Tuesday, September 7, 2010

Berjumpa Lagi Kita hehehe

Malam tadi aku dan beberapa org rakan berjumpa dgn seorang 'rakan' yg pernah aku citerkan kisahnya tak lama dulu. Seorg yg meletakkan title datukdr **** pada alamat emelnya di kad bisnesnya.

Kalau nak baca kisahnya boleh klik di sini (jgn risau - pendek aje n3 tu).

Aku tahu dia bukan seorg doktor jauh sekali seorg Datuk. Dia pun tahu yg aku dah tahu.

Seperti biasa setelah bersalam2an (kami semua lelaki tau) dan bertegur sapa, dia menghulurkan kad bisnesnya kpd rakan2 aku.

Aku perli tanya sambil tersengih2 macam kerang busuk, "Kad yg ada title datukdr tu ke?"

"No no I have changed my card," katanya dgn lidah bergulung2.

67 comments:

  1. Yeyeyyyyy!!!
    (lama tak gila kuasa.....)

    ReplyDelete
  2. saya rasa datukdr tu dah malu sendiri....
    .
    dan..perlian YB tu amat pedas tuuu...
    :)

    ReplyDelete
  3. 5 komen kan at least eja buat selalunya....
    :)
    dah...
    cukup dah...
    morning YB!!

    ReplyDelete
  4. kuasa!!!

    *hikhik komen aku lagi banyak!~ muehehe

    ReplyDelete
  5. opsss cukupp...


    sebelum boz masuk..

    kekeke...

    ReplyDelete
  6. Nasib baik kawan tu tak letak Ir kat depan sekali..

    ReplyDelete
  7. nape sme org gila kose nih?? hohohohoho...



    dmm nk raya kot ek YB???



    xpelah.. ai xmo spam.. ai insap semenet

    ReplyDelete
  8. sudah tukar kaa?


    skrg ramai yg letak title dR ...



    hehehehe

    ReplyDelete
  9. eleh.... kompius tu kunun jer insap semenet, padahal sesaat jer...................





    ko update subuh sepie pun kene spam sakan rupanya yer................


    aku br nk bukak blog, org lain dah menggila dulu dah

    ReplyDelete
  10. vetul tu zona

    ada orang dah rampas tahta... ;p

    ReplyDelete
  11. hehehe..sya pun nak tukar jugaklah

    pn.......






    sri







    hahahahahah..

    boleh.......;p


    okies pn sri nak berundur nih ;p

    ReplyDelete
  12. hahah title pun nak menipu ye. itu salah satu strategi business ke YB?

    ReplyDelete
  13. opss satu lagi komen

    doc singa

    sya sajo bagi peluang gitu
    hehehehehe...... ;p

    ReplyDelete
  14. yb.. bila nak jadi datuk yb plak? ehehe

    ReplyDelete
  15. jadi bergulung lidah?boleh ke nak cakap?

    ReplyDelete
  16. DrSinga no 1,
    opocot. Nasib baik brek makan. Ini mesti sbb tayar baru RM270 sebijik tu hehehe

    ReplyDelete
  17. DrSinga no 2,
    Yeehaaaa alamak ada cowgirl datang pagi2

    ReplyDelete
  18. alamak!
    camne blh terlepas banyak ni.. smlm dh berjaya jd no. 1

    er.. apsal tetiba tingat kt dr. rozmey nih???

    ReplyDelete
  19. DrSinga no 3,
    dasyat bila awak pun dah giler koser ngeeee

    ReplyDelete
  20. dia dah insaflah tu... alhamdulillah...

    Mueheheheheh :P :P

    ReplyDelete
  21. DrSinga no 4,
    entah2 dia baca n3 saya yg dulu tu wakaka

    Semalam dia order milo. Saya syak dia rasa pedas kot ngeee

    ReplyDelete
  22. DrSinga no 5,
    Ha'ah Eja punya kuota 5. Kalau kts 4. Yg lain ikut suka hahaha.

    Gud morning doc. Dah kemas ke barang2 yg nak bawa balik Muar esok?

    ReplyDelete
  23. moment no 1,
    kau

    moment no 2,
    nak

    moment no 3,
    gila

    moment no 4,
    kuasa atau

    moment no 5
    nak rampas kuasa dari DrSinga?

    aku kumpulkan dalam satu komen balas ok kan?

    ReplyDelete
  24. Reen no 1,
    ambillah kalau nak jugak

    Reen no 2,
    doc kat atas sbb sebelum buka klinik dia buka laptop dia dulu

    Reen no 3,
    mana cukup lagi sekali aje?

    Reen no 4,
    cepatnya bos masuk. Baru pukul 8:02 minit tu

    Reen no 5,
    dia tu electrical engineer. Tapi mungkin dia bukan Ir. Itu yg tak berani nak letak Ir.

    ReplyDelete
  25. PnConfused,
    semua nak lepas geram sebelum cuti raya.

    Aku pulak tak pasal2 buat n3 pagi2. Selalu petang atau malam hehehe

    ReplyDelete
  26. ikan emas,
    Dia tukar emel address dia aje. Mungkin dah ramai yg tegur alamat emel dia yg lama tu. Mengelirukan.

    Skrg org letak title Dr atau dR? Ini yg marah DrSinga nanti hehehe

    ReplyDelete
  27. hahaha, pandai2lah cover line, kan....

    yb, selamat hari raya & maaf zahir batin

    ReplyDelete
  28. Eja,
    nak bencik apanya? Awak masuk nak komen SEJAM lepas DrSinga. Mestilah dah ramai org komen hehehe

    ReplyDelete
  29. zonaku,
    ada betulnya apa yg ko cakap tu. PnConfused semuanya seminit aje.

    Pagi ni aku dgn gigihnya buat n3 pendek ni. Lepas tu aku keluar rumah kejap. Bila aku tengok kat BB aku, mak ai kawan2 dah berpesta kat n3 aku ni.

    ReplyDelete
  30. kad yang baru ni dia tak ubah kepada Haji Tan Sri Dr pulak !

    ReplyDelete
  31. Puan Sri Siti Hajar,
    Janganlah kecewa sangat. Saingan hari ini sengit. Ramai yg belum tutup blog lagi. Tapi mulai esok mungkin slow sikit. Nak raya lagi lah slow. Masa tu kalau nak no 1 mungkin senang sikit.

    n3 ni sengaja saya buat pendek. Biar org boleh baca dulu sebelum komen. Tapi ramai juga yg cop tempat dulu sblm komen ekeke

    ReplyDelete
  32. Rozita,
    first impression tu penting. Ramai org ingat dia ni seorg Datuk dan Dr. Takke power tu? hehehe

    ReplyDelete
  33. Puan Sri Siti Hajar lagi,
    sungguh mulia hati Puan Sri memberi peluang kpd doc ekeke

    ReplyDelete
  34. Jard,
    bila anak2 aku dapat anak aku jadilah datuk. Title ni takde siapa boleh tarik balik hehehe

    ReplyDelete
  35. Hamizah,
    Org bangsa dia ni cakap mmg bergulung2 lidah.

    psst - dia bukan org Melayu hehehe

    ReplyDelete
  36. kakngah,
    apa ni kakngah? Dah elok semalam dapat no 1. Ingat kalau dapat no 1 dua kali lagi boleh dapat hadiah.

    kakngah nak pergi tengok wayang dia ke?

    ReplyDelete
  37. syah,
    tak tahulah dah insaf ke tidak. Tapi dia beritahu saya dia dah pindah opis. Mungkin sebab tu dia kena buat kad baru. Buang terus title palsu tu hehehe

    ReplyDelete
  38. makdara TERDIVA,
    selamat hari raya. Kalau dtg KL calling2 saya tau.

    ReplyDelete
  39. Mak Su,
    dah tak boleh nak cover line lagi lah agaknya.

    Selamat Hari Raya maaf zahir batin. Raya ni balik mana?

    ReplyDelete
  40. al-lavendari,
    kalau dia letak mcm tu nampak sangatlah menipunya sbb dia bukan org Islam! Tan Sri pun tak ramai kat M'sia ni. Biasanya org tahu siapa mereka. Kalau Datuk tu ramai.

    ReplyDelete
  41. kalau cemtu i pun boleh taruk datok dokter gadis bunga gitu kat dalam kad. hahaha!!!

    (ada yg terlepas pandang n...kenapa org2 di atas gila kuasa berlebih2an harini? termasuk datuk drsinga sekali? hmmm musykil...)

    ReplyDelete
  42. Tan Sri Datuk Doktor Gadis Comel datang nak ucapkan selamat hari raya.

    hehe.

    ReplyDelete
  43. nasib baik saya takde kad, kalo tidak teringin juga bubuh datok juliet,ehehehe.

    ReplyDelete
  44. Salam tuan YB,
    patut ler YB perli, bukan orang kita rupanya.. kalau udah jenih yang lidah bergulung tu, perli gi lah banyok2 pung..

    ReplyDelete
  45. Hahaha

    lidah bergulung-gulung..

    (ai likeee) lariksss

    ReplyDelete
  46. gadisBunga,
    Silakanlah taruk apa2 gelaran yg difikirkan elok. Itu yg baru digelar gila kuasa hahaha

    Saya pun terkejut kenapa tiba2 pagi ni ramai yg gila kuasa termasuk doktor kita ni ngeeee

    ReplyDelete
  47. GaDis CoMeL,
    Wow tengok siapa yg datang nak ucapkan selamat hari raya kpd saya ni.

    Saya terharu kerana Yang Berbahagia Tan Sri Datuk Doktor sudi ke mari hehehe

    ReplyDelete
  48. Juliet,
    Ko kawinlah dgn Dato. Nanti aku panggil ko Datin ahaks.

    ReplyDelete
  49. Aanas,
    wsalam.

    Bangsa tu org kata kalau jumpa kena pukul mereka dulu. Betul ke? hehehe

    ReplyDelete
  50. LiNda,
    Jgn lari.

    ai like it too

    hahaha.

    Selamat pulang ke kampung awal pagi nanti. Drive safely.

    ReplyDelete
  51. tasek,
    hai datuk TM.

    Mcm tak sesuai aje hehehe

    ReplyDelete
  52. ramainya orang giler kuasa masuk komen kat sini ...biarlah saya yang terakhir, tak de kuasa pun takpe ,janji ada power :D

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails