Friday, December 17, 2010

Demi Mencari Sesuap Nasi

Sebahagian rumah yg hampir siap. Lihat keadaan yg becak.

Aku ke tapak projek di Gemas hari ini. Aku perlu menghantar contoh2 barang utk pemeriksaan dan kelulusan oleh pihak klien minggu depan.

Dalam perjalanan pulang aku singgah di pekan Gemencheh utk makan tghari. Kerana dah lewat lauk dah habis. Akhirnya aku makan nasi goreng. Bukan setakat sesuap tapi sepinggan penuh. Hehehe
Sent via BlackBerry from Maxis

47 comments:

  1. baru jer bukak tenet ptg ni.....


    sat gi baca..

    ReplyDelete
  2. YB, kerja YB memang memerlukan YB banyak outstation kah? jalan sana sini...best tu..

    ReplyDelete
  3. tak tambah ke nasi goreng tuuuu?hehe

    ReplyDelete
  4. YB, saya ke MPK awal2 pagi tadi. pukul 830 dah terpacak kat situ. dah macam staf dia pulak padahal staf dia pun gi keluar beli sarapan time tu. makanya harusla saya makan nasi goreng utk dinner ni.

    ReplyDelete
  5. ayat hari biru. abaikan ye YB. hihik!

    ReplyDelete
  6. pinggan berapa inci?? mesti pinggan yg paling besar kan ??

    :P

    ReplyDelete
  7. u'uh...nama ku sudah terkeluar dari senarai!

    ReplyDelete
  8. bagus bagus... balik bercuti terus masuk kerja... clock in clock out sendiri aje lah kan ... hehehe

    ReplyDelete
  9. macam YB ni income masyukkk ....
    Alhamdulillah...jangan lupa jamu teman-teman bloggers nanti ...
    (pakai pinggan mangkuk sudu garfu beli kat Langkawi tau!)

    ReplyDelete
  10. bukan setakat sesuap nasi... seperiuk sebelanga sekawah pun boleh... Syukur Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  11. Salam YB :

    S`suap nasi - zaman dahulu kala mmg m`cukupi.

    S`periuk nasi - utk zaman skrg belum tentu cukup d`makan s`keluarga.

    ** Renung2kan......dan selamat b`amal. Huhuhuhuhu.... **

    :)

    ReplyDelete
  12. SALAM,
    KERJA TU AMANAH. KENA BUAT TERBAIK MUNGKIN. TAPI JANGAN SAMPAI TERLUPA/TERLEWAT MAKAN !

    ReplyDelete
  13. cehhhh!! ingat kot betol2 la YB makan sesuap jer nasi tuh.

    errr .. tapi, kalu tengok pada gambar YB, mane nak kenyang nye kalu makan sesuap jer.



    :p

    ReplyDelete
  14. as salam Yb,

    nasi goreng petai ke?

    habis sepinggan penuh...osah lapar tu!

    ReplyDelete
  15. kesibukan waktu bekerja - makan tetap makan - apa saja yang boleh mengenyangkan dan memberi tenaga kembali! KITA SERUPA...kata Zainal Abidin

    ReplyDelete
  16. .

    kenapa awak tak undur kereta bila anak awak suruh berundur?

    (merujuk cerita Langkawi Haikal...)

    :)

    ReplyDelete
  17. a.z.r.i.n.a no 1,

    cepatnya masuk nak cop tempat.

    ReplyDelete
  18. a.z.r.i.n.a no 2,

    Kebetulanlah tu ya. Saya pun buat n3 sementara tunggu nasi turun hehehe

    ReplyDelete
  19. a.z.r.i.n.a no 3,

    Saya makan nasi goreng kampung aje. Ok juga rasanya. Mungkin sebab dah lapar ngeeee

    ReplyDelete
  20. makdara TERdiva,

    Ada 5 jenis rumah yg berbeza yg perlu saya lawati. Yg dalam gambar tu hanya salah satu daripada yg 5 jenis tu.

    Nasib baik masa terdaya nak kerja

    ReplyDelete
  21. YB memang macam tu..nasib la sepinggan nasi.. kalo seperiuk.. tak tau la..kekeke

    ReplyDelete
  22. Daddy Ziyyad,

    Kerja saya skrg tak banyak outstation kerana kebanyakan projek saya sekitar Selangor. Cuma ada satu projek di Gemas dan satu di Tapah yg di luar Lembah Klang.

    Dulu masa saya kerja dgn sykt kulit kerang mmg saya banyak travel outstation.

    ReplyDelete
  23. n@m@n,

    Sepinggan dah cukup sbb banyak dia bagi.

    ReplyDelete
  24. gadisBunga,

    Lepas ni awak kena cepat sikit. Dah lama awak tak dapat jadi pengomen pertama.

    Takkan anak dara kalah dgn emak org? ngeeee

    ReplyDelete
  25. gadisBunga,

    Kenapa tak join staf MPK pergi sarapan? Selalunya mereka sarapan kat restoran sebelah sekolah ACS tu. Takpun kat gerai mee kari dekat JPS.

    Malam ni jadi ke makan nasi goreng?

    ReplyDelete
  26. gadisBunga lagi,

    Org biasanya Isnin yg hari biru. Awak Jumaat pula yg biru?

    Minggu depan kalau nak ke MPK roger saya. Boleh kita pergi sarapan sama2.

    ReplyDelete
  27. kts,

    Pinggan 10.75 inci. Tak cukup besar tu. Ada lagi pinggan yg 12 inci.

    Ko selalu makan guna pinggan yg sekaki tu kan???

    ReplyDelete
  28. kerja byk mkn pon kena byklah,kan..
    hehehe

    ReplyDelete
  29. nurazzah8 no 1,

    Nama awak belum terkeluar tapi dah jatuh ke no 2 di belakang Lieya.

    Kena lawan balik ni

    ReplyDelete
  30. nurazzah8 no 3,

    Masa cuti tu pun banyak juga panggilan telefon tentang kerja w/p kami pergi pada hujung minggu dan Isnin. Inilah kalau jadi kuli huhuhu

    ReplyDelete
  31. nurazzah8 no 4,

    Taklah masyuk sgt lagi. Cukup utk makan anak isteri aje.

    Nak pakai sudu garpu dari Langkawi takde masalah tapi pinggan tak beli masa ke sana ngeeee

    ReplyDelete
  32. nurazzah8 no 5,

    Nanti kalau dah siap projek di Gemas ni bolehlah makan sebelanga kalau ada untung. Skrg nak cari modal pun berpeluh nak beli barang2 tu. Dalam 20 kontena!

    ReplyDelete
  33. Catwoman,

    Wsalam.

    Dulu sesuap nasi tak cukup kalau kerja berat. Skrg budak2 dah tak suka makan nasi. Nak makan kepsi dan mekdi. Lagi mahal huhuhu

    ReplyDelete
  34. luahfikiran,

    InsyaAllah saya akan cuba jalankan amanah itu sebaik mungkin. Utk projek ini sykt saya akan membekalkan perabot2 tak lekap.

    Kerana nak cepat habiskan pemeriksaan kami lewat makan semalam. Sekali sekala mcm tu takpe kot.

    ReplyDelete
  35. sepet,

    Itu ekspresi susahnya nak cari rezeki. Kena pergi jauh dari tempat sendiri. Dah tu makan pun sampai tergelincir huhuhu.

    Sesuap mmglah tak kenyang. Kenalah makan paling tak sepinggan hehehe

    ReplyDelete
  36. ibuintan,

    Nasi goreng kampung kurang pedas. Sedap juga org nogori ni masak.

    ibuintan pun tentu pandai masak sbb ibuintan org nogori jugak hehehe

    ReplyDelete
  37. sonata,

    Kami kerja dlm kawasan kem tentera. Tak banyak tempat makan kat situ. Mula2 ingat nak pergi Gemas utk makan tapi kerana nak kejar meeting kat KL kami cuma singgah di Gemencheh utk makan.

    Nasib baik emak Adam sediakan sarapan pagi semalam.

    Awak pun selalu terlepas time makan ek? KITA SERUPA

    ReplyDelete
  38. DrSinga,

    Nape awak tak tanya kat blog dia?

    Anyway, saya tak patah balik (bukan undur aje sebenarnya) sebab w/p cable car tu nampak dah jalan semula tapi queue dah panjang. Nak tunggu giliran mahu sejam lagi. Itu pun kalau tak ditutup semula sebab masih hujan renyai2 masa tu.

    ReplyDelete
  39. Lieya,

    Tak larat nak habiskan seperiuk nasi goreng. Kalau awak tolong makan sekali mungkin jugaklah hehehe

    ReplyDelete
  40. Hamizah,

    Bukan buat kerja berat macam buruh kasar. Jadi tak perlu makan banyak sangat cewah

    ReplyDelete
  41. Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

    - Daniel

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails