,

    merebak mcm kena batang keladi...

    Kalau adam berjaga, susahlah nak buat projek ... hehehe

    ReplyDelete
  17. aNIe,

    Memang selalunya mcm tu. Bila garu satu tempat ia pindah ke tempat lain. Bila digaru di tempat kedua, ia pindah tempat ketiga. Akhirnya seluruh belakang minta digaru.

    Jangan merayap ke depan sudahlah.

    (kalau depan garulah sendiri!) hehehe

    ReplyDelete
  18. kalau makan keladi mmg gatal jadinya hehehehe...

    anyway selamat tahun baru 2012...!

    ReplyDelete
  19. Lukhman,

    tak semua keladi gatal. Biasanya keladi yg tua tu yg lebih gatalnya ... hehehe

    Slmt than baru 2012. Kami menyambutnya di Melaka, insyaAllah.

    ReplyDelete
  20. ckLah,

    Terima kasih.

    Selamat Tahun Baru kpd awak sekeluarga.

    ReplyDelete
  21. Gatal kat belakang ya? Kalau cik abang kita selalu suruh garu2 nanti bila tak kena pada tempatnya dia bising2 cakap saya tak ikhlas. Bila dia cakap macam tu terus saya hulurkan kayu penggaru suruh dia garu sendiri, senang tak payah gaduh.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails