Aku menemankan emak Adam ke pasar Chow Kit pagi ini. Dia beli tulang rusuk utk buat sup. Panas2 ni makan sup tulang best. Tak sabar rasanya nak tunggu tengahari . . . Sent via BlackBerry from Maxis
Best tu YB Dulu kitaorang pun bole kata every week ends kena buat...Cik Abe suka...tapi sekarang tak berani... Bisa bikin kepala pusing dong! kolesterol tuuu...hahaha!
eja, fuyoo terliur baca menu tu. Emak Adam tak jadi nak masak sup sbb tadi kami makan mee goreng mamak lepas balik dari pasar. Perut kenyang lagi lepas tu langsung cakap kat emak adam tak payahlah masak sup tu tengahari tadi. Tapi skrg dah lapar pulak huhuhu
tak payah tunggu tengah hari. siap masak je pulun terus.
ReplyDeletebeshnya ade org masakkan.. ehehe
ReplyDeletesalam YB..
ReplyDeleteni ler yg dikatakan suami mithali.sentiasa menemani isteri walau kepasar jua ..
terliur nya bila terbayangkan sup tulang nih ..
Ini yang besh nye yB..sup tulang rusuk..kenapa mak Adam tidak beli ekornya..lagi kuat jika dibuat sup..hehe!
ReplyDeletebest tu..sup tulang..
ReplyDelete=P~
sup ekor? x de ker?
ReplyDeleteONE ZABA,
ReplyDeletemcmana nak terus pulun? Masa aku buat n3 ni kami masih di pasar. Maklumlah aku skrg boleh guna BB. hehehe
Jard,
kalau ko pun nak best mcm ni bila ko kawin esok minta suami ko masak ahaks.
psst - tadi masa kat Chow Kit tu aku jengah2 juga kalau ko ada kat situ. Tak nampak pun. Housemate ko lah yg pergi membeli belah minggu ni ya?
ummi,
ReplyDeletewsalam.
Siapa lagi nak temankan emak Adam kalau bukan ayah Adam hehehe. Spt kata wonderpet: Yg penting kerjasama
Sup ini best sebab tulang rusuk tu lembu tempatan. Fresh bukan yg sejuk beku.
relevan,
ReplyDeleteApa yg kuatnya sup ekor tu? Org yg makan ke yg jadi kuat? Anak2 saya pun makan juga - takut niaya nanti hehehe
hanie,
jemputlah ke rumah makan dgn kami sekali.
Che' Pit,
ReplyDeletesup ekor takdelah kali ni. Anak2 saya pun lebih suka sup tulang.
Lain kali bolehlah CP belanja saya makan sup ekor ngeh3x
salam
ReplyDeletemenu hari ni
sup ayam , bawal goreng dan juga ikan kering goreng.
-pB @ puchong-
Best tu YB
ReplyDeleteDulu kitaorang pun bole kata every week ends kena buat...Cik Abe suka...tapi sekarang tak berani...
Bisa bikin kepala pusing dong! kolesterol tuuu...hahaha!
pB,
ReplyDeletewsalam.
sampai 3 jenis lauk hari ni? Mcm makan kat restoran. Tapi sayur takde ke?
hazeleyed lady,
best lagi menyegarkan.
Sampai setiap weekend buat sup? Wow. Saya pun suka sbb ringkas. Tak payah masak sayur (sbb saya pun tak berapa suka sayur hehehe).
Org kata sementara boleh makan tu kita makan. Lepas makan kita bersenam (tapi selalu cakap aje huhuhu).
sup tulang huhuhu..
ReplyDeletenasi panas2, telur dadar, sambal belacan,timun adehhh....mahu laya nasi sampai kenyang nih.
klu ade lg anta la semangkuk ke cni
ReplyDeleteroti cicah sup tulang
ReplyDeleteeja,
ReplyDeletefuyoo terliur baca menu tu.
Emak Adam tak jadi nak masak sup sbb tadi kami makan mee goreng mamak lepas balik dari pasar. Perut kenyang lagi lepas tu langsung cakap kat emak adam tak payahlah masak sup tu tengahari tadi. Tapi skrg dah lapar pulak huhuhu
Teja,
ReplyDeletemaaflah tak jadi nak masak sup tu tengahari tadi.
Kalau ko nak sup lain adalah lalala
sI tEDI,
roti cicah sup tulang mcm kat Penang Road tu ke? pergh
Kat Melaka di mana nak cari sup power? Mungkin tEDI boleh jadi tourist guide saya hehehe
Salam,
ReplyDeleteterliur baca n3 nie... Sup tulang cicah roti... bestnya...
wah..update blog di pasar..klas gituw....
ReplyDeleteAtikah,
ReplyDeletenak kick lagi cicah roti benggali hehehe
JMR,
kebetulan dah ada BB ni. Jadi sementara menunggu emak Adam beli buah, sempatlah buat n3 ni hehehe
memang sedap, sup cicah roti..
ReplyDelete