Tuesday, May 17, 2011

Inilah Cabaran Kalau Beristeri Dua!

Mula2 dulu ada blog. Hampir setiap hari mesti update, balas komen dan BW. Macam juga org ada isteri baru. Setiap masa nak berkepit.

Kadang2 terlalu asyik dgn blog sampai isteri pun 'terabai'.

Dah puas dgn blog buka pula akaun facebook.

Kejap2 nak update status. Bila dah update, adalah yg komen. Dan bila org dah komen, kenalah balas.

Dah macam isteri no 2 pula!

Sekarang baru pening kepala hehehe

Susah2 aku nak pergi jalanlah ni. Tinggalkan isteri2 di rumah masing2 hahaha

34 comments:

  1. takpa tu yb,
    blog n fb alam maya...bawalah isteri alam syahadah sambil berblog n berfb...anda tunaikan 3 tanggungjawab sekali gus...hi hi hi

    ReplyDelete
  2. nanti kok tak balas org kata sombong pulak kan?
    hehehehh!!

    ReplyDelete
  3. Jalan lah BAng YB. Tinggal jer madu madu abang tu, asal isteri nan satu itu tidak ditinggal kat rumah. hehehe

    ReplyDelete
  4. hahahahhaaaa......... twitter?

    ReplyDelete
  5. YB betul tu, alah senang je buat sifir macam ni layan isteri dulu pastu kalau ada free baru buka blog dan fb. Kalau kita baca suratkhabar memang menakutkan banyak penceraian terjadi kerana benda benda ni.

    YB yang penting nawaitu kita kan, kalau kita berblog dan berfb dengan tidak mengabaikan tanggungjawab kita insyaallah semuanya ok je.

    ReplyDelete
  6. blogger fofulerlah katakannn...
    :)

    ReplyDelete
  7. patutlah ekau dah lama tak jalan rumah kakpah haha..

    ReplyDelete
  8. kalau kat blog i reply secara LS sbb nanti byk sgt notification yg klua kat bb,penat nak delete.

    ReplyDelete
  9. AZANI,

    Alam maya pun menuntut masa dan tenaga. Kalau dah banyak sangat terarah ke situ, isteri yg alam syahadah boleh terabai huhuhu.

    Semalam saya dah bawa isteri saya ke Sg Besar rumah kakak dia. Pergi hari saja sebab hari ni kerja dan anak2 bersekolah. Tapi emak Adam tetap happy hehehe

    ReplyDelete
  10. sibbaik aku takde bini. hahahahaha

    ReplyDelete
  11. salih yaacob rilek je bini 4. haha

    ReplyDelete
  12. kak long,

    Betul tu. Jangan kata tak balas tak pergi melawat blog org pun ada yg kata sombong.

    Tapi saya suka sikap kak long. Saya tak sempat balas, lambat balas (mcm yg ini) atau tak sempat ke blog kak long, kak long masih sudi dtg sini. Begitu juga ramai lagi kawan2 kita.

    Kpd semua, saya ucapkan terima kasih.

    ReplyDelete
  13. kene le ceraikan satu. mueheheh~

    ReplyDelete
  14. azieazah,

    Mmg kami jalan petang semalam. Lepas aje saya buat n3 kami terus ke Sg Besar rumah kakak emak Adam.

    10:50 mlm tadi baru bertolak balik dari sana. Itu yg tak balas komen2 kat sini sampailah pagi ni hehehe

    ReplyDelete
  15. zonaku,

    Cukuplah 2 tu. Itu tak masuk lagi YM. huhuhu

    ReplyDelete
  16. sharifah rosidah,

    Memanglah kita nak berblog dan berfb ni bila ada masa lapang. Tapi org kerja sendiri mcm saya ni, biasanya tak banyak masa lapang. Lepas pukul 11 malam baru ada masa lapang.

    Kalau dah berblog dan fb masa tu, tentulah emak Adam buat kerja dia sendiri atau menonton tv sorang. Kesian juga kalau kerap mcm tu huhuhu

    ReplyDelete
  17. DrSinga,

    Popular tak seberapa, sibuk kalahkan PM ngeeeee

    Awak lagilah popular dan tersohor hehehe

    ReplyDelete
  18. kakpah,

    bukan setakat rumah kakpah sorang aje, rumah lain pun. Melawat ikut mana yg dan huhuhu

    ReplyDelete
  19. Syida,

    Kalau banyak sangat notificationn tu disable aje benda tu. Mmg letih nak delete kalau dah banyak sangat.

    BB saya takde notification dari blog tapi ada dari fb. Sekejap aje dah penuh huhuhu

    ReplyDelete
  20. Panglima Muda,

    Isteri yg hakiki atau 'isteri maya' yg dua tu yg terabai?

    ReplyDelete
  21. Ayen,

    kita dalam kapal yg sama ke? ngeeeee

    ReplyDelete
  22. Masy,

    ish kalau ko ada bini dah jadi kes luar tabii


    Larikkksss

    ReplyDelete
  23. -GC-,

    Dia rilek sebab dia takde blog dan fb

    hehehe

    ReplyDelete
  24. gadisBunga,

    Agak2 yg mana nak diceraikan: Blog atau fb?

    ReplyDelete
  25. juliet,

    Nak buat n3 tak berapa lama, yg makan masa nak balas komen huhuhu

    ReplyDelete
  26. masalah kita serupa .. jangan cari yang ke tiga pulak !

    ReplyDelete
  27. takpe YB. praktik yang ni dulu sebelum yang 'betul' punya.


    hahaha..

    ReplyDelete
  28. eh.. kak lina baca tak blog ni?
    kang kena lak saya sedas nanti.

    ;0)

    ReplyDelete
  29. al-lavendari,

    Saya lihat abg kerap lebihkan yg tua (blog) dari yg baru (fb). Mesti yg tua tu ada kelebihannya yg tersendiri.

    Cukuplah dua ni bang.

    ReplyDelete
  30. Yb.. Salih Yakob tu nak empat okey je..

    setialah pada yg satu ye

    saya juga lebihkan blog dari fb

    ReplyDelete
  31. isteri ke 2?
    maknanya ada potensi la nak sampai angka 4?

    hahaha!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails