Wednesday, October 6, 2010

Dalam Banyak2 Bunga, Bunga Apa Warna Hitam?

Cuba jawab kalau pandai.

Bunga tahi ayam? - Salah. Ia warna warni walaupun baunya tak wangi.

Bunga Cinta Lestari? - ish jauh menyimpang tu. Marah Asraff nanti.

Cuba lagi.




Bunga ceti? - ada warna ke bunga tu? Kalau warna org nya tu mungkin dah hampir


Cepat cuba lagi.


Huh Black Rose? - takkan tak habis lagi citer Kak Ros tu hahaha.


Nak tahu jawapannya?

?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?
?



Ini dia!
Bunga tayar.


Semalam aku tukar tayar kuda hitam aku kesemua 4 buah. Tayar yg sebelum ini dah botak kembali berbunga tapi poket aku yang berbunga sebelum itu pula dah jadi botak huhuhu. Mana tidaknya. 4 buah tayar tu berharga RM1,600. Itupun beli yg local aje. Kalau beli yg Goodyear mcm yg ori mahu setahun aku botak. It's not a goodyear to spend that money this year ngeee.

Sejak aku pakai kereta ni setahun setengah yg lalu, aku dah bawa ia berjalan sejauh 52,810 km. Itupun kalau aku bawa semua famili aku berjalan seperti ke Perlis, Kedah dan Penang hujung tahun lepas aku tak gunakan kuda hitam ni. Berjalan raya pun aku gunakan kereta aku yg satu lagi kalau semua famili aku ikut.

Sekian. Terima kasih.


66 comments:

  1. dah lama tak dpt takhta ni....
    miahahhhh...

    ReplyDelete
  2. alaaaa kite lambat....brek tak mkn sbb bunga tayar dah botak. huhu

    ReplyDelete
  3. sory gadis bunga...hahaha...
    break..tak makan...!

    ReplyDelete
  4. tak per yb...tayar botak nampak benang...
    kepala botak nampak kilat...
    hahaha...

    ReplyDelete
  5. empat biji la bukan 4 buah..hehehe

    ReplyDelete
  6. ek eleh
    saya baru nak jawab..

    ReplyDelete
  7. kak long no 2,

    yes first kali ni. Tahniah!!!

    ReplyDelete
  8. gadisBunga,

    opocot! nasib baik tak terlanggar saya.

    ReplyDelete
  9. kak long no 3,

    alang2 dah dpt tahta, jgnlah pulak giler kuasa hehehe.

    Mesti ada yg jeles nanti

    ReplyDelete
  10. gadisBunga,

    pergilah tukar tayar tu cepat. Lepas ni boleh berlumba dgn kak long atau sesiapa saja.

    ReplyDelete
  11. kak long no 4,

    Pagi ni kak long sungguh tangkas dan bingkas. Ada apa2 ke? hehehe

    ReplyDelete
  12. kak long no 5,

    Mak ai sampai 5. Kalah kts dan zonaku.

    Tak lah botak sampai nampak benang tayar tu.

    Kepala saya tak botak tapi poket yg rabak huhuhu. Kalau selalu mcm ni harus kepala pun botak ngeeee

    ReplyDelete
  13. Hamizah,

    itulah tak sure samada penjodoh bilangan utk tayar tu biji atau buah.

    Biji macam utk benda2 kecil seperti donut.

    Apapun terima kasih di atas teguran tu.

    ReplyDelete
  14. huih..... bunga hitam nih mmg mahal woooooo..... :P

    ReplyDelete
  15. LiNda,

    Apa jawapan awak tadi? Entah2 bunga plastik hahaha

    Tak mainlah bunga dari Air Hitam tu w/p saya tahulah itu jalan nak balik kampung awak hehehe

    ReplyDelete
  16. PnConfused,

    Ingat nak beli 2 biji aje tapi tauke tu pandai. Dia pergi tukar kesemua 4.

    Kalau bunga utk kancil murahlah sikit ngeee

    ReplyDelete
  17. hehe. jauhnya gerak. sy pun dah setahun lebih pakai keta, tp baru 27,000 km.

    oh yeahhhh...

    ReplyDelete
  18. mak oii... tukar tayar empat butir sampai. 1.6K... err... adekah termasuk kos alignment dan balancing?

    ReplyDelete
  19. GaDis CoMeL,

    gerak cari makan. Skrg pun dah saya cuba hadkan. Baru2 beli dulu lagi jauh travel.

    Awak pakai setahun 27,000 km tu pun kira jauh jugak jalan.

    ReplyDelete
  20. hehehe.... dah nama pun kak long... mana terlawan dek adik2 ni.......

    ReplyDelete
  21. x baik tau ngata aku n kts.....



    .
    kami merajuk secara jemaah karang... kene buat spesel delivery lontong tanpa tempe tu ke penang...

    ReplyDelete
  22. bunga itam cikPuteri dah lama x tengok......





    haihhhh.. rindu la plak!

    ReplyDelete
  23. syah,

    Sebijik RM400 termasuk alignment dan balancing. Tayar tu 225 x 65

    ReplyDelete
  24. zonaku,

    itulah kan. Bila sekali sekala kak long rampas tahta dia tak bagi can adik2nya langsung hehehe

    ReplyDelete
  25. zonaku lagi,

    aku ngata depan2. At least ko tahu aku ngata ko dan kts.

    Apahal pulak aku nak hantar sampai Penang. Ko kan nak dtg Bangi hujung minggu ni. Kita pakat2 makan kat rumah ko. Ko ajak kts sekali. Tapi dia tak makan lontong. Donut aje yg dia suka ahaks.

    ReplyDelete
  26. kts..kaklong kan kakak...
    kui kui kui...!

    ReplyDelete
  27. zonaku lagi dan lagi,

    Siapa yg pakai cikPuteri ko tu? Tahu2 dah takde bunga pulak tayarnya. Siaplah ko dlm seribu huhuhu

    ReplyDelete
  28. kak long,

    yg komen ni zonaku. kts dah 2 - 3 hari membisu. Sibuk agaknya dia. Kan bos dia dah ada iPhone4. Senang bos dia nak pantau staf termasuk kts. Jadi tak bolehlah blogging sebebas dulu.

    ReplyDelete
  29. tu la kaklong baru bkk blik...
    tadi rasa mcm salah orang jer...
    sorry yer kts....hehehe

    ReplyDelete
  30. oooo...patutlah hanya 52,000 km aje...

    tak patut !!! ada keter besau tp ada ker YB bawa famili dia BERJALAN sampai ke Perlis ???

    ReplyDelete
  31. kak long,

    kts dan zonaku tu ada ciri2 yg sama. Mungkin itu sbb kak long boleh silap org. Dua2 masih belum kahwin. hahaha

    ReplyDelete
  32. ikan emas,

    Pandailah awak ni. Kena berhati2 saya kalau mcm ni.

    Tapi takkan kami nak naik kereta aje dah pergi jauh2 sampai ke Perlis. Dah sampai sana kenalah BERJALAN kaki. Baru boleh cakap menjejakkan kaki di Perlis hehehe

    ReplyDelete
  33. Kalo bunga yg ini sekali tuko mmg botak poket tuannya hehehe

    ReplyDelete
  34. tayar kereta kebal ke? mcm mahal la plak. tak survey kat klang ke? kan sana diorg ckp murah sket...

    ReplyDelete
  35. Ms. Lilies,

    Itulah. Lebih mahal dari cukai jalan. Sabar ajelah.

    ReplyDelete
  36. dah lama tak nampak bunga taik ayam, walaupun busuk tapi cantik dan tahan lama kan. :P

    ReplyDelete
  37. MENTIBANG LAUT,

    Tayar kereta kebal sekali pasang tahan sampai kondem kereta kebal tu.
    Dah survey juga. Semuanya mahal. Itu kira yg paling murah aku jumpa.

    Kalau ko ada member yg jual tayar murah bagi tahu aku. 1.5 tahun dari sekarang aku nak tukar tayar lagi ngeee

    ReplyDelete
  38. moment,

    mana ada ko last? Tengok juliet dah sampai tu sebelum dia balik makan.

    ReplyDelete
  39. juliet,

    jom kita pergi lake garden Shah Alam tengok bunga taik ayam. Petang ni ko free tak? Aku tunggu ko kat sana lepas meeting dgn MBSA nanti hehehe

    ReplyDelete
  40. pehh..tayar aje dah ribu riban..

    ReplyDelete
  41. hanie,

    kalau tukar nak raya hari tu, gerenti tak jadi buat rumah terbuka hahaha

    ReplyDelete
  42. kak long..... sy y kiut miut ni laaa..... bukan kts...




    psstttt: kts, kita sm eh???? tapi adakah aku pandai jahit manik jugak??????

    ReplyDelete
  43. YB, pot luck blh la kot... aku kan nk menjual... kang dah kosong rumah tu korang nk aku masak camana????????



    pakai kayu api??????? mana nk carik kayu????

    ReplyDelete
  44. byk masuk poket, byk jugak kena keluar nya YB...insya-allah..rezeki di beri tuhan. jgn kepala botak sudaaa...hahaah

    ReplyDelete
  45. bunga tayar kalu kita taruk baja dan siram tak bleh ke.hehehe..

    ReplyDelete
  46. wpon itam, tp dia laa bunga yg paling mahal dlm byk2 bunga. x tmasuk BCL tu laa..heheh

    ReplyDelete
  47. Bunga tayar ini boleh korek buat bunga baru..

    ReplyDelete
  48. laki aku pon dh dok berzanji-zanji dh tu.. menatang tunggangan aku tu pon nampaknya nk berganti bunga gaks. huhuhuhu...

    ReplyDelete
  49. zonaku,

    hujung minggu ni kalau ko jadi pergi Bangi bolehlah jumpa kak long sbb dia duduk Kajang. Bolehlah tengok ko yg kiut miut tu


    ko tak nak belajar jahit manik ke? Kalau nak, kts boleh buat kelas percuma.

    ReplyDelete
  50. zonaku,

    Potluck pun boleh. Aku booking bawa air hehehe.

    Kalau ko nak masak gunalah dapur 2 tungku ko tu dulu sebelum ko jual. Dah ada yg booking ke dapur tu? RM20 kira ok lah utk org bujang ngeee

    ReplyDelete
  51. Rozita,

    Betul tu. Kalau nak tangkap ikan yg besar kena pergi jauh sikit dari pantai. Kalau nak projek besar kena pergi jauh atau kalau pergi dekat tu kena pergi kerap. Akibatnya tayar pun haus huhuhu

    ReplyDelete
  52. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  53. dah tau dah..musti bunge tayar krete..:)

    ReplyDelete
  54. kakpah,

    Dapat tak jawab teka teki saya ni sblm tengok jawapannya?

    ReplyDelete
  55. Penyuk,

    Boleh tu boleh kalau nak baja tapi tak berkesan rasanya huhuhu

    ReplyDelete
  56. Masy,

    Hitam bukan sebarang hitam. Hitam berharga.

    BCL tu berapa agak harganya? Sama dgn harga tayar kapalterbang ke?

    ReplyDelete
  57. relevan,

    boleh tak ajar saya mcmana nak korek buat bunga baru? Saya minat nak belajar ilmu tu hehehe

    ReplyDelete
  58. Tiny,

    tukar aje cepat tayar2 yg dah nak botak tu demi keselamatan.

    Amacam nasihat aku ni? Bernas tak?

    ReplyDelete
  59. MasZuber,

    Pandai awak teka. Sepatutnya saya tak bagi jawapannya dulu huhuhu

    ReplyDelete
  60. dah agak dah jawapannya tu YB... hehe. Kuda hitam saya pun nak kena tukar jugak tayarnya tu. Dah disiram dan dibaja....tak berbunga2 pun... huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails