Thursday, July 1, 2010

Ramainya Ibubapa Mithali Di Tempat Aku

Ibubapa duduk menanti giliran berjumpa guru

Hari ini sekolah Haizam dan Haikal mengadakan Hari Akedemik. Ibubapa diminta datang berjumpa guru utk mengambil kad laporan mulai pukul 2 ptg. Anak aku kedua2nya sekolah ptg. Seorg sek rendah, seorg lagi menengah.

Kebetulan aku ada urusan di Shah Alam tadi. Usai urusan aku bergegas ke sekolah walaupun baru pukul 1:40. Makanpun belum sempat. Rupa2nya dah ramai ibubapa kat sekolah. Ingat nak jadi bapa mithali tapi setakat bapa rastali ajelah huhuhu
Sent via BlackBerry from Maxis

40 comments:

  1. pisang rastali buat kek sedap!

    ReplyDelete
  2. apakah bapa rastali?
    bapa i tak pernah dtg amik report kad i, dr tadika sampai la grad.dtg bila i nikah je.cett!

    ReplyDelete
  3. sekolah anak abang hari Jumaat ni. kena ambil cuti sehari sebab makngahnya tak boleh tinggalkan rumah. sekarang ini bapa mertua yang uzur ingatan, duduk dengan kami.

    jadi abang ni kira bapa dan menantu misali jugalah kan ?

    ReplyDelete
  4. Ingatkan tak makan dapat jadi Bapa Mithali ... ekekeke

    Kesiann..

    meh sini , saya belanja makan ..

    ReplyDelete
  5. nak jadi ibu mithali utk ank tekak sy la bang..




    keh3x.

    ReplyDelete
  6. salam akhi YB...

    mcm mana prestasi Haikal n Haizam ?? ok kot ... tu yg ayah depa gumbira walau jd bapa rastali .

    ummi bab2 gi sain buku rekod ni maleh .... anak2 dh bw blk surat , Jumaat ni ada hari terbuka kt sekolah ... apalagi , asyik tanya cik abg ler dah amik cuti ke lum???? takut2 nanti ummi yg kena kesekolah plak...

    ReplyDelete
  7. hrni xkeje




    jd ibu mithali dan memaksa rela che abg jd bapa mithali jugak

    buat sesama, amik repot kad pn sesama la.. hiks!

    ReplyDelete
  8. repot kad haizam dan haikal ada merah tak? kakjuliet dulu selamber banyak merah dari biru,ehehehe, hidup mesti berani hadapi cubaan,ekekekeke.

    ReplyDelete
  9. tu laaa.. klu nak jadi ibu bapa mithali, sepatutnya dr semlm lg ko dh tggu kat sekolah tu..


    hihihi

    ReplyDelete
  10. Tahniah sbb dpt jadi ayah rastali...hehehe..okaylah tu dari tak datang...

    ReplyDelete
  11. Saya tak pernaaaaaah pergi sekolah Dia dan Diba untuk ambik report kad sejak mrk sekolah menengah....



    Abah depa saja yg mai.



    Sebabnya......saya cikgu depa!
    :)

    ReplyDelete
  12. rastali jugak ayah sha dulu. langsung tak pernah tgk. hehehe...

    takpelah, janji ada usaha, YB.

    ReplyDelete
  13. Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini.

    Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal Golongan Si Kitul dan Raja Mandeliar yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

    (a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
    (b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
    (c) Jom Kenali Dr Maza & Co
    (d) Ahlul Bait Yang Dicerca
    (e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
    (f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
    (g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

    FAKEH KHALIFAH SAKA

    ReplyDelete
  14. kalau makcik yang pg ari kad laporan nak panggil apa lak?

    *ari tu pergi sekolah anak buah dengan akak ipar amek report kad anak buah-buahan. huhu.

    ReplyDelete
  15. saya suka pisang rastali... kelat2 gitu.

    kena tunggu giliranlah jawabnya ye..

    ReplyDelete
  16. dah lama tak makan pisang rastali ni... skrang ni payah nak jumpa.. ingat masa kecik2 dulu, bila makan cucuk dulu pisang tu, suka tengok dia terbelah 3

    ReplyDelete
  17. oklah tu... at least ada usaha... :D :D

    ReplyDelete
  18. Hamizah,
    Haah. Ada juga usaha nak ambil report card tu. Kat 2 buah sekolah yg berbeza pula tu. Pukul 3 ptg semalam ada meeting pula dgn client huhuhu

    ReplyDelete
  19. zonaku,
    bukan seminit tapi 3 minit. Sayang ko dah dapat jadi first 2 kali berturut sebelum ni. Kalau kali ni pun ko first, aku beri ko hadiah misteri tu (dibaca: selamat aku tak perlu bagi ko hadiah tu hahaha).

    ReplyDelete
  20. zonaku lagi,
    makan gitu pun sodap.

    ReplyDelete
  21. pB,
    Sabtu oklah. Emak bapak ramai yg tak kerja esok.

    ReplyDelete
  22. Syida,
    bapa rastali ialah bapa yg bercita2 menjadi bapa mithali tapi tak menjadi hehehe.

    Nasiblah bapa awak datang masa awak nikah dulu. Kalau tak kena cari wali hakim. Lagi haru.

    ReplyDelete
  23. al-lavendari,
    abg nak ambil kad laporan utk Hazwan ke? Cuti hari Jumaat oklah. Panjang sikit hujung minggu abg tu.

    Walaupun apa yg abg buat tu sesuatu yg membanggakan isteri dan mertua, tapi saya rasa tak cukup utk melayakkan diri menjadi suami dan menantu mithali. Kiranya atas sikit aje dari rastali kot hahaha

    ReplyDelete
  24. LiNda,
    Mujur saya sempat balik makan. Meeting yg pukul 3 tu saya minta tunda sampai pukul 3:30 ptg.

    Awak nak ajak saya makan ikan bakar kat pantai Kerteh ke? Nak ikut.

    ReplyDelete
  25. gadis comel,
    nak jadi ibu mithali utk anak tekak tak susah. Makan aje yg sedap2. Kalau berat badan naik tanggunglah sendiri hahaha

    ReplyDelete
  26. Ummi,
    wsalam.

    Haikal dpt no 16 kali ni. Merosot sbb banyak main. Nasib baik sekolah agama pagi tadi masih maintain no 1.
    Haizam pun merosot dari no 3 ke no 5.

    Dari dulu lagi mmg saya akan pergi berjumpa guru anak2 utk ambil kad laporan dan bertanya perkembangan mereka. Emak Adam susah nak pergi sebab tak tahu bawa kereta.

    Mcmana keputusan anak2 Ummi arini? Mesti bagus sbb mereka pelajar2 pintar.

    Anak2 mesti happy sebab bapa mereka sanggup ambil cuti.

    ReplyDelete
  27. kakngah,
    kalau kerja boleh ambil cuti tu takpelah. Kerja mcm saya ni mana boleh ambil cuti ikut suka. Kalau client ada meeting kenalah kerja. Smlm ada hal sebelah pagi dan sebelah petang. Antara dua waktu tulah nak lari ambil report kad.

    kakngah paksa che abg jadi bapa mithali juga. Caiyok.

    Saya suka prinsip kakngah: buat sama2,pergi ambik report kad pun sama2. Jgn masa buat aje nak seronok hahaha

    ReplyDelete
  28. juliet,
    dakwat merah cikgu kami habis agaknya. Itu yg semua biru.

    Ayah kami kata dia suka kak juliet berani hadapi cabaran. Dia nak cabar kak juliet ikut dia pergi outstation minggu depan. Dia tanya "Ada berani?" hahaha

    ReplyDelete
  29. kts,
    aku dah bawa sleeping bag nak tidur kat sekolah tu semalam tapi jaga tu tak kasi. Bila aku dah balik macam2 kerja pulak nak buat huhuhu.

    Takpelah. Aku nak jadi suami mithali ajelah. Ko tak teringin ke? hehehe

    ReplyDelete
  30. kak Anie,
    Ingatkan kalau tak dapat jadi ayah mithali jadi ayah tanduk atau emas boleh tahan jugak. Ini setakat rastali huhuhu

    psst - guru besar dah pesan kpd semua murid, cuma ibubapa aje yg boleh datang ambil report kad. Abg, kakak atau bibik tak dibenarkan hehehe

    ReplyDelete
  31. ckLah,
    sampai hati awak mendera ayah Dia dan Diba datang ke sekolah. Kat atas tilam pun awak boleh bagi kalau nak hahaha

    ReplyDelete
  32. sha,
    kalau dah tak pernah tengok tu bukan rastali lagi tapi lagi bawah standard dia kot. Apapun sha dah berjaya skrg.

    Punyalah gigih saya berusaha tau. Dari Shah Alam saya pecut nak cepat sampai ngeee

    ReplyDelete
  33. Fakeh,
    terima kasih di atas maklumat yg diberikan.

    ReplyDelete
  34. Jue,
    kalau makcik tu manis bolehlah dipanggil emas atau lemak manis ngeee

    Mcmana keputusan anak buah2an awak tu? Bolehlah buat tusyen kat rumah.

    ReplyDelete
  35. a.z.r.i.n.a.03.07,
    pisang rastali mmg sedap tapi skrg susah nak dapat.

    Duduk di kerusi kecil sambil bergerak sikit2 setiap kali selepas ibubapa yg sebelum kita. Tak lama selepas saya ambil gambar tu, hujan pun mula turun. Cikgu suruh ibubapa masuk ke dalam kelas utk mengelakkan basah.

    ReplyDelete
  36. Shifu,
    apakata ko tangan pisang rastali kat kawasan rumah ko tu. Nanti bila dah nak masak bolehlah aku datang tolong makan. Aku pun dah lama tak makan pisang rastali ni hehehe

    Tak pernah pula aku tengok pisang tu terbelah 3 kalau dibuat cucur. Cuba ko rakamkan gambar dan buat n3 pasal ni.

    ReplyDelete
  37. syah,
    usaha tangga kejayaaan. Takut ayah mereka yg lebih berusaha dari anak2 huhuhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails