Tuesday, May 3, 2011

Lautan Api Sanggup Kurenangi . . . . . . . . . (piraaah)

Hari ini aku tak sempat nak update blog ini lebih awal sedap aku seronok buat kerja aku cewah.

Tapi memandangkan ramai kengkawan termasuk yg baru datang singgah ke sini, aku dgn gigihnya menggagahi utk update juga petang ni.

Emak Adam ajak aku ke Ampang atas urusan dia. Sepatutnya pergi sebelum pukul 4 tadi tapi aku balik dari tapak pun dah lewat. Lepas tu hujan lebat pula (mcm kereta aku ni takde bumbung).

Dah petang ni dia ajak aku ke sana dalam nada cuak takut aku tak setuju kerana jalan dah tentu jam

Tapi korang tahu apa aku kata?

Lautan api pun org bercinta sanggup renangi, inikan pula jam KL.
Itu biasa bagi abang ni.


Ok aku chow dulu.

44 comments:

  1. heheh. setelah sekian lama. 1st akhirnya~

    ReplyDelete
  2. :p

    dah tentu la berani cakap sebab yng bergenang tu air bukannya api. huhuhu~

    ReplyDelete
  3. cewahhh!!
    beruntunglah ekau mak adam oi..

    ReplyDelete
  4. cuba lautan api betul2..dah tentu beom tau nak renang ke tak...
    ckp blh laaa...heheheh!!!

    ReplyDelete
  5. assalamualaikum akhi YB..

    cewah2 , cuba try tokai . he he he

    beruntung emak Adam .. semoga bahagia ke akhir hayat..

    ReplyDelete
  6. he he..senang hati emak adam..

    ReplyDelete
  7. bravo bravo!!!

    mcm ni lah baru bapak adam yg sebenar

    kuikui

    ReplyDelete
  8. lautan api xyah ckp la...
    kot kena renang btl2 nt x sanggup plak...huhuhu...

    Sanggup harungi jam tu..syabas inspekter sahab!

    ReplyDelete
  9. hari ni hujan sangat lebat....dunia gelap gulita...

    ReplyDelete
  10. gadisBunga no 1,

    wah dah mula berebut balik nak no 1 ni.

    ai like hehehe

    ReplyDelete
  11. gadisBunga no 2,

    Tahniah! Teruskan usaha utk mengekalkan kedudukan ini ngeeee

    ReplyDelete
  12. gadisBunga no 3,

    tektik yg berhasil.

    Nasib baik n3 ni pendek aje ngeee

    ReplyDelete
  13. gadisBunga no 4,

    itu sebab saya kata piraaah. Org yg cakap mcm tu kelentong aje besar huhuhu

    ReplyDelete
  14. kakpah,

    Siapa lagi nak tolong isteri kalau bukan suami.

    Mana tahu malam ni dapat upah hehehe

    ReplyDelete
  15. kak long,

    Jgn kan lautan api, kena api rokok dah menjerit. Auta aje lebih org yg cakap mcm tu hehehe

    ReplyDelete
  16. Ummi Humaira,

    Waalaikum salam ummi.

    Tak berani saya nak try. Nanti bukan setakat hangus, mahu rentong dibuatnya.

    Terima kasih di atas doa ummi tu.

    ReplyDelete
  17. Acik Erna,

    Dia kena pergi selesaikan urusan tu hari ni juga. Itu yg dia terpaksa ajak saya w/p tahu jalan jam sebab time balik kerja. Tambahan lepas hujan lebat.

    Sanggup dalam jam, boleh citer lama sikit tadi ngeeee

    ReplyDelete
  18. AiTotYati,

    Thank you 3x.

    Kalau yg bukan sebenar tu mcmana? hehehe

    ReplyDelete
  19. ibuintan,

    Sama2 untung sebenarnya. Bila emak Adam happy, saya tumpang gembira hehehe

    ReplyDelete
  20. Cik SHiNJU,
    Banyak nak guna bahan api kalau nak buat lautan api tu. Skrg gas pun dah mahal.

    Saya cuma sanggup belikan gas masak utk emak Adam aje hehehe

    awak ni mesti peminat filem Hindustan ngeeee

    ReplyDelete
  21. zino,

    Terowong SMART terpaksa digunakan utk mengalirkan air sungai yg berlebihan. Memang lebat hujan tadi.

    ReplyDelete
  22. beruntung sape dpt kawin ngan YB nanti.hehe

    ReplyDelete
  23. nk tambah....


    piiiiraaaahhhhh!!!



    hahaha!!!

    ReplyDelete
  24. assalamualaikum...

    salam ziarah YB di pagi Rabu....

    ReplyDelete
  25. agak keliru dgn komen penyu :P

    ReplyDelete
  26. Penyuk,

    Yg kawin dgn saya skrg ni pun beruntung jugak hehehe

    ReplyDelete
  27. Teja RB,

    Kalau dah jodoh bukan kita boleh melawan takdir ecehceh

    ReplyDelete
  28. sahrom,

    waalaikum salam.

    Terima kasih sudi berkunjung ke blog ini di pagi Rabu.

    ReplyDelete
  29. -GC-,

    Jiwang boleh menambahkan kemesraan.

    ReplyDelete
  30. juliet,

    Dia nak doakan saya tu tapi takut emak Adam marah. Doa utk diri dia jugak tu sebenarnya hehehe

    ReplyDelete
  31. pB,

    Tak sempat nak buat yg panjang.

    Biar pendek asalkan manis. Kata omputih Short and sweet hehehe

    ReplyDelete
  32. HEMY,

    Tak rugi menuturkan kata2 yg manis kpd org tersayang.

    Jgnlah masa nak mengayat aje ayat kita manis. Bila dah lama kahwin yg tinggal kencing manis hehehe

    ReplyDelete
  33. Sallam YB,

    Jawapan paling romantik buat Ibu Adam. Baghialah Ibu Adam.

    ReplyDelete
  34. LIPISLADY,

    Wsalam kak.

    Boleh dikatakan romantik jugalah jawapan tu. Tapi ada yg lebih romantik lagi terutama di waktu malam hahaha

    ReplyDelete
  35. Hamizah,

    Seronoklah sebab hajat dia tercapai. Saya tumpang seronok w/p terpaksa meredah jam.

    Sejam lebih setakat pergi balik ke Ampang yg tak sampai 10 km huhuhu

    ReplyDelete
  36. Salam YB..,

    saper lagi kalau bukan "abang"...kan kan kan

    hehehehe....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails