Saturday, April 3, 2010

Sup Tulang

Aku menemankan emak Adam ke pasar Chow Kit pagi ini. Dia beli tulang rusuk utk buat sup. Panas2 ni makan sup tulang best. Tak sabar rasanya nak tunggu tengahari . . .
Sent via BlackBerry from Maxis

22 comments:

  1. tak payah tunggu tengah hari. siap masak je pulun terus.

    ReplyDelete
  2. salam YB..

    ni ler yg dikatakan suami mithali.sentiasa menemani isteri walau kepasar jua ..

    terliur nya bila terbayangkan sup tulang nih ..

    ReplyDelete
  3. Ini yang besh nye yB..sup tulang rusuk..kenapa mak Adam tidak beli ekornya..lagi kuat jika dibuat sup..hehe!

    ReplyDelete
  4. ONE ZABA,
    mcmana nak terus pulun? Masa aku buat n3 ni kami masih di pasar. Maklumlah aku skrg boleh guna BB. hehehe

    Jard,
    kalau ko pun nak best mcm ni bila ko kawin esok minta suami ko masak ahaks.

    psst - tadi masa kat Chow Kit tu aku jengah2 juga kalau ko ada kat situ. Tak nampak pun. Housemate ko lah yg pergi membeli belah minggu ni ya?

    ReplyDelete
  5. ummi,
    wsalam.

    Siapa lagi nak temankan emak Adam kalau bukan ayah Adam hehehe. Spt kata wonderpet: Yg penting kerjasama

    Sup ini best sebab tulang rusuk tu lembu tempatan. Fresh bukan yg sejuk beku.

    ReplyDelete
  6. relevan,
    Apa yg kuatnya sup ekor tu? Org yg makan ke yg jadi kuat? Anak2 saya pun makan juga - takut niaya nanti hehehe

    hanie,
    jemputlah ke rumah makan dgn kami sekali.

    ReplyDelete
  7. Che' Pit,
    sup ekor takdelah kali ni. Anak2 saya pun lebih suka sup tulang.

    Lain kali bolehlah CP belanja saya makan sup ekor ngeh3x

    ReplyDelete
  8. salam


    menu hari ni

    sup ayam , bawal goreng dan juga ikan kering goreng.


    -pB @ puchong-

    ReplyDelete
  9. Best tu YB
    Dulu kitaorang pun bole kata every week ends kena buat...Cik Abe suka...tapi sekarang tak berani...
    Bisa bikin kepala pusing dong! kolesterol tuuu...hahaha!

    ReplyDelete
  10. pB,
    wsalam.
    sampai 3 jenis lauk hari ni? Mcm makan kat restoran. Tapi sayur takde ke?

    hazeleyed lady,
    best lagi menyegarkan.

    Sampai setiap weekend buat sup? Wow. Saya pun suka sbb ringkas. Tak payah masak sayur (sbb saya pun tak berapa suka sayur hehehe).

    Org kata sementara boleh makan tu kita makan. Lepas makan kita bersenam (tapi selalu cakap aje huhuhu).

    ReplyDelete
  11. sup tulang huhuhu..
    nasi panas2, telur dadar, sambal belacan,timun adehhh....mahu laya nasi sampai kenyang nih.

    ReplyDelete
  12. klu ade lg anta la semangkuk ke cni

    ReplyDelete
  13. eja,
    fuyoo terliur baca menu tu.
    Emak Adam tak jadi nak masak sup sbb tadi kami makan mee goreng mamak lepas balik dari pasar. Perut kenyang lagi lepas tu langsung cakap kat emak adam tak payahlah masak sup tu tengahari tadi. Tapi skrg dah lapar pulak huhuhu

    ReplyDelete
  14. Teja,
    maaflah tak jadi nak masak sup tu tengahari tadi.

    Kalau ko nak sup lain adalah lalala

    sI tEDI,
    roti cicah sup tulang mcm kat Penang Road tu ke? pergh

    Kat Melaka di mana nak cari sup power? Mungkin tEDI boleh jadi tourist guide saya hehehe

    ReplyDelete
  15. Salam,

    terliur baca n3 nie... Sup tulang cicah roti... bestnya...

    ReplyDelete
  16. wah..update blog di pasar..klas gituw....

    ReplyDelete
  17. Atikah,
    nak kick lagi cicah roti benggali hehehe

    JMR,
    kebetulan dah ada BB ni. Jadi sementara menunggu emak Adam beli buah, sempatlah buat n3 ni hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails